14.3.14

Part 6 : Hatyai, Thailand (Pasar Malam dan Lee Plaza)

14.3.14,Friday, March 14, 2014
Ok.. dah puas rehat kat hotel lepas penat berjalan-jalan.. kami semua decide nak pg lagi pasar malam..... misi kali ni nak shopping lagi.... kami pun siap2.. turun bawah.. tahan tuk-tuk dan gerak ke Pasar Malam lagi... kat sini tuk tuk memang standard je.. THB 200....

Masa ni dah banyak gerai yang bukak...

Murah je cermin mata ni.. 120 Bath... aku x beli pun sebab aku x suka pakai spek.. macam x best jer rasa.. :)

Koleksi bag yang cantik-cantik.. rambang mata i...

Aku 'terbekenan' kat bag tecik ni.. macam comel jer.. THB 100
Masa dok jalan-jalan kat Pasar malam tu.. kami jumpa baju untuk orang Plus Size macam aku ni... Banyak pilihan dan buat aku rambang mata jer... hihihi...

Cantikkan? yang ni baru THB 400 jer...

Yang ni mahal sikit... THB 500..

Model baju Plus Size.. versi Thailand.. hahaha...



Dress kat sini pun cantik-cantik...


Muka puas hati sebab dapat banyak baju Plus Size...
Dah penat bershopping kat kedai baju.. kami pun sibuk la cari kedai jual air pulak....

Aiskrim Strawberry Yogurt ni memang sedap.. rasa macam makan kat Cameron
yang penting, air mineral tetap pilihan utama...

Somtam pun ada kat sini...

Ha.. ni la Aiskrim Strawberry tu.. Nyum..Nyum..Nyum... gajus la yang paling best kat Thailand ni..
Dah hilang dahaga, sambung shopping balik...




Beli sikit2 je masa ni sebab nak simpan duit.. nak shopping kat area Lee Garden Plaza pulak..

Aku pun x tau kuih apa.. x beli pun... takut tak bole masuk dengan tekak...
Dah penat 'membuang' duit kat Pasar malam.. kami semua naik tuk tuk ke area Lee Plaza pulak.. kat sini lagi happening... lagipun kedai kat sini lambat tutup... kalau nak beli T-shirt ke souvenir ke..kat sini banyak.. kat pasar malam mmg xde tau...

Yeay.. dah sampai tempat shopping lagi...
Sebelum kitaorang sambung shopping..kita makan dulu....

lepak kat 1 gerai muslim ni.. x ingat pulak nama gerai tu apa.... mee celup dia sedap.. kat sebelah gerai tu pulak ada orang jual Pulut Mangga....

Pulut mangga yang memang sedap sangat..sangat...sangat... kitaorang siap tapau bwk balik hotel lagi...memang berbeza sangat rasa mangga tu....manis..lemak..sedap.. terliur pulak aku... argh.. nak pg hatyai..nak makan pulut mangga.... 

Kat sini ada jugak orang jual seafood goreng macam ni.. kami x beli pun sebab dah kenyang sangat2..
Masa kitaorang tgh makan tu... ada la mamat ni.. bawak gajah ko..berjalan kat tengah2 pekan.. sapa nak naik kena bayar la... tapi x ingat berapa Bath...

See.. gajah tu siap berjalan kat tepi meja makan gerai lagi....
selesai makan. kami sambung shopping... aku cuma beli T-shirt Hatyai utk aku,hubby,mak,ayah ngan semua adik beradik aku.... pastu, cari FM... mahal sikit kat sini..3 ketul THB 100.. kalau kat Samila Beach dapat 4 ketul THB 100. tu la..ingatkan kat pantai lg mahal tu yang x beli... menyesal tau... beli jugak la.. nak buat macam mana.. sapa nak layan aku nak pg balik ke Samila Beach tu semata-mata nak beli FM jer...huhuhu... selepas semua dah dapat apa yang dihajati..kami pun naik tuk tuk balik ke hotel... penatnya...

Sampai bilik.. mandi.. solat dan terus makan pulut mangga yang mabeles tu.. rasa macam x cukup pulak sebab sedap sangat...


Pulut mangga yang sedap....
Selesai makan pulut mangga... apa lagi..terus la...tido.... Esoknya hari last kami kat Hatyai.. nak tau cerita esok? Tunggu....

Terlepas cerita sebelum ni? takpe jangan risau... klik je link kat bawah ni...



#Pray For MH370

4 comments:

  1. Tu pasar malam yg mana ye? nak sebut apa kat drebar tuk2 tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyza pun tak sure pasar malam nama apa.. tapi cakap jer Night Market.. dia bwk pergi sana...

      Delete