31.3.14

Sale: Charles & Keith / Pedro / Flow / Victoria Secret Warehouse Sale (SSTWO Mall, PJ)

31.3.14,Monday, March 31, 2014
Hari tu membe aku ada bagitau yang ada sale Charles & Keith kat SSTwo Mall, PJ... aku ni dah la x berapa familiar area PJ ni.. tu yang aku tak pegi tu.... tapi, semalam aku tanya hubby... dia kata ok kalau nak pg... la.. rupanya dekat je ngan PPUM.. ingatkan jauh sangat.. hihihi... sampai je sana.. tengok banyak kereta parking tepi jalan... hubby pun nak join parking kat luar.. aku suruh hubby parking dalam... sekali bila masuk..mak ai... jammed teruk... banyak kereta... last2 keluar balik, parking je kat luar....

SSTWO Mall ni shopping Complex baru.. tu yang aku tak tau tu...hahaha... Masuk je dalam.... cari ATM Machine dulu.. ye la..kata nak shopping.. mesti la ada duit kan.... masa dok cari ATM, aku nampak ramai orang beratur kat atas.. ingatkan ada apa kat atas tu... rupa-rupanya semua tu tengah beratur untuk masuk ke tempat sale Charles & Keith tu.. Adoi... ramainya... tu yang tengah beratur.. kat dalam pun ramai gak... mula-mula macam dah x nak masuk.. tapi, bila tgk ramai yang lalu bawak kasut berkotak-kotak.. semangat aku dah kembali membara...cewah.. hahaha...



Tengok tu.. Sale sampai 80%.. dah la semalam last day.... tu yang ramai sangat orang...

Beratur panjang time ni.. nasib baik x lama sangat.. tapi..lenguh jugak la kaki ni....

Masa beratur tu.. nnt petugas kat situ akan bagi plastik bag putih ni... simpan handbag... pastu ikat...diaorg takut kita tukar ngan handbag dalam tu kut.....
 Masa kat luar tu, aku mmg dah target nak beli kasut.. sekali bila dah masuk... mak ai... ramainya.. nak tgk pun susah.. mcm2 pattern kasut ngan handbag... cantik-cantik pulak tu.. aku tak pulak amik gambar..

Aku dah mula rasa pening bila ramai-ramai ni..last-last aku langsung tak beli.. adik aku sempat beli 1 handbag Charles & Keith... ok la... dari harga 260 hinggit dapat 50%... berbaloi la jugak...cantik...

Muka orang hepi sebab dah dapat handbag idaman....
Muka orang hepi sebab duit x habis....hahaha...
Balik dari situ.. dah penat.. malas nak masak... adik aku just masak Spageti.. ok la tu.. x yah makan heavy sangat malam-malam ni.. nnt gemuk..hahaha....

Nak Let Go Baju yang aku baru beli....

,Monday, March 31, 2014

Aku ada beli baju on9.. baru sampai semalam.. berkobar-kobar la nak try... baru masuk tangan, tak lepas pulak... adoi... x muat.... nampak sangat aku dah makin gemuks... huk...huk....huk... tak sempat pakai pun... Aku ingat nak jual jer.. daripada dok kat rumah tak bole pakai.. buat rugi jer... jangan risau u all...
aku jual murah-murah ajer.... Sori gambar x berapa clear.. pakai handset x canggih..macam tu la... tapi, baju ni cantik tau kalau tgk live... kombinasi Navy Blue + Pink.... sesuai utk saiz xl-xxl ... Berminat? Email jer aku... puteri_idola82@yahoo.com..

DIGI-Project Red

,Monday, March 31, 2014
Alhamdulillah... ada satu lagi iklan dok menari kat blog aku yang tak seberapa ni... murah rezeki..hihihi.. kali ni ada BE Nuffnang DiGi - Project Red ....


Teringin sangat beralih kepada DIGI. sebab banyak sangat promosinya dan lebih JIMAT..


Pengguna DIGi jangan lepaskan tawaran ni.... Hanya dari RM3 you all boleh "get unlimited Internet surfing".



Prepaid Mobile Internet
Enjoy unlimited Internet access and stay socially connected with our brand new Prepaid Mobile Internet plans! Now you can stay connected anytime, all the time. Share, surf and chat away without limits.



Tengok..berbaloi kan? So..apa lagi..Jom la kita try DIGI plak pasni...

27.3.14

Rugi ke kalau kita tiada anak?

27.3.14,Thursday, March 27, 2014
Aku tertarik dengan Entry Neenaanuar hari ni...  pasal anak... kebanyakkan orang (tapi tak semua la) akan kata orang tak ada anak ni rugi... ye ke rugi?... dari satu sudut... memang aku akui.. rugi tak ada anak.. ye la, x ada waris kan? nanti bila kita dah meninggal.. xde anak2 yang nak bacakan Yasin untuk kita... Bila kenangkan semua tu.. aku rasa DOWN sangat.. aku pernah menangis bila orang-orang disekeliling aku malah orang yang rapat dengan aku pun tak faham perasaan kami yang TTC (Trying To Conceive) ni.. selalu tanya soalan-soalan yang aku sendiri tak mampu nak jawab...

~Bila nak ada anak ni?
~Sampai bila nak hidup berdua?
~Tak rasa rugi ke tak ada anak?
~Umur dah makin meningkat, anak tak ada lagi... 
~Sayang ko tak ada anak, kalau tak bole join kitaorang pergi ekspo baby....
~La... tak ada anak lagi? dah lama kan kawen? kawan ko xxx tu dah berderet anak dia..ko kawen dulu kan sebelum dia?

Korang tak rasa sakit hati ke kalau dengar soalan macam ni?... tambah2 kalau time tu tengah kenduri kendara.. ramai orang.. dari orang tak tahu.. sampai tahu.. pastu, mula la ada yang mencelah... Kkdg diaorang hanya pandai bertanya jer... penyelesaian xde... menyakitkan hati jer....

Ada ke orang yang kawen x nak anak?... bohong la kalau kata tak nak.. walaupun mula2 x nak..lama-lama nnt mesti perasaan nak jadi ibubapa tu akan ada jugak kan? kalau orang kata aku tak berusaha... dia tahu ke apa yang aku buat? aku tak pernah cerita treatment aku kat sini... sebab? aku tak nak terlampau fikir soal ni... tapi... orang yang tak tahu.. main tuduh jer.. kata kami suami isteri ni tak berusaha... apa yang aku tak buat? aku pernah sampai tahap cucuk perut sendiri dengan ubat kesuburan.. tapi, xkan aku nak cerita semuanya tu pada org2 yang TERLALU AMBIL BERAT.. kang kata aku mintak simpati pulak.... susah kan nak puaskan hati orang?... kalau aku tak de anak, hati diaorang tu sakit sangat agaknya kut..... Ye la.. diaorang tak dapat pergi bercuti berdua @ bercuti bujang ngan kawan2 sebab xde orang jaga anak... Agaknya la kut kan?

Walau apapun, aku respek dengan kawan2 aku yang faham.... yang bagi kata-kata semangat.. yang suggest suruh aku try produk2 kesuburan... yang tak pernah bertanya tentang anak kat aku sebab takut aku kecil hati... yang pinjamkan anak diaorang untuk aku jadikan anak angkat dan teman untuk aku lepaskan rindu untuk ada anak sendiri..... Aku juga rasa bersyukur sangat sebab ada keluarga yang faham... yang tak pernah bertanya... yang tak mendesak... dan Alhamdulillah sebab aku dapat suami yang sangat..sangat...sangat.... memahami dan menyayangi aku sama seperti 12 tahun dulu (waktu kami mula-mula bercinta).. dan sampai saat ini kami masih dalam mood bercinta... Hubby bukan setakat My Soulmate.. tapi dia juga teman dan pendengar yang setia.. dia juga selalu bagi bahu dia utk aku bersandar dan menangis bila ada mulut2 yang mengata aku..

Ya Allah.. Aku bersyukur dengan kurniaanmu... Aku bersukur kerana menganugerahkan aku keluarga, Family In Law dan Hubby yang paling memahami dalam hidup aku... Aku Bersyukur Ya Allah...

Nak jugak letak gambar berdua macam Neenaanuar... hahaha.. 
* Tahniah pada rakan TTC, Azie sebab dah dapat baby yang comel sangat.. selamat berpantang... :)

26.3.14

KFC Burger Zinger Reloaded

26.3.14,Wednesday, March 26, 2014

Ha.. KFC dah keluarkan Burger Zinger Reloaded... Nampak macam sedap jer... dah lama jugak aku tak makan KFC... Aku ni memang peminat tegar Burger Zinger KFC... best sebab ayam dia padat..puas la makan... Bila KFC keluarkan Burger Zinger Reloaded ni.. harus la aku cuba kan...nak tau jugak apa beza yang ni dengan Burger Zinger yang biasa tu.. xpe..xpe.. balik nanti aku akan terus zass pg KFC.. sebab.. aku dah tak sabar nak cuba..meleleh ayaq liuq tgk gambaq ni..? Ha.. nak tau lebih lanjut tentang Burger Zinger Reloaded ni... Klik jer sini...  Macam mana? teringin dak?

Wordless Wednesday : Laksa

,Wednesday, March 26, 2014

Balik kg hari tu, adik aku bawak pergi makan laksa... Dia kata sedap.. aku pun kobar-kobar la nak rasa.. My peberet tu... Sampai je, aku order laksa ngan Air Asam... Sedapnya.... Teringinnya nak makan laksa.. tapi, kat KL ni susah nak cari laksa yang sedap... kalau beli mesti je ada yang x kena ngan tekak aku.. Almaklumla, anak tokey laksa... memang la cerewet.. :) .. Bila citer tentang laksa... tetiba pulak teringat laksa mak aku.... Terliur pulak.... hahaha.... Korang suka laksa?

25.3.14

Pernikahan Hairi Safwan (Anak Wayang) dengan Fara Afiza

25.3.14,Tuesday, March 25, 2014
Jumaat hari tu... lepas balik kerja... aku terus balik kampung.. aku balik ngan adik ngan adik ipar aku jer... hubby tak ikut.. dia kerja.... aku balik sebab ada hal nak urus kat kampung... lagipun jiran selang sebuah rumah aku nikah hari Sabtu tu... Fara Afiza ataupun kami panggil dia Jaja... Jaja ni Best Friend adik aku... tapi, sayang adik aku tak dapat pergi nikah dia sebab adik aku ada kelas dari pagi sampai petang... So, aku cuma pergi ngan Mak, adik bongsu ngan adik ipar aku je la... Jaja nikah dengan pelakon Hairi Safwan.. Hairi ni selalu berlakon watak jahat... takpun watak Ustaz.. memang menjadi lakonan dia... yang paling aku suka watak dia sebagai ustaz dalam Ular Emas dan watak jahat dia dalam drama Ameera...

kredit : murai.com
Cerita cinta diaorang pun unik.. diaorang berkenalan sekejap jer sebelum bertunang.. baguslah macam tu.. bercinta lama-lama pun tak elok jugak... kalau nak tau kisah percintaan diaorang... klik jer murai.com...

waktu diaorang bertunang.... simple tapi cantik...
Masa diaorang bertunang aku tak balik... tu yang bila dia nikah... aku cuba jugak balik... Majlis nikah dibuat di masjid biru.. Masjid Abdullah Fahim, Kepala Batas.... Nak tau lagi detail tentang majlis nikah... klik jer MStar.com.my...

Cantik sangat Jaja di hari pernikahan..
Simple & sweet..
Majlis hanya dihadiri oleh saudara dan kawan-kawan terdekat...




Hantaran..
dari pihak perempuan...
Dari pihak lelaki...
Alhamdulillah... dengan sekali lafaz... Jaja sah menjadi milik Hairi...

Walaupun dah biasa berlakon, tapi bila realiti tetap menggigil...
Sarung cincin... dari Hairi untuk Jaja..
Dari Jaja untuk Hairi..
Mas Kahwin... seutas Gelang tangan..

Ciuman kasih dari suami buat isteri...

Apa la yang pengantin baru ni dok sembang...hihihi...

Wajah hepi sebab semuanya dah selesai...

Sama cantik..sama padan...
Nak jugak interprem.. hahaha...
Me with pengantin yang tak berapa baru... :)
With mama tersayang...
Kami dengan pengantin...
Rombongan pihak lelaki..
Rombongan pihak perempuan...
Jaja ni bakal Cikgu dan model sambilan (muslimah)... Dua-dua pun sepadan... Bagai pinang dibelah dua... Untuk Hairi dan Jaja... Semoga perkahwinan yang dibina diserikan dengan kehadiran cahayamata yang comel-comel dan bahagia hingga ke akhir hayat.. Amin...


Berakhirnya tanda tanya selama 17 hari tentang MH370...

,Tuesday, March 25, 2014
Takziah kepada semua ahli keluarga penumpang dan anak kapal MH370 yang beragama islam...Berakhirnya tanda tanya kita semua..  tapi... kenapa MH370 berada di lautan Hindi? hanya Allah jer yang tahu.. tak payah la kita terus-terusan nak buat spekulasi macam-macam.. Marilah kita sama-sama berdoa dan sedekahkan Al-fatihah untuk penumpang dan anak kapal.. semoga urusan mencari juga dipermudahkan.. Amin...

Gambaran kedalaman lautan Hindi...

24.3.14

Diskaun 15% dari tudung2u

24.3.14,Monday, March 24, 2014
Sticky Notes

Sekarang ni aku malas nak bersesak-sesak kat jalan TAR semata-mata nak beli tudung jer.... Macam mana nak beli tudung tapi tak keluar ke kedai? Ha.... Jangan risau.. sekarang ni ada banyak orang jual tudung online... klik jer... tapi.... harga online kan mahal? sesetengah orang tak mampu.... tapi kalau ada diskaun mesti korang suka kan?

Ni aku nak bagitau la ni... Tudung2u ada bagi diskaun tau... diulangi... diskaun 15% untuk semua pembaca blog aku ni.. Suka tak?

Ha.. sebelum tu cuba korang tengok dulu koleksi tudung-tudung yang cun dari Tudung2u ni...




Amani Tudung Segi Empat Corak 8


Maisarah Tudung Bawal Corak 14

Maisarah Tudung Bawal Corak 10

Iris Shawl Labuh Viscose Corak 9

Irdina Shawl Half Moon Chiffon Korea Eksklusif 2 Layer 23

Ha.. Macam mana? ada yang berkenan? tak puas tengok? ala... korang klik je Tudung2u...

macam mana nak dapat Diskaun 15% tu? Ha..masa korang nak beli tu.... korang letak sekali kod baucer ni...

ARQ2014

(sah sehingga 31 Mac, 2013 sahaja!)
khas untuk pembaca blog ni jer tau!

Selamat Membeli!