28.1.15

Dinner bertemakan Bollywood di Kampung Pengantin

28.1.15,Wednesday, January 28, 2015
Yeay... akhirnya mood aku nak update blog dah sampai.. hihihi... sori sangat... dah lama terbengkalai blog ni macam tak bertuan.. :)

Ha.. kali ni aku nak citer pasal Dinner Opis aku... Tapi................ Sebenarnya kan... Event ni dah lama... lamaaaaaaa sangat.... tapi ok la kan.. janji aku up jugak kat blog picisan aku ni...

Dinner ni sekali dengan Majlis Jasamu Dikenang.... Buat sekali harung.. ok la tu... Yang bestnya.. tema kali ni.. adalah BOLLYWOOD.. 

Mula-mula masa tau tema ni.. garu kepala gak la kami.. takkan la nak beli sari plak.. pas dinner sape plak nak pakai...Nasib baik la... masa tu dah dekat-dekat dengan Deepavali.. so, banyak la barang2 bertemakan Bollywood ni tengah sale... Tapi.. dok pikir jugak... baju apa yang aku nak beli? ada ke plusize.. macam-macam dok pikir.. kalau pakai baju biasa macam x best plak.. x ikut tema..

Dalam tengah dok buntu tu.. tetiba ada membe bagi cadangan yang bernas... TING! dapat idea.. apa la yang kami dok susah-susah... baik kami pinjam jer kat akak India kat opis ni.. dia mesti banyak sari kan... bila tanya kat dia, dia kata boleh.. banyak koleksi sari... Yeay.. selesai satu masalah... esoknya, dia bawak sari macam-macam kaler... pilih je mana yang berkenan..ada yang dah siap jahit, ada yang kena lilit sendiri... masa tu baru aku tau, sari pun ada instant gak.. senang jer kan sekarang ni.. semua dah mudah... aku mesti la kena ambik yang blom jahit, sebab akak tu kecik jer.. kalau ambik yang instant mmg tak muat la.. :)

Aku pilih sari kaler pink.. walaupun kaler pink tu agak berkilau-kilau n agak over.. tapi, disebabkan kaler pink.. aku redha jer pakai... untuk aksesori, kami gi shopping kat Jalan Masjid India.. pilih jer.. macam-macam aksesori ada.. mahal ke murah ker.. pilih je kat situ..nasib baik dekat ngan opis..

Majlis tu buat hari Jumaat malam... hari bekerja... so, semua siap kat opis jer.. senang.. bawak barang-barang mandi  n mandi dulu kat opis.. nasib baik la membe kami, Ekin tu pandai mekap.. semua orang tadah muka jer kat dia.. tapi kesian gak la kat dia.. semua dah cantik, baru la dia terkocoh-kocoh nak mekap muka sendiri... Pas dah siap semua.. kami pun gerak la ke Kampung Pengantin.. wah.. bole tahan happening jugak la... setiap Bahagian wajib buat persembahan.. Ada yang buat tarian, nyanyian , fashion show.. macam-macam la.. bahagian kami buat nyanyian jer.. tapi bukan la kami yang menyanyi.. geng-geng budak lelaki.. kami ni semua pemalu.. *uwek*














Alhamdulillah.. majlis memang happening.. Pengarah pun sporting.. siap menari-nari sekali bila dengar lagu.. Maklumla lagu hindustan.. penghujung majlis.. semua orang naik atas pentas.. menari ramai-ramai.. memang fun la...


Last but not least.. mesti la ada gambar heroin hindustan ni kan... hihihihi...

4 comments:

  1. manis pulak sari ni. ke sebab pemakainya yg manis. hihi ^^ boleh masuk dalam wishlist ni.

    xpe update benda lama. nanti mudah dikenang, manis dikongsi .

    ReplyDelete
  2. Sangat happening.. dan meriah..

    ReplyDelete
  3. Wah best betul kalau guna style bollywood macam ni...ada kelaian..huhu

    ReplyDelete
  4. Waahhhhh, boleh la feeling2 hindustan sket. Hehe. Emi belum pernah lagi pegi Kampung Pengantin tu. Lalu pernah la. Macam menarik je. Btw akak jom singgah baca entry latest emi, tentang cara buat side income dengan cara berkongsi resepi masakan. Untung2 boleh menang iphone 6 plus. Hehe.

    http://rosniemilindamatyamin.blogspot.com/2015/02/kongsi-resepi-pun-boleh-dapat-duit.html

    ReplyDelete