5.1.15

Pertandingan Boling di U-Bowl, One Utama

5.1.15,Monday, January 05, 2015
Ya Allah... banyak lagi citer tahun lepas yang masih tak habis aku update.. hahaha.. I'm sorry.. nak update.. tapi kadang2 penyakit 'M' datang.. tu yang pending lama tu.. :)

Ok.. Untuk Tahun Baru ni.. aku berazam nak lebih aktif berblogging.. hihihi.. harap-harap la tercapai.. *matakeatas*

20 Disember hari tu.. Opis aku ada buat Pertandingan Boling untuk staf n family.... Pertandingan ni dibuat hanya untuk suka-suka..kiranya ni macam mini family day la.. Kami buat kat U-Bowl, One Utama.Ala.. shopping mall yang kat sebelah TV3 tu..


Aku n gang pun masuk jugak tau.. Nama group kami "Girls Power".. hahaha.. Girl la sangat.. saja masuk suka-suka.. best ramai-ramai ni.. meriah..

Aku, achik, Ekin ngan Hariz naik satu kereta sebab hubby tak pergi.. kena kerja.. xper.. no hal la.. pukul 8.30 pagi si Hariz tu dah memekak suruh cepat sebab dia dah lapar.. nak ajak makan dulu.. ok, fine.. kami gi makan dulu, baru gerak gi One Utama..

Sampai sana, pihak U-Bowl tak habis bersihkan lagi Lane.. boring plak dok saje.. nampak bebudak laki main Snooker.. Kami pun x nak la ketinggalan.. nk main jugak... walaupun tak pandai..hihihi.. Murah jer.. 1 game 5 hinggit.. bole la.. isi masa..


Tak pandai main xpe.. yang penting gaya mesti ada.. hihihi..


Nasib baik ramai sifu yang bagi tunjuk ajar.. walaupun ada yang aku main terjah jer tolak kayu...






Dalam pukul 10 lebih baru la Boling start... kami dapat lane no 10..


Masa game pertama ngan kedua, group kami macam ada harapan jer nak menang.. tapi... masuk jer game ketiga.. semua merudum.. tangan dah sakit...


Ni la team "Girls Power".. agak-agak power tak?

Keputusan akhir... team kami tak menang.. tapi Maira dapat no 2 untuk jatuhan pin terbanyak (wanita).. ok la tu kan.. dan yang paling tak bole blah.. ada hadiah untuk peserta yang masuk longkang terbanyak.. dapat hamper besar lagi.. kalau aku tau ada hadiah, baik aku bagi masuk longkang jer... hahaha...

Lepas kitaorang habis main... team TV AlHijrah pulak ada Tournament.. tak sangka plak Faizal Ismail ada sekali.. sempat la bergambaq dengan orang Kampung Ceq ni... :)







Kebetulan plak malam tu ada Final Bola.. Malaysia vs thailand.. membe aku tolong belikan tiket... nasib baik la dapat... balik main boling sepatutnya aku gi tgk bola ngan hubby.. tapi, last minit.. adik aku datang umah.. aku tak dapat la join.. hubby pergi ngan kawan dia je la..




Happening n Fun giler.. harap tahun depan bole buat yang lagi kebabom.. :)

3 comments:

  1. dah lama tak main bowling..rindu nak masukkan bola dalam longkang

    ReplyDelete
  2. singgah dari giveaway http://cikjelita899.blogspot.com/2015/01/giveaway-2014-bersama-mystorymorycom.html

    ReplyDelete