28.4.15

Seronoknya menembak di Laser Warzone!

28.4.15,Tuesday, April 28, 2015
Korang pernah dengar tentang Lasertag? Aku pernah dengar tapi tak pernah main.. Dah lama sebenarnya nak main, tapi takde gang.. Bila Nadia whatsapp ajak join blogger-blogger lain.. memang happy sangat la.. Yeay.. akhirnya dapat main.. Tq Nadia invite eyza.. Lain kali invite lagi tau.. ;)

Laser tag ni ala-ala Paintball.. cuma bezanya.. Main Laser Tag tak sakit pastu dalam aircond lagi.. memang kulit tak rentung la...hihihi..


Kami semua berkumpul di Laser Warzone Wangsa Walk.. Tak la jauh dari rumah.. lagipun aku dah tau jalan.. senang sikit.. disebabkan hubby tak dapat join.. aku pun ajak la Emi teman... Nasib baik dia free.. Tq Emi..


Yang bestnya.. malam sebelum kejadian.. aku tak bole tido.. dok pikir.. macam mana nak main.. nak pakai apa.. bole ke aku main... macam-macam la.. ngalahkan nak masuk Sukan Sea plak... hahaha...

Bila dah sampai sana, tengok semua blogger dah semangat.. aku pun jadi semangat sekali... tak sabar plak nak main... Masa pendaftaran kami semua kena cabut no.. kiranya kumpulan bergantung pada cabutan.. takde kroni-kroni tau... aku dapat team no. 3... semua lelaki.. aku sorang je pompuan.. nebes gak la..

Sebelum permainan, kami semua bole bergambar dan tengok-tengok dulu dalam tu.. sebab senang.. bole carik tempat untuk menyorok siap-siap.. Aku suka sangat cara diaorang buat medan pertempuran ni.. cantik... unik...



kredit : jmr
Permainan ni hanya menggunakan senjata Laser yang bercahaya dan berkaler... Korang jangan risau sebab laser yang digunakan tidak merbahaya untuk tubuh badan ye... Kami semua dibahagikan kepada 6 kumpulan.. setiap satu kumpulan ada 6 orang.... Ada 4 point untuk kita tembak.. aku paling suka tembak kat depan sebab dapat 100 point .. banyak tu.. kalau kat belakang 80 point dan kalau bahu kiri kanan pun bole.. tapi cuma 60 point je..



Lepas dapat penerangan serba sikit tentang cara main.. aku pun dah tak sabar nak main... bila time group aku bukan main semangat lagi... tapi, aku asyik kena tembak gak la.. menjerit-jerit bila musuh datang tembak depan-depan.. hahaha...



Dalam arena tu cahaya samar-samar.. kita cuma dapat cam ahli pasukan berdasarkan warna lampu pada jacket... bila dah kelam kabut tu kkdg dah tertembak ahli pasukan sendiri.. hihihi...


Nanti kalau dah kena tembak, Laser Gun tu tak berfungsi dalam 10 sec... dan  masa tu aku kejor balik sape yang tembak aku walaupun aku tak bole tembak orang time tu.. hahaha... saja gertak je..

Game Laser Tag ni adalah game paling best aku main time indoor.. aku ni pulak jenis bukan yang suka sangat game2 lasak ni.. tapi Laser tag ni dah buat aku jatuh Chenta... sebab walaupun banyak berlari tapi seronok.. bole main nyorok2 sekali..  Jangan tak tau, walaupun main dalam Aircond tetap berpeluh tau.. sape kata permainan ni tak sihat.. lebih dari sihat dah rasanya... Dah la best.. Gian nak main lagi ni...

Akhirnya, setelah selesai 3 game setiap pasukan... dan keputusannya adalah.... Team 5 dapat Juara, Team 4 dapat no. 2 dan team 3 dapat no. 3.. Aku dah tau dah.. kalau team tu ada Ujang mesti menang.. hahaha... Takpe la.. kali ni team aku kalah.. maybe next time.. erk.. ada next time ke? ;)


Tak dapat bawak balik medal pun takpe.. dapat bawak balik pengalaman dan dapat berkenalan dengan blogger-blogger yang best...


kredit :jmr







Walaupun tak menang medal.. tapi kami dapat baucer.. yeay.. pasni nak ajak hubby ngan adik bradik plak la.. bole main tembak2 lagi...




Mesti ada yang tertanya-tanya.. tentang harga kan..  ha.. ni aku dah tepekkan kat bawah.. kalau korang jenis macam aku.. tak puas main sekejap-sekejap.. terus je la tempah party Package..ajak kawan-kawan supaya ramai..  main sampai lebam..


Selain dari Wangsa walk, Laser War Zone ni ada juga kat E Curve, Damansara dan Gurney Plaza, Penang.. Yeay.. balik kampung nanti bole angkut ramai-ramai pergi main kat Gurney plak...

Untuk maklumat lanjut.. korang bole tengok kat :
Page : Lasewar Zone
FB :  Lasewar Zone
 atau call
03-41310006

5 comments: