13.7.15

Makanan Sedap di Magnum Kuala Lumpur

13.7.15,Monday, July 13, 2015
Maaf la kalau entry aku ni mengganggu gugat Puasa korang.. 
Takpe.. tak lama je lagi nak raya.. Sabar ye.. ;)

Baru-baru ni aku sempat berbuka puasa Di Magnum Kuala Lumpur. First time aku datang sini.. Sebelum ni nak pergi, tapi selalu je penuh n meriah.. So, ingat nanti-nanti la pergi.. Sampai la aku dapat jemputan ni... Baru la merasa jejak kaki ke sana....


Magnum Kuala Lumpur, kedai Magnum yang pertama di dunia dengan dua bar infiniti yang telah dibuka secara rasmi di Malaysia pada Disember 2014 dengan memperkenalkan kepakaran pelbagai makanan menarik dan pencuci mulut yang hebat.


Terletak di Mid Valley, kedai yang berkeluasan 4,200 sgft mempunyai 2 tingkat dan dihias indah dengan gaya kontemporari. Magnum Kuala Lumpur boleh memuatkan sehingga 100 orang pada satu-satu masa.


Selain di Mid Valley,  Magnum juga telah membuka satu lagi cawangan di IOI City Mall Putrajaya dan mempunyai keluasan 5126 sgft dengan hiasan kontemporari. Terdapat dua tempat duduk. Dibahagian dalam boleh menampung sebanyak 70 orang dan kawasan luar boleh memuatkan sehingga 100 orang.






Disebabkan opis aku amatlah dekat ngan Mid Valley.. aku antara orang terawal yang sampai... dah sampai awal tu apa lagi.. bergambar la dulu...


Kami dihidangkan dengan pelbagai makanan yang best dan menepati selera aku...

Magnum Syrup Affogato

Chicken Toasties
Deep fry minced chicken spread on toast, served with spicy chunky tomato dip
 (RM 20.00 for sharing portion)
Rating: 5/5

Sedap! Rekemen sangat... tak puas rasanya makan.....

Sosnya rasa masam-masam macam tomato... tapi kena la dengan roti tu...

Oxtail Soup with Sushi Rice
Spicy and hearty beef broth with vegetable, shallots rice, fish crackers
(RM 35.00 for individual portion)
Rating:  3/5

Sup ekor di sedappp sangat.. rasa cukup semua rempah.. pastu ekor dia sangat lembut... best...
Rating:  5/5

Chicken Rendang Pasta
Malaysian inspired spicy chicken rendang with pasta
(RM 36.00 for sharing portion)
Rating:  4/5

Aglio Olio with Shrimps
Tossed with garlic, chili padi and olive oil
(RM 40.00 for sharing portion)
Rating: 5/5

Carbonara Pasta
 Button mushroom, beef bacon, creamy cheese sauce
(RM 46.00 for sharing portion)
Rating:  3/5

Death By Chocolate
Baked to order warm chocolate molten lava cake, magnum chocolate brownies ice cream, chocolate crunch pearls
(RM 32.00 for sharing portion)
Rating: 4/5

Semua harga termasuk GST dan Service Tax

Alhamdulillah kenyang.... Tapi, sebelum balik... kami semua bole pilih topping yang disukai untuk Aiskrim Magnum... Bestnya.. walau dah kenyang.. aku tak nak ketinggalan rasa... Bukan selalu kan...




Aku pilih Almond, Pistachio dan Asam Jawa.. macam-macam topping ada kat sini.. Chilli Flakes pun ada tau... tapi aku tak berani try.. tak tau la apa rasanya... ;)


dah pilih 3 topping.. nnt petugas kat situ akan tanya nak Aiskrim coklat atau Vanilla... aku ambik vanilla... dan pastu celup dalam dark Chocolate...


Letak topping...


Hiaskan dengan coklat putih...


Tara.. dah siap Aiskrim kita....



Untuk keterangan lanjut:

Cawangan Mid valley
Address:
T-023, 052 & 053, Level 3, Mid Valley Megamall

Operation hours:
10am – 10pm Daily

For Reservation & Inquiries:
03 – 4065 0830 or 03 – 4065 0839
Restaurant Managers: Mae / Syamil / Firdaus

___________________________________________

Cawangan Putrajaya
Address:
GE-3, Ground Floor, IOI City Mall, 62502 Putrajaya

Operation hours:
10am - 10pm

For reservation and inquiries:
 03-8328 0662
Restaurant Managers: Fendy / Fadil / Marcus


2 comments:

  1. Sedapnye nampak semua juadah yg dihidangkan tuh
    btw, Selamat Hari Raya in advance buat tuan blog :)

    ReplyDelete
  2. Best kan...hahahaha...sally Baru je update..

    ReplyDelete