28.9.15

REVIEW : Restoran LOBBEE Thai Connection Untuk Penggemar Makanan Asli Thailand

28.9.15,Monday, September 28, 2015
Alhamdulillah.. sejak dua menjak ni ada je jemputan untuk review Restoran best-best.. rasa macam nak tukar jadi Food Blogger je... hahaha...

Aku n gang Einaangel Network Crew baru-baru ni berkesempatan untuk merasa sendiri Makanan thai Asli di Restoran Lobbee Thai Connection yang bertempat di Empire Damansara...

Aku ni memang pencinta makanan Thailand.. lebih-lebih lagi Tomyam.. Rindunya nak pegi Hatyai lagi.. nak makan tomyam best... 

Ok, berbalik pasal Restoran Lobbee Thai ni... masa mula-mula sampai je.. aku dah rasa suka ngan dekorasi restoran ni... santai dan menenangkan.. tak perlu hias macam2.. dengan kombinasi warna kuning dan putih buat Restoran ni nampak simple but nice.. 





Einaangel Network Crew
Mula-mula kami dihidangkan dengan 5 jenis air.. Unik tau setiap air-air ni...

warna-warni air ni.. meriah..

Iced Butterfly Pea Lime Juice ( RM 8.00 )
~ air ni macam air magic tau.. mula-mula kaler biru.. tapi bila kita campurkan dengan Lime Juice trs jadi purple macam kat bawah ni... Unik sangat... kaler biru tu pulak dari bahan semulajadi iaitu dari Bunga yang kita buat pewarna nasi kerabu tu.. tak pakai pewarna tiruan tau..

dari biru bertukar purple... 


Red Lemon Soda ( RM 8.00 )
 ~ air ni kalau tak dicampur soda rasa biasa-biasa je.. tapi bila dah dimasukkan soda.. rasa sedap la sebab ada masam-masam sikit...


Iced Butterfly Pea Milk (RM 9.00 )
 ~ air ni rasa unik sebab bunga nasi kerabu direbus hingga dapat pewarna biru.. dan lepas tu tambah susu.. aku pun tak tau nak gambarkan rasa dia macam mana.. cuba sendiri la baru tahu...


Iced Thai Tea With Grass Jelly ( RM 8.00 )
 Sape yang sukakan Tea Ais Thai.. ha.. ni la teh ais yang sedap dan menjadi kegemaran kalau ke Restoran Thailand...


Lobbee Ice Tea (RM 9.00 )
~ Untuk sesiapa yang tak berapa gemarkan minuman yang manis.. try la Lobbee Ice Tea.. Rasa manis2 buah je.. dalam tu ada buah Laici...

Untuk makanan pulak ada banyak pilihan.. ni antara yang aku rekemen sebab aku dah cuba...


Fried Prawn With Sesame ( RM 8.00 )
 ~ udang yang digoreng rangup bersama bijan dan dicicah dengan cili sos.. mmg starter yang best...


Chicken Skewers ( RM 9.00 )
~ nampak macam sate.. tapi bukan ye.. ianya adalah isi ayam yang diperap.. sedap dicicah dengan sos yang dibuat khas...


Thai Squid Cake ( RM 12.00 )
~ ni sedap.. rasa lembut dan juicy.. x cukup seketul je...


Fried Potato with Thai Salad Dressing ( RM 11 )
 ~ ni pulak memang sesuai makan sambil bergosip.. sedar-sedar je dah habis.. sos dia paling win.. semua yang aku makan aku cicah dengan sos ni... rasa sos ni ala-ala sos somtam...


Crispy Wanton Pad Thai ( RM 16.00 )
 ~ yang ni pulak rangup dan best sebab ada wantan.. aku ni dah la penggemar wantan goreng... udang pun fresh...



Lobbee Combo 3 Tomyam ( RM 98.00 )
~ Set besar sangat tau.. boleh makan 4 hingga 5 orang.. kitaorang makan berlima pun tak habis sebab portion dia banyak...
~ Dalam Set ni kami pilih Thai Noodle yang dimakan bersama Tomyam dan dimasak bersama dengan Lobster, Mussel,King Crab,Salmon, Squid & Soft Boil Egg.
~ Puas hati makan set ni.. seafood pun fresh... Tomyam pun sedap.. memang berbaloi..
ni aku close up sikit..hihihi..
Last but not least.. mesti la dessert.. yummy.. aku ni dah la penggemar desert...


Coconut Ice Cream With 3 topping ( RM 7.00 )
 ~ terasa rangup kacang tanah apbila ditabur atas aiskrim... 


dan desert yang menjadi kegemaran aku adalah.. jeng..jeng..jeng...


Blue Ruby With Coconut Ice Cream & Jack Fruit ( RM 9.00 )
 ~ yang ni paling win sebab dalam Blue ruby tu ada sengkuang cina.. aku pulak memang penggemar sengkuang cina.. rangup bila digigit... dapnya..

Pendapat aku.. makanan kat sini sedap.. harga berpatutan cuma lokasi susah sikit nak cari.. tapi jangan risau.. waze je.. n dari parking LG korang boleh jalan ke Restoran ni.. dekat sangat..


Nak try? Bole la terjah

Lobbee Thai Connection
LG-07, 
Empire Damansara,
Jalan PJU 8/8,
Damansara Perdana.

Tel: 03-76294869

Like FB: www.facebook.com/lobbeethai
Instagram: https://instagram.com/lobbeethai


Operation Hours :
11 pagi hingga 3 ptg
5.30 ptg hingga 10 malam
(Isnin Tutup)

Untuk tempahan function bole email:
lobbeethai@gmail.com


1 comment: