31.10.15

AirAsia menyokong inisiatif kesedaran kanser di negara menerusi kempen #AirAsiaMAKNA

31.10.15,Saturday, October 31, 2015

18 Oktober hari tu, aku sempat hadir Majlis Penyerahan Cek untuk Majlis Kanser Negara atau MAKNA. Syarikat Air Asia telah berjaya mengumpul sebanyak RM120,945.64 untuk MAKNA melalui kempen tanggungjawab sosial selama 5 bulan bagi membantu pesakit dan penyelidikan berkaitan Kanser.





Di Majlis tu jugak aku sempat tulis kata-kata semangat untuk pesakit Kanser.. Aku betul-betul terharu dan bangga tengok semangat pesakit-pesakit kanser tu.. Tabahnya mereka...



Dana terkumpul tu adalah hasil dari kempen #AirAsiaMakna di mana baju T-shirt istimewa yang direka seperti uniform krew dan juruterbang  Air Asia telah dijual bagi meningkatkan kesedaran tentang penyakit kanser sekaligus dapat mengutip dana untuk disumbangkan kepada MAKNA.


Baju T-shirt edisi terhad ini direka khas oleh kakitangan Air Asia dan dijual dengan harga RM30 sehelai di 23 lokasi seluruh Malaysia dan juga di laman membeli-belah MAKNA.



Kempen ini juga bukan setakat untuk mengumpul dana tetapi ianya adalah untuk meningkatkan kesedaran orang ramai tentang penyakit Kanser.






Syarikat penerbangan Air Asia juga ada anjurkan peraduan Instagram dimana sesiapa yang dah beli baju T ni boleh memuat naik gambar kreatif dengan memakai baju T dan meletakkan hashtag #AirAsiaMakna. Seramai 75 penyertaan.. ramai jugak tu.. Hadiah pun best.. bole dapat penerbangan ke Sapporo dan Maldives.


Husband Yasmin Hani iaitu @shaarin telah memenangi percutian ke Sapporo dan hadiah ke Maldives pulak dimenangi oleh @suzanekassim


Blogger Lan Careno jugak memenangi percutian ke Langkawi.. Bestnya..



Ramai jugak artis-artis tempatan yang menyokong kempen ini. 



Maya Karin pun ada petang tu.. siap nyanyi 3 buah lagu... cantik bila tengok Live..


Duta Traveling Beruang mesti la wajib ada kan..


Tanuja plak emcee untuk petang tu..


Shasha ni putih lepak macam anak patung..


Dapat jugak selfie ngan Maya.. Hubby minat giler ngan dia.. saja selfie nak tunjuk kat hubby.. hahahah


Ungku Ismail Aziz ni tengok Live mmg hensem.. putih bersih muka dia...


Partner aku petang tu.. Shiqin


Aidid Marcelo pun ada.. dulu-dulu aku suka tengok dia jadi pengacara rancangan remaja kat TV3 tu.. 

Fakta pantas mengenai Kempen #AirAsiaMAKNA: 
● Baju T dijual pada harga RM30 sehelai, tersedia dalam saiz dewasa dan kanak-kanak. 
● #AirAsiaMAKNA telah berada di 23 lokasi di Kuala Lumpur, Sarawak, Pulau Pinang, Pahang, Johor 
dan juga Indonesia. 
● Baju T masih boleh di beli di laman web MAKNA [www.makna.org.my/airasiamakna] 
● Kempen turut disokong oleh selebriti tempatan, terutama di laman media soasial - mencapai 
lebih dari 7 juta pengikut, menyebarkan kesedaran mengenai kanser. 
● Peraduan Instagram telah menerima 750 penyertaan, menyebarkan mesej ke lebih dari 7.4 juta 
pengikut termasuk yang dikongsi oleh selebriti - terus menyumbang kepada objektif kempen ini. 
● Pos Instagram mendapat penyertaan dari 4 negara termasuk Indonesia, Thailand dan Brazil. 

Ikuti perkembangan terkini AirAsia menerusi Twitter (twitter.com/AirAsia) dan Facebook 
(facebook.com/AirAsia) serta ketahui lebih lanjut fakta pantas mengenai kanser. 


1 comment:

  1. SELAMAT MALAM...SYIRA LOKMAN SINGGAH TENGOK TUAN BLOG UPDATE APE..HEHE..KEEP IT UP ! :D

    ReplyDelete