23.11.15

Sambut Birthday di Gold Coast Morib

23.11.15,Monday, November 23, 2015
Alhamdulillah.. tahun ni sekali lagi aku diberi kesempatan untuk celebrate Besday... Tahun lepas aku dah Candle Light Dinner kat Bora Ombak.. (klik sini) .. tahun ni.. hubby ajak pegi bercuti plak.. memandangkan hubby agak busy.. so, kali ni cuma celebrate dekat-dekat jer... kami cuma ke Gold Coast Australia Morib.. Beli Pakej Besday kat groupun...2 hari 1 malam...  Pakej ni cuma berharga RM 284 je.. tapi bagi aku sangat la berbaloi... Dalam pakej ni lengkap.. ada bilik, 2 baucer dinner, 2 tiket waterpark, sijil, hadiah, kek dan 2 baucer breakfast.


Memandangkan Pakej Besday ni kita cuma bole ambik sama ada sehari sebelum, hari besday atau sehari selepas besday.. so aku pun decide ambik sehari selepas besday sebab jatuh hari Jumaat... saja je aku ambik cuti hari Jumaat tu.. leh lepak dulu kat rumah.. selepas hubby balik sembahyang Jumaat baru kami gerak ke Morib... ni adalah kali kedua kami ke Morib.. sebelum ni kami stay kat Rumah Peranginan Kerajaan.. (klik sini)... kali ni nak ubah angin plak... dah lama teringin nak stay sini...

Kalau tengok review dari Blogger lain banyak yang Bad Review.. takut gak mula-mula nak stay kat sini.. tapi bila baca blog Zana dia kata best... hubby cakap tawakal je.. mana tau diaorang dah upgrade servis lepas ramai yang komplen.. aku ok je.. sebab hubby yang sponsor.. sebagai Besday Girl.. i happy je... hahahah...

Hari kami check in tu memang ramai.. sebab banyak Jabatan Kerajaan yang buat kursus.. aku dah risau takut tempat akan jadi crowded..tapi nasib baik tak..  Masa check in memang ambik masa sikit.. tapi xde la sampai sejam... aku tak salahkan staff kat kaunter sebab budak tu layan aku ok... cuma, masa dia dok sibuk uruskan tempahan aku.. ramai plak yang datang.. komplen bilik la.. tinggal kunci la.. nak tanya la.. so, urusan check in aku banyak kali terganggu... kesian jugak aku tengok budak yang uruskan aku tu.. terkejar-kejar.. staff yang sorang lagi pun ada customer yang dia perlu layan.. tapi, aku tak kisah.. janji budak tu layan aku ok.. aku pun ok... aku paham.. hujung minggu kan.. memang ramai orang... Dapat kunci.. terus naik bilik.. kami dapat tingkat 7.. masa buat reservation memang aku minta menghadap water park.. Alhamdulillah dapat.. Yeay...


Bila masuk jer bilik... aku happy sangat.. bilik besar.. bersih dan semua berfungsi dengan baik... sebab ada blog yang aku baca aircond rosak la.. jacuzi tak berfungsi la.. tapi, untuk aku.. semua tip top.. no complain...



Dari bilik bole mengendap orang mandi kat bilik air sebab ada tingkap kat sini....bole main cak cak..









Best o ada jacuzi.. berendam puas-puas... baru honeymoon namanya.. hahaha...






Dari bilik aku boleh nampak laut n water Park.. memang ohsem...


Dalam pakej besday ni dah include sekali dengan Dinner.. so, dah tak perlu susah payah nak kuar gi makan kat luar... Dinner start pukul 6 petang.. aku risau takut sesak.. pukul 6 aku dah ajak hubby gi makan.. 



Turun je kat Lobi.. singgah dulu kat Front Desk sebab nak redeem sijil dan hadiah besday... Tengok jam awal lagi... kami pun jalan-jalan la dulu kat sekitar Hotel..


Cantik view kat sini.. walaupun kat sini kita tak bole mandi laut sebab kotor.. aku tak kisah.. janji pantainya putih bersih.. xde sampah pun.. dengan angin pantai sepoi-sepoi bahasa.. memang best la.. hilang semua masalah rasanya...










Dalam pukul 6.30 baru kami gerak ke Kafe.. Dinner time.... awal kami dinner sebab dah lapar... tapi tak ramai pun.. selesa nak makan.. banyak meja kosong..

ini bukan kek aku... hahahah
Section yang buat aku teruja dah tentu la bahagian desert... banyak pilihan.. rambang mata dibuatnya...







Spageti n fish n chip ni sedap... rugi plak makan nasi dulu.. kalau tau aku makan ni je...


Last but not least.. mesti la makan aiskrim.. rugi tau kalau tak makan desert ni.. 

Overall.. aku puas hati dengan dinner.. ada nasi, ada western.. soup..buah ..semua lengkap la... rasa pun sedap... teringat-ingat Aglio Oglio dia.. 

Sebelum balik.. aku ambik kek.. malas nak celebrate kat cafe.. malu...kita celebrate dalam bilik je la...







Alhamdulillah... bertambah setahun lagi usia aku...


Kali ni aku dapat hadiah Aeroplane dr Morib Gold Coast sebagai hadiah besday.. hubby la orang paling happy sebab dia memang suka kumpul replika kapal terbang kecik ni... takpe la.. aku hadiahkan kat hubby je...


Disebabkan kami dinner awal.. malam tu lapar... nasib baik bawak bekalan roti n maggi.. lepak2 tengok tv sambil makan maggi... best.. santai je...

Apa aktiviti esoknya? tunggu... part 2 plak ye sebab ni dah panjang sangat.. hihihi...


5 comments:

  1. Replies
    1. Best.. rasa nak repeat gi sana..

      Delete
  2. Wahhh...tak sangka morib gold coast best!..besday hubby tahun depan nak book cmni jugak lah..boleh bawak anak tak?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best.. eyza puas hati... bole bwk anak... bilik besar.. cuma pakej ni bagi 2 je tiket waterpark... kalau bwk anak masuk waterpark dia akan ukur ketinggian.. kalau lebih dari yang ditetapkan kena beli tiket untuk masuk..

      Delete
  3. Best2. Harap apa yg jadi kat sy n famili yg cadang nak pergi weekend ni jadi yg best2 la ye. Sbb biasa org yg dah pergi bg 3.5 bintang aje. Bab water theme park mmg best utk bdk2 mandi2

    ReplyDelete