29.5.15

U-Cafe Wangsa Walk pilihan pencinta makanan!

29.5.15,Friday, May 29, 2015

Sape suka makan sedap-sedap tapi Murah? Angkat Tangan... hihihi.. aku pun suka.. mahal atau murah bukan penentu kesedapan makanan tu tau.. aku pernah makan murah.. tapi rasa sedapp sangat... Kat mana nak dapat? Ha.. meh sini aku citer..


Kat U-Cafe Wangsa Walk ada.. so, sesiapa yang berdekatan atau kebetulan pergi sana.. apa kata try makan kat U-Cafe...


Aku pun tak tahu yang U-Cafe ni ada sediakan makanan yang murah.. tengok dari luar pun aku cam gerun nak masuk.. aku pikir.. mesti harga kat cafe ni mahal...


Baru2 ni aku dijemput oleh Eina untuk join Food Review kat U-Cafe ni.. Masa ni la baru aku tau makanan kat sini semua best..


U-Cafe di Wangsa Walk ni ada 2 tingkat.. kalau sukakan suasana rilek dan santai.. boleh lepak kat atas... 


Ha.. tadi aku ada bagitau kan yang U-Cafe ni ada jual Menu yang murah dan sedap.. Nak tau tak apa menu tu? Nasi Kukus Ayam Berempah ... Sepinggan cuma berharga RM 3 sahaja ... Tak percaya? Percaya la kerana ianya benar... hihihi...


Dengan RM 3 korang boleh dapat Nasi + Ayam Berempah + Ulam Timun + Sambal Belacan ... Nasi pulak dihidangkan atas daun pisang.. Ya Allah.. wangi jer bau nasi tu...







Sambal belacan dia memang pedas terangkat.. tapi sedap... Promosi Nasi Kukus Ayam Berempah ni bermula dari pukul 12 tengahari hingga 2 petang.. 


Dah dapat Nasi Ayam Kukus, aku pun naik ke tingkat atas... Cantik weh deko kedai ni... Santai jer...



Nasi kukus tu aku makan dengan menu baru yang diperkenalkan sempena Bulan Ramadan nanti...


Ada Sup Daging campur suhun dan sayur-sayuran.. sedap.. kalau orang diet.. makan sup ni je bole kenyang...


Belacan Chicken Boxing ... Mula-mula dengar aku macam pelik jer.. tapi bila dah makan.. ok la.. sape yang suka belacan, mesti akan suka dengan Chicken Boxing ni..


Kurma pun ada untuk berbuka puasa nanti..


Kerabu Tauge.. ada campuran tomato dan isi ikan.. sesuatu yang baru jugak untuk aku...


Air ni sedap.. campuran Mint n Lemon.. sejuk jer..



Banyak menu kat U-Cafe ni.. Rambang mata bila tengok kat Buku Menu.. rasa macam nak order semua...




Aku ingat tu je makanan untuk hari tu.. aku pergi Bantai Makan Nasi Ayam Kukus tu sampai habis licin...  Tapi... rupa-rupanya.. ada menu lain sekali yang dihidangkan lagi..


Seafood Platter  
~ ada Salmon, Udang Tempura, Calamari, sotong dan mash potato.. paling banyak aku makan mestila Udang Tempura.. rangup sangat...



Combo Platter
~Set ni ada fries, wedges, ayam goreng ala KFC, Fish Fillet dan Spring Roll.. Spring roll tu lain dr spring roll biasa tau.. sedap.. rugi tak try...


Deconstructed Caesar Salad
~Ni memang sesuai untuk orang yang diet... kiranya ni macam salad gak la.. sedap... tapi kalau untuk aku yang tak diet ni memang tak kenyang la..hahaha...


Italian Beef Carbonara With Egg Yolk
~Ni memang aku rekomen sangat-sangat... sedap.. rasa creamy n sesuai sangat ngan tekak aku.. Yummy.. Next time nak repeat order yang ni la..


Lamb Rack
~Penggemar kambing memang suka yang ni.. Juicy n lembut isinya.. Yummy..


Signature Combo Mix Grill
~Dalam set ni semua ada.. lengkap... Ada Lamb Grilled, Chicken Chop, Bacon, Mashed Potato n sayur... Kenyang...


Flying Fish Rice With Soy Sauce
~Aku paling suka makan ikan goreng, nasi panas n sambal kicap.. terangkat beb!


Egg Yolk Butter Chicken & Vegetable in Yam Basket Rice
~Butter Chicken dia sedap.. n kombinasi ni memang sesuai...


Fried Asparagus and Prawn
~Penggemar sayur mesti suka yang ni!


Bangkok Jazz Crab Meat Fried Rice in Lotus Leaf
~Nasi goreng yang dimasak dalam daun teratai.. Unik.. 


Nasi Lemak with Kari Ayam
~Penggemar Kari? Must Try!


Thai Style Pan Grilled Chicken Chop Rice With Green Curry
~Rasa Green Curry dia manis-manis sikit.. macam rasa masak lemak pun ada...


Penang Curry Laksa
~Kari dia sedap.. banyak plak tu... bole share berdua...


Kantonis Koay Teow with Seafood
~seafood tu yang buat koay teow ni best.. x pedas.. sesuai untuk kanak-kanak...


Fried Vermicelli with sambal sauce and mussel
~yang ni ala-ala bihun goreng seafood la..


Asam Laksa
~Yang terbaik mesti akan keluar waktu last.. n bagi tekak aku.. Asam Laksa ni la yang paling win.. maybe sebab aku orang Penang.. sebab tu aku paling suka dengan Asam Laksa ni.. kombinasi masam, pedas manis semua ngam..

Restoran U-Cafe ni memang menyediakan makanan dengan harga yang sangat berpatutan.. So, untuk anda yang berdekatan dengan Wangsa Walk.. apa kata try makan kat sana... sedap tau...


Alamat U-Cafe Wangsa Walk
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue
No9 Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju, 
53300 Kuala Lumpur.
No Tel : 03 4131 9686
019 3133 668 Rachel
FB : U-Cafe

26.5.15

Buffet Ramadan 2015 di Laman Kayangan, Shah Alam

26.5.15,Tuesday, May 26, 2015

Alhamdulillah.. Tak lama je lagi kita semua akan berjumpa dengan Bulan Ramadan.. Tak Sabar rasanya... Bulan yang memang dinanti-nantikan oleh semua Umat Islam.. Bulan untuk kita beramal dan mendapat pahala berlipat kali ganda.. 

Bila tiba Bulan Ramadan jugak.. Kita semua asyik dok pikir jer.. Nak bukak Puasa makan apa? Kat Mana? sedap ke tak? 

Betul kan? Tak yah citer pasal orang lain.. aku pun camtu gak..hihihi...

Baru-baru ni aku berkesempatan menghadiri Majlis Pelancaran Buffet Ramadan Anjuran Kumpulan Seri Segi dengan kerjasama Majlis Sukan Negeri Selangor Holding di Laman Kayangan Shah Alam... Ramai yang cakap Buffet Ramadan kat sini antara yang terbaik.. aku pun tak nak la lepaskan peluang.. nak juga rasa sendiri.. betul ke sedap....



 Untuk Tahun ni Laman Kayangan membawakan tema Asean's Bazar yang menghidangkan pelbagai menu yang bercirikan Asean Delight.




 Dan setiap jenis makanan di sini disediakan di dalam warung... Terdapat 18 jenis warung di situ.... Wah.. cantik sangat setiap warung-warung tu.. teruja aku tengok... Setiap warung menghidangkan sajian yang berbeza.. Rasa nak try semua.. tapi.... memang tak larat nak makan... banyak sangat.. semua sedap pulak tu...

Ni antara warung yang terdapat di Laman Kayangan... susah nak buat pilihan.. warung mana nak terjah dulu.. ;)

Warung 1 : The Azzuri  
~ Kat sini menghidangkan makanan western seperti Pasta Dan Spagethi.... Penggemar Pasta.. ni la tempat yang patut dituju dulu.. Spageti Carbonara memang best.. di masak panas2 bila kita minta...






Warung 2 : The Griddle  
~ Kat sini menghidangkan Ayam terrayaki, Koay Teow Goreng da Mee Goreng...




Warung 3 : The Pots
~ Kat sini menghidangkan Laksa Penang dan Laksa Johor.. Untuk penggemar laksa.. ini memang warung yang sesuai untuk anda... Setiap hari.. 2 periuk besar kuah laksa disediakan untuk penggemar laksa.. so, jangan risau habis tau.. makan sampai kenyang...







Warung  4: Mixology
~ Warung ni menyediakan pelbagai jenis air.. ada sirap bandung, asam boi.. teh tarik.. so, kalau korang jenis yang suka pelbagai air.. bole la merasa kesemua jenis air kat warung ni...



 Warung  5: Emperor Garden
~ Penggemar Nasi ayam.. wajib cuba nasi Ayam kat Gerai ni.. menghidangkan Nasi Ayam ala-Hainan berserta ayam panggang atau ayam stim...



  
Warung  6: Mix And Roll Em Up
~ kat sini kita boleh dapatkan Popia, Rojak Buah dan Somtam... 





Warung  7: Fast And Furious
~ Gempak kan nama gerai? kat sini menyediakan Goreng Pisang , cucur udang dan Karipap Gergasi. Digoreng panas-panas kat situ jugak.. baru best...






Warung  8: The Snowy & Pops Pop
~ Kat sini sesuai untuk orang macam aku... Yeah! desert n Aiskrim....  Ada ABC, Laici Kang , Pulut Mangga dan Aiskrim.. Yeay.. Heaven tau..









Warung  9: Nasi Kandar
~ Ada pelbagai jenis lauk Nasi Kandar di Warung ni.. Aku sure.. mesti ramai yang suka gerai nasi Kandar ni.. Ayam Madu dia memang terbaik...




Warung  10: Chinese Hawker
~ Menyediakan Sotong Kangkung  dan Yong Tau Foo..



Warung  11: Hot pan
~ Menyediakan Roti John.. Yang ni aku tak sempat rasa.. dengar kata sedap.. takpe.. Bulan Ramadan nnt aku nak repeat.. must try....




Warung  12: Let's Married
~ Seksyen ni aku paling sukaaa dengan Nasi Pandan.. Sedap.. kalau gi sini.. korang wajib try tau...







  Warung  13: Sweet Temptations
~ Menghidangkan Kuih Muih dan pelbagai manisan.




 ada banyak lagi menu yang best.. Tak larat nak explain semua.. pergi sendiri.. baru tau.. macam-macam ada.. berbaloi la bayar...

Selain dari makanan yang best, para tetamu juga akan dihiburkan dengan Kumpulan Ghazal sepanjang Bulan Ramadan ni...




 Suasana Di Laman Kayangan ni jugak sangat selesa dan luas.. sesuai untuk seisi keluarga.. So, untuk yang ada anak kecik pun tak perlu risau...





Ops lupa plak nak citer.. Kat sini jugak ada sate dan Kambing golek tau.. kambing golek dia sedap.. langsung tak berbau.. Banyak gak la aku makan.. hihihi..

HARGA DAN PAKEJ YANG DITAWARKAN DI BUFFET RAMADHAN LAMAN KAYANGAN 2015

Individual / Pax
Dewasa RM69
Kanak-kanak (7-12 tahunRM35
Warga Emas (60 tahun ke atas) RM35


Pakej Ramadhan ( Untuk pelanggan yang membeli pada 1/4/2015 - 15/6/2015 )
* pakej ini dikenakan GST sebanyak 6% *
2 pax dewasa RM138 ( Percuma 1 pax kanak-kanak / warga emas )
5 pax dewasa RM345 ( Percuma 3 pax kanak-kanak / warga emas )
9 pax dewasa RM621 ( Percuma 1 pax dewasa )


Pakej Korporat

1 ) 10 tables RM6900 
Free 1 tables + 5 pax
Free 100 special gift Ramadhan
Kupon diskaun : 15% (5 pax for next purchase

2 ) 20 tables RM13800
Free 2 tables + 5 pax 
Free 2 VIP Setting Tables
Free 200 special gift Ramadhan
Free 2 Raya Hamper 
Free 2 bunting
Projector & PA System
Kupon diskaun 15% ( 1 table ) for next purchase

3 ) 30 tables RM20700
Free 3 tables + 5 pax 
Free 3 VIP Setting Tables
Free 300 special gift Ramadhan
Free 3 Raya Hamper 
Free 2 bunting
Projector & PA System
Free 1 backdrop 10' x 10'
Kupon diskaun 15% ( 3 table ) for next purchase

4 ) 40 tables RM27600
Free 4 tables + 5 pax 
Free 4 VIP Setting Tables
Free 400 special gift Ramadhan
Free 4 Raya Hamper 
Free 2 bunting
Projector & PA System
Free 1 backdrop 10' x 10'
Kupon diskaun 15% ( 4 table ) for next purchase

5 ) 50 tables RM34500
Free 5 tables + 5 pax 
Free 5 VIP Setting Tables
Free 500 special gift Ramadhan
Free 5 Raya Hamper 
Free 2 bunting
Projector & PA System
Free 1 backdrop 10' x 10'
Kupon diskaun 15% ( 5 table ) for next purchase


Kalau nak booking boleh call no kat bawah ni :

019 452 0215 / 012 699 6634 / 013 435 7935 / 017 218 1875
012 253 3973 / 012 686 4515 / 011 1878 4681 / 03 5542 4200

Laman Kayangan
d/a Dataran Karyawan
Kompleks Belia & Kebudayaan
Seksyen 7 , Shah Alam





TQ Kid dan Denaihati sebab sudi Invite.. Kenyang sangat.. Alhamdulillah... ;)