27.3.16

Menginap di The Dream Garden Hotel Krabi

27.3.16,Sunday, March 27, 2016

Untuk 2 malam pertama kami stay dekat The Dream Garden. Booking melalui Agoda je. Hotel ni sangat2 strategik. Betul2 depan Mc'Donalds dan Starbuck. Nak pegi Pantai, Spa atau shopping souvenir bole jalan kaki je. Jimat duit tuk tuk.



Dari check in sampai check out, pekerja kat situ sangat membantu dan peramah. Patutnya check in pkl 12, tapi diaorg kemas bilik tak sampai setengah jam pun nak bagi eyza masuk awal. Sangat2 hargai.

Dah bole check in, siap diaorg bawakkan bag ke bilik. Macam hotel berbintang-bintang.Padahal ni hotel murah je.


Kami dapat bilik no 19 kat ground floor. Tapi kat sini dua tingkat je pun. Tak tinggi pun kalau dapat tingkat atas.


Masuk bilik. Eyza rasa berbaloi la check in hotel ni. Sesuai dengan harga yang dibayar. Tambahan pulak lokasi pun ok.



Dah la dapat wifi free. Laju plak tu. Tak boring langsung kalau lepak dalam bilik. Leh tgk youtube sbb langsung tak tersekat. Lancar je.



TV ada. Cuma channel Thailand. Ada jugak cerita Omputih, tapi ada yg dah alih bahasa ke bahasa Thailand. 


Peti ais dan kettle pun ada. Nescafe dan teh pun disediakan.


Tempat gantung baju sempoi je. Terbukak. Siap ada peti simpanan lagi.


Bilik air pun besar. Tapi xde bath Tub. Tapi aku ok je. Air panas pun ada. Tekanan air tip top.

Pendek kata memang aku puas hati la menginap 2 hari kat sini. Recommed.

Kira-kira:
Hotel 2 malam = RM 230 (termasuk tax)

Total: RM 230.00

6 comments:

  1. wahh eyza, gud gud.. boleh yana bt reference.. tgh usha2 psl krabi gak ni..hehe

    Eyza, yana ade tag eyza.. free2 bt la eh..

    http://leeyanaradhi.blogspot.my/2016/03/25-things-that-make-me-happy-25-perkara.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orait Yana. Doakan eyza dapat habiskan entry Krabi dengan segera. hihihi.

      Delete
  2. Wow, that's really cheap..hopefully one day I get to go to Krabi too...
    hehehhehe and I'm happy for you that the serum worked its magic, and that you dont have to deal with sunburn already. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, nanti one day gi Krabi. Best sangat.

      Delete