9.6.16

NIVEA EMPOWER RUN 2016~Langkaui Batasan dengan NIVEA Pearl & Beauty

9.6.16,Thursday, June 09, 2016
Eyza suka buat aktiviti luar. Tapi, bila dah kat luar tu tahu je la, mesti berpeluh pastu rasa tak selesa. 

Berpeluh merupakan fungsi utama semula jadi yang terdapat pada badan manusia bagi mengekalkan suhu badan. Ia mengelakan kita daripada mengalami kepanasan melampau terutamanya ketika melakukan aktiviti-aktiviti luar dalam cuaca yang panas terik. Walaupun berpeluh itu baik dari aspek kesihatan, air peluh yang bercampur dengan bakteria di sekitar kawasan kulit akan mengeluarkan bau yang kurang meyenangkan. Pelbagai jenis deodoran dalam saiz, haruman dan formulasi boleh didapati di rak-rak pasar raya, pasar mini, dan farmasi, namun pilihan yang banyak ini bukan sahaja tidak memberi penyelesaian tetapi menyukarkan pengguna untuk memilih deodorant yang sesuai.



Memilih deodoran yang sesuai dengan anda kadangkala memberikan tekanan, tetapi dengan deodoran NIVEA Pearl & Beauty, anda tidak perlu lagi risau! Dengan formulasi yang lembut pada kulit serta ekstrak mutiara yang menyuburkan bahagian bawah lengan, ia memberikan kulit segar, halus dan cerah bagaikan mutiara. Dengan perlindungan selama 48 jam daripada peluh dan bau badan, ia memastikan bahagian bawah lengan anda kekal segar dan yakin sepanjang hari. 

Selama bertahun-tahun, NIVEA sering menggalakkan para wanita untuk menggapai aspirasi, merialisasikan matlamat serta menyerlahkan potensi yang ada dalam diri mereka. NIVEA sentiasa menyokong semua inisiatif bagi memperkasa golongan wanita dan membantu mereka yang memerlukan. Bantuan diberikan melalui bekalan kemahiran serta keyakinan bagi mendapatkan pekerjaan supaya mampu memperbaiki taraf hidup serta membina masa depan yang lebih cerah.


Tahun ini, dengan semangat untuk memperkasa wanita, NIVEA Pearl & Beauty menganjurkan NIVEA EMPOWER RUN 2016 pada 5 Jun (Ahad). Terbuka kepada semua, orang ramai diberikan peluang untuk mengambil bahagian bagi memperkasa wanita melalui pendaftaran atas talian. Pada bulan Mei, peserta akan diberikan kit larian yang mengandungi semburan deodoran NIVEA Pearl & Beauty, Sehelai baju-T NIVEA Empower Run, sehelai skirt tutu, sehelai bib larian dan pelbagai barangan dari Watson. Para peserta digalakkan untuk memakai skirt tutu yang dibekalkan dalam kit larian sebagai simbol kewanitaan dan menunjukkan bahawa wanita mampu mencapai apa jua keinginan dengan cara sendiri yang paling elegan. 


Seramai 2,000 peserta hadir seawal pagi bagi menyertai acara NIVEA EMPOWER RUN 2016 di Setia City Mall, Oval Field. Sedia untuk beraksi, para peserta berpeluang untuk bertemu dan beramah mesra dengan selebriti-selebriti tempatan kegemaran mereka seperti penyanyi R&B dan pengamal kesihatan terkemuka Atilia Haron, pelakon dan model yang sedang meningkat naik, Eyka Farhana dan juga pemenang Miss Malaysia 2010 Nadia Heng yang turut berperanan sebagai pengacara pada hari tersebut!


Sebelum larian dimulakan, setiap peserta diberikan belon NIVEA yang bio-degradable. Larian bermula dengan peserta mengangkat tangan penuh yakin dan melepaskan belon ke udara. Aktiviti ini merupakan simbolik melangkaui segala batasan. Semasa acara larian, peserta akan melalui kawasan kiosk foto bagi merakamkan aksi penuh teruja & bersemangat bersama rakan larian mereka. 


Setelah larian sejauh 5km ini, peserta mengakhiri larian dengan aktiviti terakhir di stesen ketiga menerusi Pearl & Beauty Experience. Di stesen ini, mereka dapat merasai kesegaran dan nafas baru dengan deodoran NIVEA Pearl & Beauty. Selain daripada activiti yang terdapat di dalam larian ini, para peserta turut bergembira dengan acara White Ball Treasure Hunt yang memberi mereka peluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik. 


Sambil menghilangkan dahaga dengan minuman 100 Plus dan Air Mineral Ice Mountain yang tersedia di stesen minuman, peserta dihiburkan dengan persembahan istimewa dari Atilia Haron. Beliau menyampaikan sebuah lagu tema NIVEA Women Empowerment. Selain membawa pulang pingat diatas kejayaan menamatkan larian yang penuh dengan keterujaan, beberapa perserta yang bertuah juga turut membawa pulang hadiah cabutan bertuah pada akhir acara.

Menjadi sebahagian dari aktiviti larian ini bukan sahaja memberikan manfaat kepada peserta serta menyuntik kesedaran tentang kehadiran deodoran NIVEA Pearl & Beauty, malah aktiviti ini sebenarnya membantu golongan wanita yang kurang bernasib baik untuk membina masa depan yang lebih cerah. 




Para peserta secara tidak langsung telah menyumbang kepada mereka yang kurang bernasib baik dan memerlukan. NIVEA telah mendermakan hasil keuntungan yang diperoleh melalui acara larian ini kepada organisasi kebajikan “For Wisdom & Revolutionary Development (FORWARD)”. Forward merupakan organisasi Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang cenderung untuk membantu komuniti yang memerlukan melalui bekalan latihan kemahiran yang bersesuaian agar mereka dapat memperoleh pendapatan serta memberikan pendidikan yang secukupnya kepada anak-anak.


“Kami ingin menyeru orang ramai supaya mengambil bahagian bagi membantu mereka yang kurang bernasib baik dan memerlukan bantuan. Kita tidak mahu memberikan bantuan yang mampu memberikan faedah jangka masa pendek, sebaliknya melengkapkan diri mereka dengan kemahiran serta latihan yang bersesuaian agar mereka dapat mencari nafkah dan mencipta pendapatan dengan usaha sendiri” kata Ng Hock Guan, Pengurus Serantau Beiersdorf Malaysia & Singapura pada acara NIVEA Empower Run.

Jelas beliau lagi, “Kempen Memperkasa Wanita sentiasa menjadi tapak bagi NIVEA menggalakkan wanita mencapai impian mereka. Wanita tidak seharusnya meletakkan batasan ke atas diri mereka kerana kami percaya dengan tunjuk ajar yang betul, segala impian tidak mustahil untuk dikecapi.”

Melalui kerjasama ini, matlamat NIVEA dan FORWARD adalah membantu golongan yang kurang bernasib baik dan memerlukan dari kemelut kemiskinan. 


NIVEA Pearl & Beauty boleh didapati dalam botol roll-on bersaiz 25ml pada harga RM5.50 (Kawasan Semenanjung & Sabah Sarawak), botol roll-on bersaiz 50ml pada harga RM10.50 (Kawasan Semenanjung & Sabah Sarawak)dan botol semburan 150ml pada harga R,16.90. NIVEA Pearl & Beauty juga terdapat di pasaraya terkemuka & farmasi di seluruh Negara.

Untuk maklumat lanjut berkenaan NIVEA Pearl & Beauty, sila layari www.NIVEA.com.my dan laman Facebook rasmi www.facebook.com/myNIVEA

4 comments:

  1. wah semua biru..buat dekat sacc mall pulak tu..dah lama tak pergi event macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan. Semua biru. Paling cute Tutu Skirt tu.

      Delete
  2. Ena dulu pakai deo Nivea yang warna biru.. BEst sangat!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yong suka yang biru gelap. Nivea Men! Bau kasar sikit tapi i like.

      Delete