29.12.16

Sedap ke Hokkaido Baked Cheese Tart?

29.12.16,Thursday, December 29, 2016
Sape pernah makan Hokkaido Baked Cheese Tart?

 Sana sini ada kiosk jual cheese tart ni. Dah lama nampak, tapi tak pernah tergerak hati nak beli sampai lah keluar ngan membe dekat Times Square. Tengok diaorg beli, Eyza pun terus beli.


Boleh tahan mahal jugak harga tart ni. Beli 5 biji percuma sebiji. Kalau beli 1 je harga nya RM 5.80, tapi kalau beli yang 5 biji tu, sekotak berharga RM 29, dapat la 6 biji dalam tu.

Hokkaido ni ada 2 jenis tart. 1 Cheese Tart dan 1 lagi Chocolate Tart. Eyza ambik Chocolate Tart 2 & Cheese Tart 4.So, total 6 la kesemuanya.

(Gambar Chocolate Tart lupa nak snap)

Review Eyza:
Dari segi rasa Eyza lebih sukakan yang Cheese sbb lagi sedap dari Coklat.Memang tak kedekut Cheese sebab rasa filling tu banyak cheese dan sedap la. Tapi, pastrinya terlampau tebal sampai gigit jadik keras dan cheese tu terlampau cair. Bila gigit, Cheese tu akan meleleh. Tips kalau tak mau meleleh, simpan dulu dalam peti sejuk pastu baru makan. Cheese Tart tu akan jadi keras dan tak meleleh.

Adakah Eyza akan repeat order? Tak kut sebab macam tak kena citarasa Eyza. Tapi, kalau ada nak belanja Eyza sudi je. Hihihi.


28.12.16

Mudahnya nak cantik dengan Miracle Lotion Mask dan Pinkish CC Cream

28.12.16,Wednesday, December 28, 2016
Hai uolls. Eyza happy sangat ni sebab Eyza dah jumpa Mask dan CC Cream yang sesuai dengan Eyza. Dah ada benda best ni takkan la Eyza nak simpan rahsia ni sorang-sorang kan? Dah tentu la Eyza nak share ngan uolls semua.

Ada 2 produk yang Eyza nak share kali ni iaitu Miracle Lotion Mask dan Pinkish CC Cream. 


Tengok packaging pun dah rasa menarik. Ini kan pulak isi dalam. Tapi orang kata, kalau tak cuba tak tahu. So, marilah kita cuba. Ok ke idok kan.


Miracle Lotion Mask didatangkan dalam botol manakala Pinkish CC Cream dalam tiub. 
Sebab apa Eyza suka 2 produk ni? 
Ni adalah sebab:
1) kalau kita pakai muka takkan mengelupas - Terus cantik
2) Bahan Semula Jadi - Bebas chemical
3) Kesan Serta Merta - Muka glowing dlm masa 7 saat
4) Anti Penuaan - Muka sentiasa kekal awet muda
5) Produk Halal - Di iktiraf Halal oleh JAKIM
6) Lulus KKM - Kelulusan dari KKM


Miracle Lotion Mask


Miracle Lotion Mask actually mask yang kita bole pakai everyday. Tanpa kita perlu basuh macam kita pakai mask biasa and khasiat dia memang 3 in 1. Bila pakai, kita dah tak perlu pakai mask, essence or serum

Pinkish CC Cream


Pinkish Cc Cream adalah makeup base yang boleh menjaga dan merawat kulit muka kita dari pemakaian makeup. Cc cream pun bole di pakai kalau kita tak nak makeup sebab dia akan memberi effect glowing pink secara semulajadi.

7 FAKTA TERPAKSA TENTANG POLISHED PINK SECRET
1) Anda TERPAKSA menjadi cantik
2) Anda  TERPAKSA membuat rakan anda jeles
3) Anda  TERPAKSA mendengar pujian dari suami
4) Anda TERPAKSA menjawab soalan rahsia kecantikan anda
5) Anda  TERPAKSA mendapat kulit yg cerah
6) Anda  TERPAKSA mendapat pujian dari boss
7) Anda  TERPAKSA menerima ramai kawan


Cara Pemakaian Mudah

Bersihkan wajah (ikut pencuci muka masing-masing)


1. Siang:

Pakai Miracle Lotion Mask
Pump 1-2 titik dekat tapak tangan dan sapukan dengan cara menekap di seluruh bahagian wajah.





Kemudian Pinkish CC Cream
Sapukan diseluruh bahagian wajah. Make up mcm biasa jika mahu. Kalau tak make up pun kulit dah flawless pinkish.


2. Malam:
Pakai Miracle Lotion Mask je


Settled dah 31 tugasan rawatan dan kebaikan untuk wajah. Sangat Ringkas dan jimat kan. Tanpa sedar kulit makin cantik dengan hanya 2 langkah mudah ni.

InsyaAllah, Dua produk ni je akan rawat wajah dan bagi kulit pinkish serta merta sementara rawatan dijalankan


KELEBIHAN
Dengan polished pink secret ni mudah dan ringkas. 2 produk dah cover semua. 

Dah la ada 31 kebaikan produk ni iaitu:
1. Mencerahkan secara semulajadi
2. Menegangkan kulit wajah
3. Menaikkan seri wajah
4. Mengelakkan masalah kulit kuring
5. Memberi kelembapan berpanjangan pada kulit wajah
6. Memberi Aura kecantikan semulajadi
7. Merawat kulit kusam
8. Menanggalkan sel kulit mati secara semulajadi
9. Membersihkan sel kulit mati dan meransang pertumbuhan kulit baru
10. Memperbaiki sistem kulit
11. Menambahkan effect glowing pada kulit
12. Melambatkan proses penuaan serta awet muda
13. Mencegah dan merawat jerawat
14. Memudarkan dan menghalang pembenrukan jeragat baru
15. Mengecikkan bentuk wajah (vshape)
16. Menjadikan kulit putih kemerah merahan
17. Menghaluskan serta melicinkan kulit
18. Mengecilkan pori2 di wajah
19. Memudarkan parut
20. Menjadikan kulit anda bebas bernafas
21. Menjadikan make up lebih tahan lama
22. Memberi perlindungan dari sinar uv
23. Mengurangkan garis penuaan
24. Menjadikan kulit sihat bermaya
25. Sesuai untuk kulit sensitif
26. Menganjalkan kulit wajah
27. Menggebukan kulit wajah
28. Kulit lebih segar cerah dan sihat
29. Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya
30. Mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata
31. Mengawal pengeluaran minyak berlebihan

Itulah sebabnya Polished Pink Secret by Muuka Official mula menjadi salah satu trend paling hangat dalam industri kecantikan.


Eyza dah cuba. Memang Eyza puas hati. Miracle Lotion Mask memang best sebab dah tak perlu nak cuci. Terus je pakai tidur. Pinkish CC Cream boleh cover parut-parut kat muka dan bagi effect glowing.

HARGA SATU SET:
Harga sebenar: RM168 .00 

Harga PROMOS : RM99.90 saja

Free POSTAGE

DETAILS:


Website (tengah nak siap kan. Final stage dah): http://muuka.my/
No Tel: 017-201 8080

Bayar Zakat lebih mudah dengan adanya Kaunter Zakat Van Bergerak

,Wednesday, December 28, 2016
Dulu masa Eyza kerja dekat Hospital Ampang, Eyza buat gaji staff. Ramai yang kena potongan Cukai Pendapatan akan pilih buat Potongan Zakat Pendapatan je. Sambil menunaikan kewajipan, kita jugak dapat pahala kan. 

Zakat adalah Rukun Islam yang kelima dan ianya wajib untuk semua Umat Islam yang cukup syarat dan layak. Syarat untuk menunaikan zakat ialah Islam, Merdeka, Milik Sempurna, Cukup Nisab, Cukup Haul dan Niat untuk berniaga (zakat pendapatan). Zakat mula diwajibkan mulai Tahun kedua Hijrah.

Kalau sebut je tentang Zakat dah tentu-tentu la kita semua akan teringat dekat Pusat Pungutan Zakat (PPZ). Macam Eyza yang bekerja dekat Kuala Lumpur, memang Pusat Pungutan Zakat-Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) la yang jadi pilihan. MAIWP adalah agensi yang dilantik sebagai Amil untuk mengutip Zakat dan semua zakat akan diagihkan oleh Baitulmal.

Sekarang ni dah tak ada alasan untuk tidak bayar Zakat. Pihak PPZ dah sediakan macam-macam kemudahan untuk kita dapat menunaikan kewajipan Zakat ni.

Antara kemudahan untuk membayar Zakat ialah :


1. Bayar melalui Portal www.zakat.com.my .
- Ianya dibuka 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Ha.. memang tak tutup langsung. Kalau teringat nak buat bayaran pukul 3 pagi pun boleh.

2. Melalui potongan gaji
- Selalunya zakat ini adalah zakat pendapatan.

3. Perbankan Internet
- Semua mesti ada perbankan internet kan? Tak kira la bank apa pun. Zakat jugak boleh dibayar melalui perbankan internet ni tau. Ada banyak bank yang boleh kita guna untuk buat pembayaran zakat. Antaranya Maybank, Ambank, Cimb, RHB, Public Bank dan ada lagi beberapa bank yang kita boleh semak di Portal PPZ.

4. Kaunter Zakat Bergerak
- Cara keempat ni Eyza rasa unik sangat sebab siap ada kaunter zakat van bergerak  dengan tagline "Kami Bersedia ke Tempat Anda".


Kalau uolls nak Kaunter Zakat Van Bergerak ni buka Booth di Ofis, Karnival atau dimana-mana tempat tumpuan just call je 1300 88 5757 untuk buat temujanji. InsyaAllah, Van ni akan sampai ke tempat yang uolls nak.

Setakat ni, Van Bergerak ni akan berada di 7 lokasi yang telah ditetapkan iaitu di :

1) Jalan Tuanku Abdul Rahman (berhadapan dengan Maybank) pada 21 November & 19 Disember 2016.

2) Jalan Dungun (berhadapan dengan Indah Water Konsortium) pada 22 November & 20 Disember 2016.

3) CIMB Setiawangsa pada 23 November & 21 Disember 2016.

4) KWSP Wangsa Maju pada 24 November & 22 Disember 2016.

5) Masjid As-Syakirin KLCC pada 25 November & 23 Disember 2016.

6) Perbadanan Putrajaya pada 28 November 2016.

7) Menara Binjai (berhadapan Intercontinential Kuala Lumpur) pada 29 November & 27 Disember 2016.

Kaunter Zakat Van Bergerak ni ada kemudahan Kiraan, Bayaran dan Semakan. Dekat kaunter ni, kita boleh bayar dengan tunai, Kad Kredit Islamik, Debit dan cek. Dan kalau kita ada nak bayar Zakat lebih dari 10 ribu, ada kaunter khas yang disediakan di kaunter van bergerak ni tau. Best kan?

Tunggu apa lagi? PPZ "Please Pay Zakat" Macam kena je akronim ni kan? hihihi


Bagi yang tak tahu, zakat ni bukan setakat Zakat Pendapatan dan Zakat Fitrah tau tapi ada juga Zakat Pendapatan, Zakat Perniagaan, Zakat Wang Simpanan, Zakat Saham, Zakat KWSP, Zakat Emas dan Zakat Perak.

Bila pihak PPZ buat macam-macam inisiatif ni memang dah tak ada alasan la nak elak dari buat bayaran zakat kan?

Untuk keterangan lanjut boleh layari :


Atau boleh telefon di talian :
1300-88-5757

"Tiada alasan lagi untuk tidak membayar zakat kerana segala kemudahan telahpun tersedia"

25.12.16

Koleksi Eksklusif tokidoki Planner x Notebook dari 7 Eleven Malaysia

25.12.16,Sunday, December 25, 2016
Wah.. 7 Eleven dah keluarkan koleksi Planner merangkap Notebook dengan kerjasama tokidoki® yang diilhamkan oleh Simone Legno.

 7-Eleven Malaysia General Manager (Marketing) Mr. Ronan Lee dan 7-Eleven Malaysia CEO Mr. Gary Brown.


Bestkan kalau permulaan 2017 kita dapat masukkan segala aktiviti dalam planner. Baru la jadual kita macam teratur sikit.

Senang je nak dapatkan Tokidoki Planner x Notebook ni. Cuma kumpul 24 pelekat dan dengan setiap pembelian RM 5 akan dapat 1 pelekat. So, uolls kena hari-hari la pergi berbelanja di 7 Eleven. Hihihi.

Tokidoki Planner x Notebook ni didatangkan khas dalam 9 karektor kartun yang menarik. Semuanya best. Rambang mata jugak nak buat pilihan ni.

Ada jugak 3 koleksi terhad dengan kerjasama CSR 7 Eleven Malaysia iaitu Protect and Save The Children atau lebih dikenali sebagai P.S Kanak-kanak.

Banyak lagi masa jika uolls nak kumpul dan redeem Tokidoki Planner x Notebook ni.

Sticker issuance period : 13 Disember 2016 - 6 Februari 2017
Redemption period : 13 Disember 2016 - 13 Februari 2017


Eyza dah ada 2 dari koleksi ni. Cantik kan? Yang bestnya sebab dalam ni ada kalendar 2017,2018 & 2019.




Selain tu, Eyza sebagai blogger memang perlukan sangat planner ni sebab senang Eyza masukkan jadual Event supaya Eyza tak lupa.


Selain ruangan untuk planner, dalam buku ni jugak ada ruangan untuk kita tulis nota. So, kalau ada apa2 yang penting semua boleh tulis dalam 1 buku je. 



Untuk semua pengumpul koleksi ini, uolls juga boleh menderma tau. Macam mana? Ha.. caranya mudah je. Uolls cuma kena upload gambar Planner ni di FB dan Instagram serta hashtag     #PSTheChildren #7ElevenMY and #tokidoki.    

Dengan cara ini, uolls dah menyumbang sebanyak RM 1 untuk kempen "Protect and Save The Children". Alhamdulillah dapat jugak pahala kan?

untuk maklumat lanjut :

Website : 

Facebook :

Instagram :

*Sementara stok masih ada je tau.

24.12.16

Bedak Ruam Bayi penawar kepada masalah ruam dan Psoriasis

24.12.16,Saturday, December 24, 2016

Bayi dan ruam memang tak dapat dipisahkan. Jangankan bayi, kita yang dah dewasa ni pun kekadang akan kena ruam kalau cuaca panas sangat.

Nasib baik la sekarang ni ada Bedak Ruam Bayi. 

Bukan Sekadar Bedak Sejuk Biasa.
Alhamdulillah ianya dapat membantu memulihkan hampir semua jenis masalah penyakit kulit. 
💯%dari Tanah Liat Putih terbaik dunia & air galian semulajadi

💯% semulajadi serta sunnah nabi S.A.W. Ini kerana ia salah satu cara Nabi SAW mengubati penyakit kulit

Pembuatan secara homemade warisan semulajadi turun temurun serta pembuatan bedak sejuk tanah liat yang diiktiraf oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL  yang mana selamat digunakan dari bayi hingga dewasa


Apa yang buat Eyza yakin dengan produk ni ialah bila banyak pulak testimoni pelanggan yang berjaya ubati masalah diaorang.






Bila ada sesuatu jenama yang bagus, mesti akan ada orang yang nak untung atas angin je dengan buat produk tiruan. So, kita sebagai pembeli dan pengguna kena bijak menilai. Jangan sampai terbeli yang palsu. Nanti penyakit lain pulak yang datang.

Untuk keterangan lanjut, boleh layari :


Atau boleh hubungi :
En. Hafis - 0134806787 (Pemasaran)
Atau
Puan Nurul - 0176239935 (owner)

#bedakruambayi #ruambayipowder #psoriasis #eczema

Minyak Herba Asma Mujarab, Pastikan Ori baru beli.

,Saturday, December 24, 2016
Sape pernah dengar tentang Minyak Herba Asma Mujarab? Mesti ramai yang tahu kan? Dah femes dah minyak ni. Membe-membe ofis Eyza pun beli Minyak Herba Asma Mujarab ni untuk anak-anak diaorg.


Minyak ni memang berkesan sebab anak kawan Eyza batuk berkahak. Tapi kahak tak nak keluar. Kawan Eyza pun sapu la Minyak Herba Asma Mujarab ni. Terus anak dia muntah keluar kahak dan Alhamdulillah dah ok.

Eyza memang suggest satu rumah mesti ada 1 Minyak Herba Asma Mujarab ni.

Minyak ni boleh digunakan seisi keluarga bagi merawat lelah, batuk dan sakit-sakit badan.


Kebelakangan ni banyak sangat isu produk palsu dipasaran. Banyak peniru yang nak untung lebih. Nasihat Eyza lebih baik kita beli yang original sebab kita memang dah tahu ianya berkesan.




Kalau rasa was was produk yang hendak dibeli dan nakkan kepastian sama ada asli atau palsu, boleh ikut cara semak kat bawah.



Kalau tak berapa faham tengok gambar tu, jangan risau sebab kat bawah ni ada video macam mana nak check sama ada minyak ni palsu atau original.





Untuk keterangan lanjut boleh hubungi :
Encik Hafis - 0134806787 (pemasaran)
Puan Nurul - 0176239935 (pengasas produk)


#minyakherbaasma #herbaasma #herbaasmamujarab #minyakasma #minyakasmaoriginal #penawarasmamujarab

23.12.16

Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah untuk merawat bayi yang kembung perut

23.12.16,Friday, December 23, 2016
Hari tu adik Eyza satu Family datang rumah Eyza. Anak dia asyik nangis je. Pelik jugak. Selama ni ok je. Adik Eyza cakap anak dia kembung sebab tu la meragam. Alhamdulillah bila dah sapu minyak telon terus dia tidur nyenyak.

Start dari situ la baru Eyza sedar yang kat rumah kena ada minyak khas untuk baby. Senang kalau jadi lagi kes macam ni.

Ramai yang suggest guna Minyak Tenang Anakanda by Ning Salmah untuk merawat kembung perut dan bayi tak ada la meragam sepanjang malam. 


Minyak Tenang Anakanda ni bukan saja sesuai untuk bayi tapi juga boleh digunakan oleh seisi keluarga. Ha.. Bestkan.. Ada banyak fungsi minyak Tenang Anakanda ni selain merawat kembung perut, ianya juga sesuai diletakkan di tempat yang kena gigit dengan serangga.


Terdapat 4 jenis Herba Utama dalam Minyak Tenang Anakanda ni iaitu :

1. MINYAK KAYU PUTIH
- membantu mengurangkan kahak dan selesema dan mempunyai ciri antiseptik

2. MINYAK BUAH PALA
- membantu melancarkan pencernaan dan mengurangkan angin

3. MINYAK BUNGA CENGKIH
- Membantu sirkulasi darah dan masalah kulit

4. MINYAK DAUN PUDINA
- mempunyai bau yang menenangkan dan mempunyai ciri-ciri antibacteria

Harga untuk sebotol Minyak Tenang Anakanda ni hanyalah RM 53.00 sebotol untuk 100ml.


Ramai yang bagi feedback positif tentang  produk ni. Memang terbaik la.




Percaya tak? Dengan teknik urutan yang betul, si manja anda akan tidur lebih lena! Tak perlu bangun tengah-tengah malam dah! 
.
☑️Mulakan urutan dengan beberapa titis #minyaktenanganakanda di bahagian ulu hati bayi
.
☑️Kemudian lakukan urutan dalam bentuk bulatan di perut & pusat bayi
.
☑️Seterusnya lakukan urutan pada ari-ari bayi
.
☑️Lakukan urutan pada belakang & pinggang bayi dari atas ke bawah
.
☑️Akhir sekali, urut bahagian betis & tapak kaki bayi
.
Untuk mendapatkan Minyak Tenang Anakanda, sila cari agen & stokis yang berhampiran.

.
Atau ☎️012-6992604 untuk maklumat lanjut!
.
#ningsalmah #minyaktenanganakanda #rahsia5generasi #anaktenangibusenang #tipsningsalmah #teknikurutanbayi