26.3.17

Mencari Homestay di Kundasang? Cubalah D'S Homestay .. Best!

26.3.17,Sunday, March 26, 2017
Eyza suka sangat pergi melancong ke Sabah. Setakat ni dah 3 kali Eyza ke sana. First pergi berdua dengan hubby, Second pergi dengan  kawan-kawan dan third Eyza bawak satu family berjalan kat sini.

Yang First and second Eyza blogkan, tapi third time tu Eyza lupa nak update padahal dah 2 tahun dah pergi. Hahaha.


Eyza pun dah tak ingat mana Eyza letak gambar-gambar masa kat Sabah tu. Maybe dalam phone lama. Takpe la.. tak yah la Eyza cerita pasal trip family tu sebab sama je dengan trip yang sebelum ni. 

Eyza sebenarnya nak cerita tentang homestay yang kami tempah masa dekat Kundasang. Banyak yang Eyza survey tapi D'S Homestay yang paling Eyza rasa macam nak sewa.


D'S Homestay ni terletak kat Kundasang. 1 jalan dengan Desa Dairy Farm. Tapi, kita akan jumpa Desa Dairy Farm dulu, depan lagi baru akan jumpa D'S Homestay. Kalau tengok jalan rasa macam give up nak naik sebab tinggi.. tapi bila dah sampai rasa tak nak balik.


D'S Homestay ni sebenarnya 2 pintu. Makudnya ada 2 rumah sebelah menyebelah. Masa Eyza sewa dulu harganya RM 250 semalam. Satu rumah ada 2 bilik. Eyza ambik dua-dua rumah sebab kami pergi 10 orang. Memang sedang elok rumah tu dengan kami.

Owner pun peramah dan senang nak berurusan. Eyza rasa macam berada dekat kampung sendiri. 

Dekat luar rumah ada kerusi meja untuk kita duduk lepak2 makan cucur ke apa. 


Dalam rumah pulak, owner dah sediakan dapur, rice cooker dan ada jugak minyak, sos dan garam. Kita boleh masak.. memang jimat. Petang masa mula2 sampai tu Eyza masak tomyam dan bancuh teh o panas. Memang best la dengan cuaca sejuk dekat sana. Habis tomyam seperiuk.




Siap ada tanda halal tau. So, muslim jangan was was nak guna semua kelengkapan dalam rumah ni. Malamnya kami siap buat BBQ lagi kat depan rumah. Memang syiok. Dah la kat sini sejuk dia lain macam. Macam dekat overseas.


Kalau yang jenis tak boleh hidup tanpa internet, jangan risau tau sebab kat sini ada juga wifi percuma.


Ruang tamu pun besar. Adik Eyza siap angkat tilam tambahan dan tido kat ruang tamu.


Dalam bilik dah disediakan katil Queen dan tilam single. Memang sesuai homestay ni untuk percutian yang ramai.


Bangun pagi2 pulak boleh nampak Gunung Kinabalu dari depan Homestay. Ya Allah.. masa ni Eyza rasa best sangat. Kalau bangun awal.. boleh nampak kabus... Cuaca jangan cakap la.. memang sejuk..


Eyza memang recommed sangat untuk sesiapa yang mencari Homestay di sekitar Kundasang untuk menginap kat sini. Memang best dan berbaloi.


Kredit Gambar : FB D'S Homestay

1 comment:

  1. Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buat Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
    Kami pun menyediakan Pakej Transport dan Hotel
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    3D2N
    2 Pax = 330 Rm / Pax
    3 Pax = 300 Rm / Pax
    4 Pax = 230 Rm / Pax
    5 Pax = 230 Rm / Pax
    6 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Short
    3D2N
    7 Pax = 250 Rm / Pax
    8 Pax = 220 Rm / Pax
    9 Pax = 220 Rm / Pax
    10 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    3D2N
    11 Pax = 220 Rm / Pax
    12 Pax = 200 Rm / Pax
    13 Pax = 200 Rm / Pax
    14 Pax = 190 Rm / Pax
    15 Pax = 190 Rm / Pax

    Pakej Transport dan Hotel 4D3N
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    4D3N
    2 Pax = 460 Rm / Pax
    3 Pax = 430 Rm / Pax
    4 Pax = 320 Rm / Pax
    5 Pax = 330 Rm / Pax
    6 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Short
    4D3N
    7 Pax = 350 Rm / Pax
    8 Pax = 310 Rm / Pax
    9 Pax = 310 Rm / Pax
    10 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    4D3N
    11 Pax = 310 Rm / Pax
    12 Pax = 280 Rm / Pax
    13 Pax = 290 Rm / Pax
    14 Pax = 270 Rm / Pax
    15 Pax = 280 Rm / Pax

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete