7.4.17

Cara Aktifkan Kad CIMB melalui CIMB Clicks untuk Pengeluaran Antarabangsa

7.4.17,Friday, April 07, 2017
Assalammualaikum.. Selamat Tengahari Uolls.. 

Uolls kalau ke Luar Negara memang tukar duit banyak siap-siap atau akan aktifkan Kad untuk Pengeluaran Antarabangsa? Macam Eyza akan tukar duit yang Eyza rasa mencukupi tetapi kadang-kadang tak cukup jugak. Hahaha.

Bila jadi macam ni mesti gelabah kan? Ye la.. Nak shopping banyak lagi ni, tapi duit tak cukup. Dah la bukan selalu sampai tempat bercuti tu. Sebab tu la Eyza aktifkan kad bank supaya Eyza boleh ambil duit dekat Negara lain.

Sebelum ni Eyza aktifkan kad melalui Mesin ATM tapi kali ni Eyza buat melalui Online Banking. Untuk Kad CIMB, uolls kena ada CIMB Clicks.

Cara nak aktifkan, Eyza tulis step by step ye.





2. Tengok sebelah kanan ada Setting, klik dekat situ.



3. Klik Card Services


4. Pilih Overseas Spending & Withdrawal


5. Keluar No. akaun kita dan klik dekat situ.

6. Status Kad masih Deactived


7. Tukar status ke Temporary
8. Tukar Duration ikut berapa lama kita nak aktifkan kad tu diluar negara
9. Request TAC dan masukkan macam biasa. Klik OK.
10. Successfull


11. Boleh semak balik dekat Status Kad, akan tukar jadi Temporary.


Dah siap!

Boleh pergi bercuti dan shopping dengan tenang. Hihihi.

1 comment:

  1. Sekarang dah senang...aktifkan secara online pun boleh...untuk langkah berjaga-jaga kalau nak ke luar negara...aktifkan je kan...takut tiba-tiba tak cukup duit ke...TIBA-TIBA..hehe

    ReplyDelete