22.5.17

Iftar @ Kedai Kopi Journal di Hotel The Kuala Lumpur Journal tampilkan kelainan

22.5.17,Monday, May 22, 2017
Asyik cerita Buffet Ramadhan je kan? So, kali ni Eyza nak cerita pasal Set Berbuka Puasa pulak. Bukan Buffet tau ni.

Untuk buat kelainan, Hotel The Kuala Lumpur Journal yang terletak di Jalan Beremi Bukit Bintang ni buat konsep lain. Bukan Buffet Ramadhan macam kebanyakan hotel.


Eyza baru first time sampai dekat sini. Hotel ni boleh dikatakan masih baru sebab ianya mula dibuka mulai tahun 2015. Kiranya baru 2 tahun macam tu. Dah la dekat dengan Stesyen Monorail Bukit Bintang. Memang strategik sangat untuk pelancong menginap dekat sini.



Dekat sini ada 2 tempat makan. Satu kat tingkat atas yang berkonsepkan open air dan satu lagi dekat cafe bawah yang dikenali sebagai Kedai Kopi Journal.


Sementara menunggu kawan-kawan Eyza datang, Eyza lepak dulu dekat atas. Lepas tu baru ke cafe bawah.

Dekat Kedai Kopi ni pun dekorasi  x kurang hebatnya. Simple but nice. Suka Eyza tengok sebab ianya sesuai untuk seisi keluarga.




Disebabkan konsep Iftar @ Kedai Kopi Journal ni sesuai dengan keluarga, untuk Ramadhan tahun ni pihak hotel buat konsep mangkuk tingkat dan hidangan untuk keluarga. Kiranya konsep ni lagi mengeratkan hubungan kekeluargaan sebab kita hanya duduk dan makan tanpa perlu bangun banyak kali macam Buffet Ramadhan.

Ada dua set yang disediakan iaitu Set A dan Set B. Kedua-dua set ada keunikannya yang tersendiri.

Satu set hanya berharga RM 298 nett untuk 5 orang. Set ni boleh dipesan di sini mulai 29 Mei 2017- 24 Jun 2017.

Set A


Set B


Eyza sempat rasa kedua-dua set.


Keropok sedap.. Mula-mula makan keropok pun dah kenyang sebab x sedar kitaorang makan habis sepinggan.


Nasi yang dihidangkan dalam mangkuk tingkat.


Sate daging paling win. Otak2 pun sedap secukup rasa.


Rendang daging yang jadi kegemaran Eyza. Banyak kali Eyza tambah. Ratah camtu je pun sedap.


Ayam Green Curry ni lembut. Ayam dara kan..Memang sedap ratah camtu je.


Kari Ikan Merah ni tak berminyak dan berlemak. Just nice je. Dah la utk hidangan ni, diaorang masak seekor ikan. So, kalau suka kepala ikan kat sini la jawabnya.


Kambing yang diperap dengan rempah. Daging lembut dan tak ada bau hamis langsung. Rempah pun diperap elok.


Desert yang pelbagai. Dari kuih muih sampailah ke kek. Semua sedap.


Uniknya kek ni dibuat dari teh tarik. Sedap tau. First time Eyza rasa.


Nampak best kan? Serius Eyza memang recommed sangat berbuka puasa kat sini bersama keluarga atau kawan -kawan. Sedap tau!

Untuk keterangan lanjut boleh layari 

No comments:

Post a Comment