24.5.17

Review : Kitsui Whitenin B.B Drink dan Kitsui Korean White

24.5.17,Wednesday, May 24, 2017
Sejak Eyza balik dari Korea ni, banyak pulak produk Korea yang buat Eyza tertarik. Al maklumlah bila dah pergi Korea, tengok diaorang semua putih-putih, Eyza pun rasa macam nak putih jugak. Bukanlah putih yang melampau tau cuma nak cerah sikit je. Tapi, walau obses macam mana pun kita dengan kecantikan, kesihatan tu penting jugak. Jangan main ambik je sebarang produk tanpa selidik isi kandungan produk.

Sebut pasal nak cerah macam orang Korea, Eyza nak la cerita tentang produk yang Eyza suka ni sebab ia dapat kesan seawal 7 hari. Wow. Best ni. Tambah-tambah bila nak raya ni. Ramai la yang  nak kelihatan cantik termasuk lah Eyza. Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan.



Mesti ada yang tertanya-tanya produk apa tu? Ni ha.. Ada dua jenis sebenarnya iaitu KITSUI WHITENIN B.B DRINK dan KITSUI KOREAN WHITE. Kalau nak consume dua-dua serentak pun boleh, tak ada masalah.

Produk ni adalah keluaran Gemini Beauty Resources (M) dan pernah menang dalam Super Health Brand Asia Pacifik tau! Produk ni selamat kerana 100% semulajadi dan mendapat kelulusan GMP. KITSUI ni diformulasi dan dikilangkan di Jepun bagi menjaga kualiti yang tinggi.  

KITSUI WHITENIN B.B DRINK



Kitsui Whitenin B.B Drink ni dikenali sebagai minuman Anti-Penuaan dan dapat mencerahkan kulit dengan satu produk je.Dalam ni ada Hydrolaze Vitamin C+ di mana kekuatannya 2 kali ganda, kombinasi yang kuat untuk sistem imun dan kulit cerah.Kulit yang cantik bermula dari dalam, bila dalam dah cantik baru la terpancar kat muka kita kan?

Antara bahan-bahan lain yang ada dalam Kitsui Whitenin B.B ni adalah Sucrose, Citric Acis, Alpha Lipoic Acid, Mixberries Extract, Acerolla Cherry Extract, dan Orange Extract dimana kesemuanya memberi kesan yang sangat baik untuk kulit anda.

Kelebihan dan kebaikan : 
✔ Mencerah & memutihkan seluruh wajah
✔Menghalang pembentukan blackhead & whitehead
✔Mengawal minyak berlebihan dimuka
✔Menaikkan seri wajah
✔Mencerahkan mata
✔Menghalang penghasilan melanin kulit
✔Memutihkan kulit menjadi putih pink & gebu
✔Menutup liang pori muka
✔Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu
Cara Minum pun senang sangat :
1. Tuangkan sepeket  Kitsui Whitenin B.B Drink kedalam air suam (150 ml)   
2. Kacau dan minum segera

KITSUI KOREAN WHITE



KITSUI KOREAN WHITE ni adalah 100% Sugar Free dan sesuai untuk yang tak suka manis dan pesakit kencing manis.



Produk ni adalah untuk memutihkan serta dirumus khas untuk anti penuaan kulit. Salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan kesan yang bagus untuk produk ni ialah camu-camu.Camu-camu ni lebih 50 kali ganda vitamin C dari buah oren. Wow.. best ni..

Kelebihan & Kebaikan :
✔ Untuk memutihkan kulit seluruh badan
✔ Untuk mereka yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat, jeragat, resdung, parut, liang pori terbuka, berkulit kusam dan gelap
✔  Mencerahkan kulit, tanpa kesan sampingan. 
✔  Menghilangkan flek hitam.
✔  Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat.
✔  Menghaluskan kulit dan mencerahkan kulit (look brightness).
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah 
 Sesuai untuk penguna yang mempunyai masalah Diabetis 100% Sugar Free 
 Amat sesuai untuk pesakit diabetis atau kencing manis. 

Kitsui Korean White ni boleh diambil pada waktu malam dan ianya boleh dicampur ke dalam air kosong, teh/kopi, sup/oat, jus atau yogurt.

Bukan susah nak cantik kan?

Cara minum pun mudah je
1. Campur 1 paket ke dala 80ml air suam.
2. Kacau sehingga larut dan minum.

Untuk Ibu Hamil,menyusu atau sedang ambil ubat Eyza nasihatkan jumpa Doktor dulu sebelum ambil produk ni. Bukannya apa, kesan sesuatu ubat atau supplement tu berbeza setiap orang.



Kita boleh beli produk ni dekat Watson, Guardian atau Lazada. Sekarang ni tengah ada promo tau! Cuma perlu kumpul 6 barcode di kotak, lepas tu boleh tebus produk percuma. Rugi tau kalau tak grab peluang ni.

Untuk keterangan lanjut boleh layari :
Web : http://kitsui.com.my
FB : KITSUIMY
Instgram : kitsuimalaysia

3 comments:

  1. Menariknya, tapi auni tak boleh minum sebab pesakit kronik. Obses jugak nak cantik ni. Hahahhaa! Tapi, apa2 supplement pun kalau ambik, kena banyakkan minum air putih untuk flush semula buah pinggang :)

    ReplyDelete
  2. Banyak betul produk dari Korea sekarang... hope dapat comel gebu gebas macam depa.. hiks

    ReplyDelete
  3. Boleh campur teh/kopi ye..wah..produk menarik
    Janji Kita

    ReplyDelete