21.8.17

Hotpants Jonlivia sangat best untuk aktiviti senaman atau santai

21.8.17,Monday, August 21, 2017
 Assalammualaikum...

Eyza sekarang ni join Program Trim & Fit dekat Ofis. Almaklumlah, tiap-tiap tahun azam nak kurus tapi nan hado. Sebab tu la bila join program macam ni semangat sikit nak bersenam.

Tapikan, bila dah hari-hari kena bersenam Eyza nak la cari seluar yang selesa dan boleh membakar lemak dekat kawasan yang bermasalah macam perut dan peha.

Dalam dok mencari tu, Eyza ada la terbaca tentang Seluar Panas atau Hotpants dari Jonlivia. Wah. Best ke? Eyza ni kalau dah tengok review semua kata best, terus la berkobar nak cuba.

Hotpants dari Jonlivia ni diperbuat dari fiber berkualiti dan dapat menyerap peluh 3 hingga 4 kali lebih banyak berbanding kita pakai seluar senaman biasa. Patut la masa Eyza pakai pergi Aerobik hari tu, Eyza rasa kering je tapi bila buka seluar baru nampak seluar tu basah lencun. Semua peluh Eyza dah diserap dengan jayanya.


Macam Eyza hari tu tak sure nak ambik saiz apa. Maklumlah besar. Takut tak ada saiz. Tapi pihak Jonlivia ni sangat membantu. Bagi je ukuran saiz pinggang dan pinggul, nanti diaorang akan suggestkan saiz apa yang sesuai. Macam Eyza dah tentu la saiz paling besar iaitu 4xl. Hahaha.


Hotpants ni juga direka untuk memudahkan kita. Contohnya macam zip di pinggang belakang tu. Bukan hiasan tau tapi ianya adalah tempat untuk kita simpan barang kecik macam kunci kereta atau syiling. So, tak perlu risau nak letak mana kunci kereta waktu kita jogging atau lakukan aktiviti riadah.



Masa yang disarankan untuk pakai Seluar ni ialah lebih kurang 4-5 jam. Buat permulaan Eyza cuma pakai 2 jam je. Nak rasa ok ke tak. Bila dah rasa selesa, Eyza boleh pakai sampai 9 jam. Best sangat sebab rasa peha macam makin kecik sikit *berangan je tu* Hihihi.


Seluar Panas Jonlivia ni diperbuat di Taiwan dari fabrik yang sangat-sangat best dan dapat memberi keselesaan pada pemakai untuk melakukan aktiviti dengan selesa serta buat kita banyak berpeluh. Ianya dibuat dari 85% dari 100% bahan asli Neoprene dan 15% Nylon.


Warna kelabu dibahagian dalam dan warna hitam di bahaguan luar. Dengan teknologi terkini, bahagian dalam dicipta supaya dapat menyerap peluh dengan berkesan.Bahagian luar pula untuk penyerapan supaya kita tak rasa rimas dengan peluh yang banyak.


Jahitan seluar ni pun kemas dan buatkan kita confident yang ianya takkan terkoyak bila kita buat aktiviti lasak. Lagi satu yang best pasal seluar ni sebab ianya Stretchable.


Bahagian pinggang pulak direka untuk menutup perut dengan sempurna. So, kalau ada lemak-lemak berlebihan tu dapat la kita tutup. Tak ada la terbonjol sana sini. Nak buat aktiviti pun rasa confident je.


Cara nak basuh seluar ni senang sangat. Eyza basuh dengan tangan je. Rendam dengan softener, angkat, bilas dan sidai. Kalau nak guna mesin pun boleh tapi guna air sejuk dan jangan guna pengering. Keringkan diampaian je.


Pengalaman Eyza Guna:
1. Eyza rasa selesa dan lemak diperut dapat ditutup dengan sempurna.
2.Walau dah buat senaman dan rasa berpeluh dekat sebesen (ye ke? Hahaha), Eyza tetap rasa selesa sebab seluar ni menyerap peluh Eyza. Tak ada la rasa melekit dan basah ke seluar.
3.Seluar ni bukan saja sesuai untuk kita buat senaman tapi jugak sesuai kalau kita ada aktiviti santai sebab boleh pakai dengan blouse jugak.
4.Untung ada poket kecik sebab  Eyza ni jenis yang tak suka bawak bag pegi jogging, so dengan poket tu dapat la Eyza masukkan kunci kereta.Tak perlu la pegang sambil jogging kalau pakai seluar tak ada poket.

Harga sehelai Hotpants Jonlivia ni cuma RM 188 sahaja. 

Eyza sangat puas hati dengan Hotpants Jonlivia ni. Harap-harap lepas ni misi kurus Eyza berjaya la.

Kalau nak beli, boleh tengok kat sini:

Untuk keterangan lanjut boleh layari:

20.8.17

Peraduan Meriahkan Sambutan Hari Kebangsaan Bersama Pokka

20.8.17,Sunday, August 20, 2017
Assalammualaikum..

Hai uolls. Suka produk dari Pokka? Suka shopping di Giant? Ha.. ni memang sesuai untuk uolls. Eyza nak bagitau berita baik ni. 

Sempena Hari Kemerdekaan Negara kita yang ke 60 tahun, pihak Pokka bekerjasama dengan Giant (M) menganjurkan Peraduan Meriahkan Sambutan Hari Kebangsaan Bersama Pokka.


Hadiah yang ditawarkan pun lumayan jugak. Ni yang buat Eyza pun tak sabar nak join ni.

Jom kita tengok apa hadiahnya sebab nak bagi semangat sikit. Hihihi.

Hadiah keseluruhan berjumlah RM 10,500.00. Wow!!

Hadiah Utama:
Peti Sejuk bernilai RM 5,000.00 x 1 pemenang.

Hadiah tempat kedua:
Peti Sejuk bernilai RM 3,000.00 x 1 pemenang

Hadiah tempat ketiga:
Ketuhar Stim bernilai RM 1,500.00 x 1 pemenang

Hadiah Saguhati:
Baucer Giant bernilai RM 100 x 10 pemenang

Cara nak sertai peraduan ni mudah sangat. Ada 2 cara iaitu melalui:

Pos

1. Beli mana-mana produk Pokka yang bernilai RM12.00 (minimun) dalam resit tunggal di Giant.

2. Isi borang di bawah ni ( borang boleh diambil di Giant)


3. Hantar borang penyertaan beserta resit melalui pos

Whatsapp

Kalau nak hantar penyertaan melalui whatsapp pun boleh. Wah.. dah makin canggih dah sekarang ni. Dihujung jari je kita dah dapat join peraduan.

Kalau melalui Whatsapp, caranya macam ni:

1. Mula-mula still sama, kena beli produk Pokka di Giant bernilai minimum RM 12.00 dalam satu resit.

2. Ambil gambar resit dengan jelas.

3. Whatsapp gambar resit dengan butir-butir di bawah dengan jelas.
Nama:
No. Kad Pengenalan:
No Resit:
Jawapan kepada soalan: Lengkapkan ayat dibawah:
"Asli lagi menyegarkan, itulah _______________ !"

Slogan kreatif dengan tidak melebihi 50 patah perkataan

4. Hantarkan semuanya melalui whatsapp ke:
 013-6017211

Resit kena simpan tau sebab kalau menang, kena tunjuk resit untuk penebusan hadiah. 

Peraduan ni dah berlangsung sejak 1 Ogos 2017 hari tu dan akan berakhir pada 30 September 2017.

Eyza pun tak nak ketinggalan untuk menang hadiah best. Lagipun produk Pokka memang kegemaran Eyza. Jom kita borong produk Pokka  di Giant. Eyza dah borong tadi. Tak sabar nak hantar penyertaan.


Untuk keterangan lanjut boleh layari:


17.8.17

Vivatel Kuala Lumpur tawarkan Fabulous Merdeka Semi Buffet Lunch

17.8.17,Thursday, August 17, 2017
Assalammualaikum..

Hai uolls..  Sape ada masalah macam Eyza? Eyza dengan member-member opis mesti akan susah hati bila dah nak dekat lunch sebab mesti soalan nak makan apa dan nak makan kat mana akan keluar. Susah hati sebab tu soalan paling susah nak jawab. Hahaha.

Geng lunch Eyza ni pulak.. ada yang makan ikan tapi tak makan ayam dan ada yang makan ayam tapi tak makan ikan.. Susah jugak dok pikir tempat makan yang menepati selera semua orang.

Tapi...Eyza rasa dah jumpa tempat yang best untuk Eyza lepak dengan member-member opis. Eyza dah try makan 2 hari lepas dan Eyza tau makanan kat sini mesti menepati selera ramai orang.

Eyza mula-mula macam tak percaya je ada Semi Buffet Lunch dekat hotel yang berharga RM 38nett seorang tanpa ada caj lain tau. Uolls bayar je RM 38 dan boleh makan lunch sampai kenyang dan puas hati. 


Bestnya..Betul uolls. Ada hotel yang tawarkan lunch Semi Buffet Murah ni.Fabulous Merdeka Lunch ni dibuat sempena Bulan Kemerdekaan Negara kita.Dah la Vivatel ni tak jauh dari ofis Eyza. Boleh la selalu makan kat sini sebab promosi ni bukan sampai 31 Ogos je tapi Chef baik hati panjangkan tempoh promosi sampai 16 September 2017. Banyak masa lagi kita nak pergi makan. Sempat la nak tunggu gaji nanti. Hihihi.

Ok.. dari tadi dok bebel tak jugak Eyza cerita menu kan? Ok..ok.. sabo ye...jom kita tengok menu apa yang best dalam Semi Buffet ni.


Ada tak penggemar Ikan Siakap atau Ayam Kampung? Macam Eyza, dua-dua Eyza suka. Tapi kalau disuruh buat pilihan, Eyza akan pilih Ayam Kampung.

Dalam Semi Buffet ni ada pelbagai jenis makanan tapi hidangan utamanya kita boleh pilih sama ada nak ikan siakap atau Ayam Kampung. Kalau Ikan Siakap kita akan dapat seekor dan kalau Ayam Kampung kita akan dapat setengah ekor. Kedua-dua lauk ni akan digoreng garing dan dicicah dengan 3 jenis pencicah. 


Ikan siakap yang dihidangkan bukan kecik tau.. tapi besar sampai terkeluar dari pinggan. Memang puas hati la.. Kalau Eyza rasanya tak habis makan sorang ni sampaikan kawan Eyza cakap lain kali kalau makan ikan siakap kat sini kena bawak tupperware kalau tak rugi. Hihihi.


Disebabkan ikan siakap besar sangat, Eyza pilih Ayam Kampung. Wow. Memang pilihan Eyza tepat sangat. Ayam kampung sedap. Digoreng garing diluar, isi dalam lembut dan cukup rasa garam kunyit semua. Rasa macam tak cukup. Kalau nak minta lagi pun boleh, cuma add RM 12.00 je.


Makanan kat sini kebanyakkannya konsep masak bila kita pesan. So, kita nak makan pun best sebab panas lagi.


Ni bukti Ikan Siakap ni besar sampai terlebih dari pinggan. Ikan siakap ni pun digoreng garing. Krup krap krup krap bila kita makan. Langsung tak ada bau hanyir. 


Ni la 3 jenis sos pencicah dan yang paling Eyza suka ialah sambal kicap. Terangkat.

Ok.. kita dah tgk main course kan? Jom tengok menu apa lagi yang ada dalam Semi Buffet ni.

Nasi Putih
-biasa la tu kan. Kalau ada lauk mesti ada nasi putih. Barulah best makan dengan ikan siakap atau ayam kampung.

Kuah pulak pihak hotel sediakan Masak Lemak dan Kari. Eyza suka kuah masak lemak dan hubby pulak suka kari. Maknanya dua-dua memang sedap. Kena pulak dengan kombinasi nasi putih dan lauk panas-panas.



Makan pulak dengan ulam-ulam dan sambal belacan. Rasanya memang tak sedar makan bertambah-tambah.


Kalau tak nak makan nasi pun boleh. Ada seleksi pilihan sama ada nak pilih pasta atau mee rebus. Untuk dua hidangan ni pun konsepnya kita pilih apa yg kita nak letak dan bagi pada Chef. Nanti chef akan masakkan untuk kita makan panas-panas.





Kalau nak diet pun jangan risau. Ratah je lauk dengan makan salad sayur. Wah.. Puas hati sangat kan. Ada jugak makanan untuk orang diet.


Selain tu, ada disediakan Soup Of The Day, Desert dan buah-buahan.



Memang berbaloi kan? Dengan hanya RM 38nett dapat makan macam-macam. Kalau makan dekat kedai tomyam, RM 38 tu cuma dapat ikan siakap je seekor. Hihihi.

Semua makanan ni akan ditukar-tukar menunya. Ye la, kalau sama je kita pun boring. Tapi bukanlah tukar yang ketara, contohnya soup of the day hr ni Mushroom soup, esok tukar pulak Chicken Creamy Soup.. Ha. Gitulah konsepnya.

Tempoh Promosi

Promosi untuk Fabulous Merdeka Semi-Buffet Lunch ni hanya ada pada hari bekerja sahaja dan mula dari pukul 12.30 tghr hingga 3 petang.Ianya bermula sekarang hingga 16 September 2017.

Dan sempena hari Kemerdekaan yang ke 60 ni, Vivatel Kuala Lumpur juga ada Merdeka Day Hi-Tea.Untuk Hi-Tea ianya dibuka  dari pukul 12.30 tengahari hingga 4 petang.

Ada pelbagai pilihan makanan yang best dan harga ialah RM 58.00 nett per adult dan RM 22.00 nett per child and senior citizens.

Untuk keterangan lanjut dan tempahan boleh layari:

Atau

Call : (603) 92058888

Atau

Email : retro@vivatel.com.my

15.8.17

Enchanteur Stunning menyerlahkan keanggunan si pemakai

15.8.17,Tuesday, August 15, 2017
Assalammualaikum...

Hai uolls.. Suka ke dengan wangian? Mesti la suka kan? Tambah2 kalau produk dari Enchanteur. Minggu lepas Eyza dapat satu parcel ni. Surprise la juga kan ingat sape la yang admire kat Eyza. Tapi bila tengok pengirim, terus Eyza tau sape yang bagi. Makin berbunga-bunga la hati ni.

Bukak je plastik parcel tu Eyza nampak satu kotak baldu yang cantik. Ekslusif plak tu. Wah.. Enchanteur ada wangian baru la. Wangian yang diberi nama Stunning ni betul-betul memikat hati Eyza sebab dari luar kotak je dah bau wangi. Belum buka satu persatu lagi.


Bak kata Penyajak, C.Joybell C :
"Penampilan tidak akan sempurna tanpa Wangian"

Macam tu la jugak kita. Cuba kalau kita busuk sape nak kawan kan? Sebab tu la wangian antara yang terpenting juga selain penampilan yang menarik.

Untuk koleksi Stunning ni ada 5 variasi barang iaitu Deo Roll-on, Perfume Deo Mist, Bedak, Body Lotion dan Perfume Eau De Toilet. Lengkap dah semua dalam satu koleksi je.


Buka je kotak tu hati Eyza dah berbunga-bunga sebab dah la kaler cantik. Bau pun best. Sesuai dengan usia Eyza yang semakin matang ni.

Wangian ni adalah hasil gabungan Turkish Rose dan Magnolia dan telah dipertingkatkan dengan Blackcurrent Bud dan Rasberry serta dicampur juga dengan kelembutan Sandalwood.

Deo Roll On
-Didatangkan dalam 3 jenis iaitu Roll, Stick dan semburan. Jenis semburan seperti gambar kat bawah ni.

Harga dari RM 4.90 - RM 8.40

Perfume Deo Mist 
- Lebih kurang je dengan Deo Roll On cuma ni jenis semburan.

Harga sama seperti di atas.

Bedak
- Eyza suka bedak ni sebab bau wangi. Lepas mandi dah jadi acara wajib pakai bedak ni kat badan. Hihihi. Saje nak wangi-wangi sebelum tido.

Harga dari RM 4.40 - RM 11.80

Body Lotion
- Ni pun salah satu kegemaran Eyza jugak. Sebelum tido mesti nak kena sapu lotion supaya esok pagi bangun kulit moist je.

Harga dari RM 5.40 - RM 17.60

Perfume Eau De Toilette
- Ha.. mesti ramai yang suka dengan bentuk botol perfume ni kan? Bukan je botol cantik, wangian pun memang Stunning.

Harga RM 28.20 untuk 50 ml

Ha...Bestkan set ni. Eyza suka betul. Sekarang ni hati-hari pergi kerja nak pakai. Wangi sangat.

Semua barangan Enchanteur boleh dibeli di Pasaraya, Pasaraya Besar dan kedai runcit yang berdekatan tempat uolls.

Untuk keterangan lanjut boleh layari:

13.8.17

Sedap ke Spicy Korean Burger dari Mc'D?

13.8.17,Sunday, August 13, 2017
Assalammualaikum...

Hai uolls... Dah makan ke Spicy Korean Burger dari Mc'Donalds? Dah lama Eyza dok tengok je orang makan, Jumaat hari tu Eyza try la beli. Nak jugak cuba kan?


Eyza ambik set tapi Eyza tukar ambik fries Mc'D yang biasa tu sebab membe kata fries set tu x sedap. Disebabkan Eyza tak minum air gas, so Eyza tukar air milo. Satu set medium ni RM 17.00. Boleh tahan jugak harganya. Hihihi.



Roti burger ni kaler hitam. Mula-mula bukak kotak pun Eyza dah teruja sebab nampak sayur banyak.


Pendapat Eyza:
- Eyza dah jatuh cinta dengan Burger ni. Rasa sedap pastu pedas dari Kimchi tu pun terasa. Nak lagi kick Eyza tambah sos cili lagi sedap terangkat. Roti lembut, daging dan kimchi pun sedap. Memang kena dengan selera Eyza la kombinasi ni. Nanti Eyza nak repeat lagi la. Puas hati.

12.8.17

Watsons offer Free Shipping untuk lebih 5000 produk Seluruh Malaysia di Shopee

12.8.17,Saturday, August 12, 2017
Assalammualaikum...

Hai uolls.. Sape suka shopping kat Watsons? Eyza dari zaman sekolah lagi memang akan shopping barang-barang keperluan diri kat sini sebab harga yang ditawarkan dekat Watsons ni sangatlah berpatutan. Tambah2 kalau time offer, memang murah dari tempat lain.

10 Ogos hari tu Eyza sempat ke Watsons Sunway Piramid untuk sama-sama meriahkan Watsons x Shopee Beauty Buffet.


Pihak Watsons & Shopee telah memilih beberapa orang pemenang untuk join Beauty Buffet ni dan pada majlis tu juga, kami para media diberi no untuk cabutan bertuah. 15 nombor dicabut dan nombor siapa yang naik, dia berpeluang untuk sama-sama join Beauty Buffet ni. Wow. Bestnya.


Eyza macam biasa la.. tak bertuah.. hahaha.. Antara membe blogger yang terpilih ialah Kak Halimah, Kak Lily dan Broframestone.


Walaupun Eyza tak terpilih, Eyza tetap bagi support tau kat diaorang. Semua peserta diberi 1 kotak dan mereka boleh pilih apa saja barangan kecantikan dalam masa 60 saat tapi tak boleh melebihi RM 200. 


Bestkan? Dah la kat Watsons ni ada pelbagai barangan mekap yang best-best. Eyza pulak yang teruja bila tengok ni.





Bayangkan dalam masa 60 saat nak ambik mekap dan nak kira harga. Tak ke kelam kabut. Hihihi.



Part yang paling nervous bagi Eyza ialah waktu cashier punch harga sebab nak tahu berapa harga barang yang diaorang dah ambik.


Semua berdebar-debar dok tunggu barang Kak Lily di scan harga.


Terer jugak Kak Lily ni. Total barang yang dia ambik ialah RM 199.90. Ha.. Nasib baik takde barang yang harga sepuluh sen. Kalau x mesti genap RM 200.



Thanks to Watsons & Shopee sebab anjurkan event yang happening macam ni bagi meraikan pelanggan mereka.


Watsons tawarkan Free Shipping untuk lebih 5000 barang Semenanjung Malaysia di shopee

Watsons Malaysia telah melancarkan kerjasama dengan website membeli belah atas talian yang popular iaitu Shopee. Lebih 3 juta rakyat Malaysia boleh menikmati pembelian barangan dari Watsons di Shopee dan yang paling bestnya ialah mereka menawarkan free shipping untuk pembelian secara online.

Terdapat lebih dari 2000 produk yang ada di kedai rasmi Watsons di Shopee yang terdiri daripada kosmetik, barangan penjagaan rambut, skincare dan supplements.

Dengan adanya Shopee kita dah tak perlu nak ke Watsons semata-mata nak dapatkan barangan penjagaan diri. Kita boleh beli je dari Shopee.

Eyza nak bagitau rahsia ni.. Kalau nak dapatkan weekly special in-collabration dengan Shopee uolls digalakkan beli ketika "Watsons Wednesdays". Ada pelbagai benda menarik dan ekslusif setiap hari Rabu di Shopee. Sebagai tambahan, pembeli online di Semenanjung Malaysia  akan dapat 20% offer bila Shopping di Watsons Official Store di Shopee.

Untuk cari Watsons Malaysia di Shopee, cuma perlu cari Watsons di Shopee app atau website. Shopee juga boleh dimuatnaik secara percuma di Apple App Store dan Google Play Store atau layari www.shopee.com.my untuk keterangan lanjut.