21.9.17

Safi Balqis OxyWhite : Lebih Oksigen, Lebih Cerah!

21.9.17,Thursday, September 21, 2017
Sape yang dah follow blog ni dari dulu mesti tau yang Eyza ni pernah ada masalah jerawat yang kronik. Macam-macam yang Eyza pakai dekat muka ni untuk selesaikan masalah jerawat tu. Dari produk yang murah sampai la yang mahal tetap tak berkesan sampailah Eyza jumpa Produk Safi Balqis. Alhamdulillah..muka Eyza dah tak ada jerawat cuma tinggal parut je.

Seiring dengan masa, Safi Balqis juga dah mempertingkatkan formula supaya sesuai dengan semua kulit dengan mengeluarkan rangkaian Safi Balqis Oxywhite.


Eyza mula-mula tak tahu jugak apa tu Oxywhite tapi lepas google Eyza baru tahu.

Pencemaran Udara dan sinaran matahari punca kulit kurang oksigen untuk berfungsi dengan aktif. Dan ni akan buat kulit muka jadi kusam dan gelap.

Eyza ni kalau kulit kusam mula la rasa tak best sebab bila pakai bedak pun tetap tak boleh tutup. Sekarang ni Eyza dah tak risau dah sebab dengan Safi Balqis Oxywhite yang ada manfaat Nano Oxygen dan Nano Biowhite dapat membantu membebaskan oksigen tambahan ke dalam sel-sel kulit agar lebih sihat dan aktif serta cerah sempurna.

Ada macam-macam barangan dalam rangkaian Produk Safi Balqis OxyWhite. Koleksi Eyza setakat ni cuma ada ni je. Kalau ada rezeki nanti Eyza tambah lagi. Hihihi.

Langkah 1 - Membersih

Pembersih Solekan
-Teknologi Micellar yang menanggalkan solekan dengan satu sapuan
-Bio Hialuronik mengekalkan kelembapan dan meningkatkan keanjalan kulit
-Sesuai untuk kulit sensitif dan tanpa iritasi


Pembersih Muka
-Membersih jauh ke dalam liang pori
-Kaya dengan buih untuk menghilangkan baki kotoran
-Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan

Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat
-Membersih dengab mendalam agar kulut bebaa kotoran
-Mengawal jerawat dengan menyerap lebihan minyak
-Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat

Krim Skrub
-Menanggalkan sel kulut mati serta bintik hitam tanpa mencalarkan kulit
-Membersih secara mendalam ke dalam liang pori untuk menanggalkan kotoran dan sebum yang terperangkap
-Dirumus dengan PH seimbang dan tanpa iritasi

Langkah 2 - Menyegar

Penyegar
-Ekstrak Cendawan berfungsi mengecilkan liang pori agar kulit muka lembut dan licin 
-Penyegar bebas Alkohol tanpa meninggalkan rasa melekit
-Membantu mempercepatkan proses penyerapan krim ke dalam kulit wajah

Langkah 3 - Merawat

Krim Anti Jerawat
-Sebagai rawatan intensif anti jerawat
-AHA semulajadi melawan jerawat punca bakteria
-Memudarkan parut jerawat 
-Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum
-Lipid Enhancer semulajadi mengurangkan iritasi kulit

Langkah 4 - Melembap

Krim Pelembap Gel
-Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit muka
-Meratakan warna kulit dengan Vutamin B3
-Memberi lembapan mendalam dan berpanjangan dengan Asid Hialuronik
-Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
-Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak,siang ataupun malam

*Tips:Gunakan Safi Balqis Krim CC SPF25PA++ untuk kesan lebih efektif pada waktu siang

Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR
-Melindungi daripada radiasi UVA, UVB dengan SPF20PA++
-Mencegah kulit menjadi gelap kesan dari radiasi infrared (IR) yang terhasil dari segala bahan berbahang
-Melindungi kulit daripada radikal bebas
-Mencerah kulit secara pantas dan intensif
-Kulit 2 tona * lebih cerah
-Menghaluskan kulit
-Meratakan Tona kulit
*Berdasarkan ujian klinikal & Ujian InVitro

Krim Pencerah Lengkap SPF15
-Mencerahkan Kulit muka dengan serta merta
-Meratakan tona kulit dengan serta merta
-Melindungi kulit muka dari sinaran UV yang berbahaya
-Mengurangkan pembentukan bintik hitan
-Memberi lembapan berpanjangan tanpa rasa melekit

Langkah 5 - Menyeri

Krim Kecantikan
-Sebagai alas solekan untuk menutup cela dengan sempurna
-Melindungi kulut dari sinaran matahari disamping memudarkan pigmentasi
-Mengekalkan lembapan san melembutkan kulit
-Meratakan tona kulit

Ha.. ada 5 step semuanya kalau nak kulit cantik berseri-seri.

Ada yang tanya kenapa ada yang warna biru dan ada warna Oren? Yang mana satu sesuai dengab kulit muka saya?

Macam Eyza sesuai pakai biru sebab sekarang ni kulit Eyza dalam kategori Normal-Kering. Tapi kalau kulit Berminyak dan berjerawat disyorkan pakai yang warna oren.

Dah tahu yang mana sesuai? Produk Safi Balqis OxyWhite ni boleh dibeli di Pasaraya Besar, Pasaraya, Farmasi atau kedai runcit.

Untuk keterangan lanjut, boleh layari:
FB : www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram : www.instagram.com/SAFIMALAYSIA

No comments:

Post a Comment