Hotel dan Supir di Jogja / Yogyakarta - eyzamiel

30.1.18

Hotel dan Supir di Jogja / Yogyakarta

Ok.. kita rehat sat dari cerita aktiviti kat Jogja ni. Eyza nak cerita pasal hotel best yang kami duduk kat Jogja selama 3 malam.

Hotel semua dah termasuk dalam pakej. Kami ikut ja hotel mana yang diorang provide.


Kat jogja ni kami tidur dekat Lynn Hotel. Deko simple tapi moden. Tak sarat dengn hiasan dan sedap mata memandang.


Lobi pun santai je. Siap ada service hantar bag ke bilik. Bukan setakat masa check in, tapi balik dari shopping pun diaorang siap ambik dekat pintu lobi dan hantar sampai bilik. Memang layanan puas hati.Macam hotel 5 star.



Bilik walaupun kecil tapi cantik. Ada ruang untuk solat dan ada jugak penunjuk arah kiblat.








Semua kelengkapan ada dalam bilik cuma iron kena call Room Service nanti diaorang hantar kat bilik.

gambar : agoda

Ada jugak swimming pool tapi tak sempat mandi pun sebab jadual full.. Tiap-tiap hari balik malam. Pool kat sini dibuka sampai pukul 8 malam ya.

gambar : agoda

Sarapan pun ada macam-macam pilihan. Larat tak larat nak makan je.




Yang paling rare buffet sarapan kat sini sebab ada Jamu. Banyak kali diaorang offer try jamu tapi Eyza tak berani sebab takut sakit perut. Jangan buat hal plak nanti.


Eyza try check kat Agoda dan harga semalam hotel ni murah je. Berbaloi sangat. Dah la wifi laju. Siap malam2 layan cerita Kekasih Paksa Rela kat Youtube. Lnagsung tak sangkut2.


Untuk perkhidmatan Supir pulak Eyza memang recommed korang ambik dengan Mas Heru Heriyanto .


Supir kami sepanjang 4 hari kat sana ialah Mas Rudy. Dia layan je karenah kami yang macam-macam ni. Hihihi.

Pengangkutan kat sana pulak ialah van purple (macam gambar atas) yang dipanggil Jetbus. Yang uniknya van kat sana pintu macam pintu kereta je pun. 

Kalau datang Jogja Eyza memang recommed korang menginap kat Lynn Hotel dan ambik perkhidmatan jalan-jalan dengan Mas Heru. Puas hati sangat!

Entry Jogja yang lain:





3 comments:

  1. Nampak selesa hotel dia..budget tapi tak "kualiti budget"..hahaha..teringin pulak rasa nak pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. memang selesa.. jom kita trip ke Indonesia plak.. hihihi

      Delete

  2. اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ.

    Maaf ganggu, nak promote pakej jogja 4D3N all in

    Day 1
    ✔ Pine forest
    ✔ Hobbit house
    ✔ Mangunan
    ✔ Sandboarding parangkusumo
    ✔ Sunset parangtritis

    Day 2
    ✔ Merapi sunrise using jeep
    ✔ Borobudur temple
    ✔ Kalibiru national park
    ✔ Kotagede silver & chocolate
    ✔ Alun2 kidul

    Day 3
    ✔ Cave tubing pindul (tools included)
    ✔ Timang beach (jeep included)
    ✔ Pinus pengger at night

    Day 4
    ✔ Drop off airport or free program

    *** bilamana masi ada masa bole tengok tempat yang tidak ada dalam itinerary (free) 😊😊***

    ☆ pakej all in (cukup tempah flight & sedia wang shopping), include:
    👉 transport full 4 days
    👉 hotel 3 stars
    👉 makan (lunch & dinner)
    👉 all entrance fees
    *** start RM 599 sorang ***

    ☆ pakej exclude hotel (tak payah deposit), include
    👉 transport full 4 days
    👉 makan (lunch & dinner)
    👉 all entrance fees, etc
    *** start RM 444 sorang ***

    ☆ pakej transport + hotel 3 stars, include
    👉 transport full 4 days
    👉 hotel 3 stars (+breakfast)
    *** start rm 290 sorang ***

    ☆ transport only
    *** start RM 26 sorang per day ***
    👉 kereta, minyak, supir, parking

    Nak kastam (tempat lawat ikut tuan / puan) pakej pun bole 😉

    Sebarang soalan sila whatsapp +628985101301 atau sila click www.bit.ly/cutijogja. Tanya2 dulu tidak mengapa.

    Fb: www.facebook.com/reviosta
    Instagram @pelanconganjogja

    Insya Allah harga berpatutan service best (sila tengok comment dekat fb).

    ReplyDelete