Alhamdulillah... Mengandung semula selepas 3 Bulan Keguguran - eyzamiel

28.3.18

Alhamdulillah... Mengandung semula selepas 3 Bulan Keguguran

Alhamdulillah.. Eyza pun tak sangka Rezeki Allah bagi secepat ni. Syukur sangat. 

Lepas je gugur hari tu, Eyza memang tak ada follow up kat Hospital walaupun sebenarnya Eyza ada appoinment dekat HUKM awal bulan 3 hari tu. Eyza tak pergi sebab lupa!!!

Adoi.. jenuh la.. Simptom-simptom penuaan dah ketara. Hahaha.

Macam biasa,bila sampai waktu untuk Cik P datang kita memang dah sedia pad dalam handbag. Tunggu punya tunggu x datang. Patutnya 12 Mac hari tu la period. Aish.. lain macam ni.. sejak-sejak period dah regular,kalau x datang rasa lain sangat. Feeling-feeling la pregnant.. Hahaha.

Masa 11 Mac tu,balik kerja terus gi Watson beli UPT sebab takde rasa macam nak period. Pagi 12 Mac (hari yang sepatutnya period) pun xde jugak. Kita pun,bangun tido pagi tu terus la buat UPT. Nampak 1 line terang dan 1 line lagi samar sangat2. Masa ni dah terdetik. Pregnant ke? Tapi diam-diam dulu. Kat Hubby pun tak bgtau.

12 Mac 2018
Bila dah dapat keputusan samar macam tu, Eyza still confius. Rabu tu buat lagi sekali upt sbb dekat ofis ada ujian kecergasan. Nak double cornfirm. Takut je buat2 je aktiviti tu nnti rupa-rupanya ada baby dalam rahim. Kali ni keputusannya terang sikit dari sebelum ni. Tapi masih samar.  Hubby pun perasan Eyza happy pagi tu n dia teka Eyza pregnant. Tunjuk UPT kat dia, terus dia pun happy. Eyza bagtau dekat urusetia ujian kecergasan, Eyza tunjuk upt dan bgtau dr tarikh last period. Doktor anggarkan dalam 4 minggu macam tu.

14 Mac 2018
Ya Allah.. Happy sangat. Pastu, x puas hati. Buat lagi UPT pada 16 Mac 2018. Nak buat sampai UPT nampak terang. Pun sama. Still samar. Tapi nampak la line yg kedua tu.

16 Mac2018

18 Mac tu buat lagi. Nampak terang sikit dr sebelum ni. Tapi yg ni buat petang.Masa ni dah yakin sikit kata mengandung.

18 Mac 2018

Bila stok UPT pun dah habis, Eyza terus borong kat Lazada pulak. Suka UPT kaler pink ni. 21 Mac 2018,Buat lps bngun tido dah nmpk terang..

21 Mac 2018

Sebab stok ada banyak rajin la nk celup.. pagi ni celup lagi..  Alhamdulillah.. Terima kasih Ya Allah..

23 Mac 208

Eyza suka tengok UPT bersusun.. senang nak tengok..


Alhmdulillah.. Sujud syukur.. Kandungan Eyza baru lagi.. Tapi.. Ada sesuatu yang dah jadi... Nanti Eyza update kat entry seterusnya ye.

11 comments:

  1. Alhamdulillah...Alhamdulillah....Alhamdulillah....hormon mengandung masih berbaki dalam badan Eyza tu, sebab tu masih ada peluang untuk mengandung secara semulajadi after keguguran. Jaga kandungan baik-baik ye Eyza, Yani doakan semuanya selamat dan dipermudahkan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde rezeki jugak la Yani. Doakan ada rezeki Eyza lagi untuk mengandung dan selamat hingga melahirkan.. 😊

      Delete
  2. Take care kakak..semoga baik-baik lagi lepas ni ye :)

    ReplyDelete
  3. hai..lawa sgt blog.tahniah yer..semoga semua dalam keadaan baik dan lancar.nnti sudi2 la lawat blog saya..baru aktif berblog..tqvm
    https://rosapegitravel.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Rosa.. InsyaAllah.. nnt Eyza lawat ye.. 😊

      Delete
  4. Wahh tahniah kak Eyza... apa dah jadi? saspen pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde rezeki.. kak Eyza gugur lagi..

      Delete
    2. Kak, did you take folic acid? Try Appeton Folic Acid (you posted before) even before pregnant...many good reviews in FB.

      Delete