June 2018 - eyzamiel

26.6.18

Peraduan POKKA RASA RAYA

Tuesday, June 26, 2018 1
Peraduan POKKA RASA RAYA
Peraduan POKKA RASA RAYA|Hai korang.. Eyza ni bukan la kaki contest tapi bila tengok hadiah yang ditawarkan untuk Peraduan POKKA RASA RAYA ni terus rasa macam nak join je.


Senang je nak join contest ni. Just pegi mana-mana pasaraya atau kedai yang ada jual produk POKKA dari siri tenusu (milk) seperti Melon Milk, Banana Milk dan Mango Milk. Beli mana-mana produk ni dalam satu resit dengan nilai belian minimum RM 10. Simpan tau resit tu untuk rujukan kalau korang menang nanti.


Buat satu resipi yang guna produk POKKA tu dan jangan lupa ambik gambar/video langkah-langkah cara penyediaan resepi.Hantarkan gambar/video korang tu melalui POKKA FB Messenger.

Sebab hadiah yang best ni la Eyza join. Nak tau tak apa hadiahnya? Ha.. ni la..

1 X GRAND PRIZE:
- Rumah Terbuka + Pakej Katering bernilai RM 10,000.00.

3 X HADIAH SAGUHATI:
- RM 200 cash + POKKA Hamper + 1 bulan stok minuman POKKA

20 X HADIAH MINGGUAN
- RM 100 voucher membeli-belah + 1 bulan stok minuman POKKA 

Eyza takde idea nak masak apa. Hubby yang suggest suh buat Apam Pisang untuk minum petang. Maka terhasil la resepi ni. 

APAM PISANG POKKA GEBU GEBAS


Bahan-bahannya:
3/4 Cawan Susu Pisang POKKA
Setengah Cawan Gula Pasir
4 biji pisang Emas/Montel (dilenyek)
2 Cawan Tepung Gandum
1/2 Cawan Minyak Masak
1/2 sudu kecil baking powder

Cara-caranya:


1. Campurkan Gula, Tepung dan baking powder. Gaulkan. 


2. Masukkan pisang yang telah dilenyek dalam campuran tepung tadi. Masukan juga minyak dan Susu Pisang POKKA.


3. Gaulkan semua bahan.


4. Masukkan dalam bekas yang tahan panas.


5. Masukkan dalam pengukus yang telah dipanaskan. Kukus selama 45 minit.


6. Alhamdulillah.. Dah siap.. Sedap buat minum petang bersama yang tersayang.


Nak lagi best.. Minum pulak dengan Air Susu Tembikai POKKA. Memang padanan yang sesuai. Sedap uolls bile sesekali makan apam kampung macam ni.

Jom ramai-ramai join contest ni. Sure resepi korang lagi letops.

#PokkaMy #PokkaRaya #PokkaMelonMilk #PokkaBananaMilk #PokkaFBContest

24.6.18

Nak menang Gold Bar bernilai 10 Ribu? Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold

Sunday, June 24, 2018 21
Nak menang Gold Bar bernilai 10 Ribu? Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold

Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold|Korang pernah dengar tak tentang Jus Hidayah Gold? Eyza sure korang pernah dengar sebab produk ni famous dan selalu juga keluar kat TV. 



Kalau ada yang tak tahu tu, Jus Hidayah Gold adalah minuman kesihatan bermutu tinggi dan menggabungkan 23 jenis herba yang memberi kebaikan dan kesan berganda untuk lebih sihat dan kekal cantik.

Kombinasi Raja Segala herba seperti Madu, Buah Tiín, Kismis, Kurma Merah, Apricot, Delima, Lada Pintal, Cengkih, Kunyit, Buah Pala, Senduduk Putih, Mahkota Dewa, Habbatus Sauda, Mengkudu, Teja Lawang dan pelbagai lagi bahan semulajadi ini mempunyai kebaikan dan khasiat luar biasa untuk kesihatan tubuh badan dan mengatasi segala macam penyakit.
Produk yang tidak perlu diperkenalkan lagi ini turut dapat membantu pelbagai masalah kesihatan. Tidak terhad kepada penyakit ringan sahaja, Jus Hidayah Gold juga dapat mengatasi penyakit serius atau kronik seperti penyakit kanser, diabetes, darah tinggi, gout, SLE (systemic lupus erythematous), angin ahmar, migraine, buasir, denggi, masalah usus (gastik atau sembelit) dan sebagainya.
Sejak dari zaman dahulu, banyak jenis tumbuhan yang digunakan oleh nenek moyang kita untuk mengubati penyakit luar dan juga dalaman. Namun, masih ramai di antara kita yang belum mengetahui atau berasa yakin bahawa bahan-bahan semulajadi ini sebenarnya jauh lebih baik untuk mencegah dan juga merawat penyakit. Produk berasaskan herba alam semulajadi seperti Jus Hidayah Gold ini boleh dijadikan alternatif untuk mengekalkan kesihatan ataupun mengubati penyakit. Bak kata pepatah Melayu, cegah sebelum kena.
Gabungan mantap 23 jenis herba terpilih ini juga terdiri daripada makanan sunnah yang berkualiti tinggi yang sememangnya bermanfaat untuk kesihatan tubuh badan. Malah jika diamalkan setiap hari dan dijadikan sebagai rutin, ia mampu mencegah pelbagai penyakit, menyihatkan badan dan mengembalikan keseimbangan sistem tubuh badan.
Warisan herba sepanjang zaman ini mampu dimiliki untuk kesihatan seisi keluarga serta mengeratkan lagi jalinan kebahagiaan bersama. Lebih Kuat, Lebih Cergas dan Lebih Beramal dengan Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas Herbs.

MACAM MANA NAK MENANG 10 RIBU?


Siapa suka Wefie? Ha.. ni ada peluang keemasan ni. Bukan saja dapat rakamkan momen raya dengan keluarga tapi juga dapat peluang untuk menang Gold Bar bernilai 10 ribu ringgit tau.

Macam mana nak sertai peraduan Wefie Raya ni? Senang je.

Seraimas akan mengadakan Peraduan Wefie Raya bermula 17/5/2018 sehingga 1/7/2018 ni. Penyertaan hanya boleh dihantar bermula 17/5/2018. Penyertaan terakhir akan diterima sehingga pada jam 10 malam 1/7/2018.
Kepada pelangan tetap Jus Hidayah Gold ini adalah peluang terbaik anda untuk sertai peraduan ini.
Kepada anda yang belum mencuba dapatkan Jus Hidayah Gold di:-
Hadiah bernilai RM 10,000.00 bakal dimenangi dan anda berpeluang untuk beramah mesra di rumah terbuka Hari Raya bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas bersama pasangan di (maklumat mengenai lokasi, masa dan tarikh akan diberitahu kemudian)
Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang dikehendaki dengan syarat setiap penyertaan mesti mempunyai gambar kotak produk Jus Hidayah Gold sebagai bukti pembelian.
Pemenang dalam peraduan ini akan dipilih berdasarkan gaya yang paling kreatif. Pemilihan pemenang dibuat oleh pihak juri yang dilantik.
Pemenang akan diumumkan pada 1/7/2018 melalui Facebook Seraimas HQ.
Tarikh Tutup Penyertaan: 1/7/2018 jam 10 malam

CARA PENYERTAAN

  • Beli Jus Hidayah Gold
  • Peserta perlu bergambar beramai-ramai (“wefie”) bersertakan Jus Hidayah Gold sebagai bukti
  • Muat turun aplikasi QR reader di App Store atau Play Store dan scan QR code yang tertera di kotak Jus Hidayah Gold
  • Isi butiran lanjut dan masukkan “original code”. Ikut langkah seperti yang tertera di laman sesawang www.seraimas.my
  • Masukan slogan "Saya sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold kerana........." Ayat tidak boleh melebihi 50 patah perkataan.
  • Muat naik gambar wefie raya anda di platform yang disediakan. Dengan memuatnaik gambar di platform ini anda telah mengakui bahawa:
    1. Gambar adalah milik anda
    2. Tiada sebarang pelanggaran hak cipta atau seumpamanya
    3. Anda bertanggungjawab sepenuhnya terhadap gambar dan maklumat yang dimuatnaik
    4. Membenarkan pihak penganjur menggunakan atau menyiarkan gambar anda di sebarang media bagi tujuan pengiklanan dan promosi produk Seraimas.
  • Untuk anda berpeluang memenangi hadiah, penyertaan anda mestilah diterima pada hari akhir tempoh peraduan. Semua penyertaan yang diterima di luar tempoh peraduan tidak akan dilayan.
  • Dengan menyertai peraduan ini, anda adalah dengan ini dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma dan syarat Peraduan #WefieRayaJusHidayahGold. Sila klik link ini

HADIAH

Seramai 5 orang pemenang akan dipilih. Berikut adalah hadiah-hadiah yang bakal dimenangi.
Tempat Pertama:
Gold Bar (20g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-2:
Gold Bar (10g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-3 sehingga ke 5:
1 dinar emas + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas


DUTA JUS HIDAYAH GOLD



Imam Muda Asyraf dipilih sebagai duta produk kesihatan yang terkenal dengan tagline ‘Lebih Kuat, Lebih Cergas, Lebih Beramal’ iaitu Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas.

Umum mengetahui Imam Muda Asyraf merupakan juara musim pertama program pencarian imam dalam kalangan generasi muda. Program Imam Muda yang disiarkan secara langsung menerusi saluran televisyen berbayar Astro Oasis membuatkan pemilik nama Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan dikenali ramai.
Imam Muda Asyraf juga meneruskan diri dakwah beliau menerusi program bual bicara iaitu Hidayah Talk yang membincangkan pelbagai isu melalui laman Facebook pengeluar jus ini iaitu Seraimas HQ. Program bual bicara yang berlangsung tiga kali dalam sebulan ini mengupas topik-topik semasa tentang kekeluargaan dan pentingnya kesihatan.

SERAIMAS HERBS


Serai Mas Herbs Sdn Bhd ditubuhkan pada 2005 di atas impian dan inspirasi oleh pengasas yang juga Pengarah Urusan Syarikat, Datin Hajjah Sunita Bibi Ali Akhbar. Menyedari hakikat bahawa sektor makanan tambahan bagi tujuan kesihatan dan juga produk kosmetik serta kecantikan amat menggalakkan, maka syarikat ini mula beroperasi dengan menyediakan pelbagai rangkaian produk yang bermutu tinggi.
Syarikat ini telah diperbadankan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 pada tarikh 22 Julai 2005. Dengan kejayaan cemerlang yang telah diperolehi sepanjang penglibatan syarikat dalam bidang ini, maka Serai Mas kini beroperasi sepenuhnya di Labis, Johor.
Produk kesihatan dan kecantikan berasaskan herba dan bahan semulajadi ini bermula dengan produk Losyen Terapi Anggun dan Dara Mas Cucian Wanita, Serai Mas Herb dan juga produk kulit Astanita Collagen Skinz dan C’Bidadari Juice Khas untuk kaum wanita yang mementingkan kecantikan luaran dan dalaman. Ia mula berkembang dan semakin unggul ke hadapan apabila memperkenalkan produk lain seperti Jus Hidayah, Kismis Hidayah, Raudah Energy Drinks, Rest Slimm Mango Drink dan Bengkung Puteri Mas yang menjadi pilihan ibu selepas bersalin.
Perjalanan Serai Mas Herbs Trading bermula daripada sebuah kedai jamu milik Datin Hajjah Sunita Bibi yang ketika itu menjadi stokis untuk satu produk lokal syarikat lain. Beliau nekad untuk membina empayarnya sendiri selepas dia ditipu dan ditikam belakang oleh syarikat terbabit. Seiring dengan cita-citanya semenjak kecil yang mahu menubuhkan perniagaan sendiri, tanpa ragu beliau mengeluarkan produk kesihatannya sendiri. Walaupun ketika itu beliau kurang arif dengan ilmu dalam bidang jualan dan pemasaran, namun atas nekad dan sokongan daripada suaminya, beliau yakin bahawa syarikatnya pasti akan berjaya suatu hari nanti.
Walaupun tidak mempunyai pendidikan tinggi dan mempunyai latar belakang dari keluarga yang porak peranda, beliau berjaya menepis segala tomahan masyarakat yang suatu ketika dahulu mengejinya dan berjaya menubuhkan syarikat sendiri hasil titik peluhnya itu. Setiap tekanan yang dilaluinya sejak kecil menjadi inspirasi untuk dirinya agar terus bangun dan tidak mudah putus asa. Datin Hajjah Sunita Bibi juga percaya dengan mengeluarkan produk kesihatan ini, ia dapat membantu orang ramai untuk menjaga kesihatan walaupun sibuk dengan kehidupan harian. Menekankan isu kekeluargaan, setiap produk yang dihasilkannya mampu dimiliki oleh setiap ahli keluarga kerana produknya bermula dari produk bayi, kanak-kanak, ibu mengandung, serta warga emas. Malah harga mampu milik yang ditawarkan ini mampu untuk dimiliki oleh setiap ahli keluarga di Malaysia.
Beliau percaya dengan hubungan kasih sayang dan kekeluargaan yang penting dalam satu keluarga itu, produk ini mampu memberi kesan positif jika diamalkan selalu. Beliau juga mahu produk kesihatannya ini mampu pergi jauh dan boleh mengorak langkah hingga ke luar negara.
Pertanyaan boleh hubungi talian: +6012 7848364
Website: www.seraimas.my 

Facebook: Seraimas HQ

Instagram: @seraimashq

Youtube: Seraimas Herbs

23.6.18

Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras

Saturday, June 23, 2018 2
Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras
Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras| Lepas raya ni dah muak asyik makan ketupat rendang je kan. Sesekali nak jugak ubah selera. 

Apa kata sesekali kita ubah angin makan makanan Arab pulak. Tak semua makanan Arab masuk dengan tekak Eyza tapi makanan Arab dekat Restoran Shawarma ni memang best. 


Dekat pintu masuk kita akan nampak ayam yang dipanggang. Nampak sedap. Buat x sabar nak makan je. Dah la masa Eyza pergi ni bulan puasa. Sabar je sampai waktu berbuka.


Restoran ni dekat dengan UCSI University dan harga makanannya pun sangat berpatutan. Kat sini ada set untuk 4-5 orang, 6-7 orang dan 8-9 orang. So, kalau datang ramai-ramai memang berbaloi la ambik set Family ni.

Hummus
Hummus ni adalah pembuka selera yang jadi pilihan kalau kita ke Restoran Makanan Arab. Ianya dibuat dari kacang kuda tang dikisar dengan Tahini, Minyak Zaitun, bawang putih, perahan limau dan garam. Hummus ni sedap kalau kita makan dengan roti.

Fatoush Salad
Fatoush Salad ni adalah gabungan tomato, timun segar dan ditabur pulak dengan kepingan roti arab yang nilis dan telah digoreng. Sesuai sangat untuk sesiapa yang tengah diet.

BBQ Plate
Eyza kalau makan makanan Arab memang akan cari BBQ Plate ni sebab ada ayam, kmbing, daging, fries dan roti. Lengkap dan boleh buat Eyza kenyang.

Mullawah (Yemeni bread)
Mullawah Bread ni besar dan boleh makan lebih dari 3 orang. Roti ni sedap bila kita cicah dengan Fahsa Lamb dan dimakan panas-panas.

Big Rice Plate (Mandy/Madghout)
Mandy Lamb/Hanith Lamb
Roasted Chicken (Half Bird)

Ha...ni memang berbaloi sangat sebab portion memang besar giler. Bayangkan la nasi setalam. Boleh makan 4-5 orang. Kami yang makan 4 orang pun tak habis.

Vege Soup / Lamb Soup
Eyza suka makan nasi dengan Vege Soup / Lamb Soup ni. Baru la tak kering sangat.

Tak termasuk dalam Set (Shawarma Set)

Tea Pot
Eyza boleh minum tea ni bergelas-gelas sebab sedap sangat. Ada rasa halia dan teh pun tak manis sangat. Sesedap rasa orang kata.

Selain dari teh, ada juga air Jus buah. Ada air Oren, Epal atau tembikai.


Memang berbaloi sangat ambik set ni. Puas hati la makan kat sini.


Maklumat lanjut:
Shawarma Restaurant
No. 8, Jalan Menara Gading 1,
Taman Connought,
56000 Kuala Lumpur.

Waktu Buka : Daily (11 pagi-11 malam)

Waze: Shawarma Restaurant

20.6.18

Parking di Putrajaya Sentral untuk ke KLIA / KLIA2

Wednesday, June 20, 2018 1
Parking di Putrajaya Sentral untuk ke KLIA / KLIA2
Parking di Putrajaya Sentral untuk ke KLIA / KLIA2|Assalammulaikum & Hai korang. Rasanya belum terlambat untuk Eyza ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Tahun ni korang raya mana? Eyza tahun ni beraya jauh sikit. Team raya Sarawak tahun ni. Eyza balik sehari sebelum raya. Pergi naik AirAsia dan balik naik MAS. Nak senang, Eyza n hubby parking dekat Putrajaya Sentral dan naik je KLIA Transit untuk ke KLIA2.

First time kami nak parking kat sini.Selalunya parking kat TBS je. Tak tahu pulak yang sejak Feb 2018, parking ni kena guna Touch n Go. Baki dalam T&G ada RM 4 je. Tak boleh touch. Dah satu hal menggagau nak cari kedai nak reload. Naik atas Putrajaya Sentral tu ada mart, so reload kat situ.Mesin reload pun ada, bila dah reload kat mart baru nampak mesin tu. 


Dah reload baru la boleh touch. Mencabar jugak parking kat sini sebab parking penuh. Maybe sebab orang masih kerja atau ramai yang park kat sini untuk ke Airport.


Banyak kali jugak la kami berpusing-pusing. Stress dibuatnya. Last-last hubby parking kat ruang kosong xde petak tepi parking OKU. Tawakal je la. Memang xde parking. Patutnya klu penuh kena la letak signboard penuh. Ni bila dah masuk buang masa je mencari. Takkan nak keluar cari parking tempat lain pulak. Dah la banyak masa terbuang kat sini.

Park kat sini murah je. 
RM 2 (Siang 6 pagi - 12 pagi)
RM 4 (Malam 12 pagi - 6 pagi)

Cuma tu la. Sebab ni kira tempat tumpuan jugak untuk park ke Airport, pihak pengurusan kena tambah lagi parking bertingkat ni. Sekarang ni cuma ada 4 tingkat, memang x cukup la.

So, kalau korang cari parking murah n dekat nak ke airport boleh la park kat sini.

Tapi.. Eyza sedih sebab kereta kena clamping. Huhuhu. Sbb kami park kat tempat bukan parking dan tayar termasuk sikit je pun kat petak kuning OKU. Tak memasal kena bayar RM 100. Sadis betul. Kalau korang park kat sini hati2 sebab banyak kereta kena clamp kalau parking x betul. Sedih jugak la sbb ingat nak jimat, tapi makin banyak pulak keluar. Lagipun ni parking berbayar, mahal sgt harga clamping tu. Buat rayuan RM 50 x dapek. Redha je la bayar. Lepas ni maybe akan park kat TBS balik la camni. Serik.

7.6.18

Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honor 10 Edisi Phantom Green – Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee Malaysia

Thursday, June 07, 2018 1
 Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honor 10 Edisi Phantom Green – Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee Malaysia
Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honor 10 Edisi Phantom Green/ Bila nak raya ni, ramai la yang akan shopping tambah-tambah shopping online. Salah satu platform yang paling Eyza suka kalau nak shopping online dah tentu la dekat Shopee. Bukan saja beli barang mekap, tapi Handphone pun ada jual kat sini. Dah la ada tawaran best.Salah satu handphone yang ada ialah Handphone honor yang murah dan mampu milik. Boleh la beli handphone raya.Hihihi

Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan berbesar hati mengumumkan usahasamanya dengan honor Malaysia untuk melancarkan honor 7A dan honor 10 edisi Phantom Green secara eksklusif pada jualan murah Super honor Day di Malaysia pada 8 Jun 2018. Sepanjang jualan murah tersebut, peminat produk berasaskan teknologi boleh menikmati jualan kilat ke atas dua model telefon ini dan potongan harga sehingga 30% bagi semua produk honor.

“Shopee berbangga dapat meneruskan usahasama dengan honor Malaysia selepas kejayaan pelancaran honor 9 Lite dan honor 10. Kedua-kedua jenama ini berkongsi visi yang sama dalam menerokai potensi penuh industry e-dagang Malaysia dan memberikan pengalaman pelanggan yang terbaik kepada pelanggan kami,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. “Dalam masa yang sama, Shopee juga komited untuk menawarkan insentif yang hebat; Penghantaran Percuma ke seluruh Malaysia, Komisyen Sifar (0), Jaminan Produk Tulen 100% dan Penghantaran Semula Percuma dalam tempoh 15-hari”.



“Sebagai e-jenama telefon bimbit terkemuka di dunia bagi penggemar digital, usahasama kami dengan Shopee, sejajar dengan rekod cemerlang mereka dalam menawarkan pengalaman membeli-belah secara dalam talian yang mudah untuk semua pengguna di Malaysia, merupakan suatu langkah yang pintar untuk kedua-dua pihak. Kami bekerja keras untuk memastikan produk kami berkualiti, mengikut aliran semasa, moden serta boleh didapati dengan mudah. Kerjasama kami dengan Shopee membolehkan peminat honor berpeluang untuk balik kampung dengan telefon bimbit berprestasi tinggi pada harga yang berpatutan,” kata Zhao Zhiwei, Ketua honor Malaysia.


honor 7A yang baharu dijangka menjadi telefon pintar bajet yang terbaik dengan paparan FullView 5.7 inci yang selesa dipegang. Untuk memberi pengguna swafoto yang berkualiti untuk diabadikan dan dikongsi bersama insan tersayang, honor 7A turut dilengkapi dengan dwikamera yang merangkumi kamera hadapan 8MP.


Ia juga dilengkapi dengan bateri 3000mAh yang mampu bertahan sepanjang hari walaupun digunakan secara berterusan. Telefon pintar ini juga lebih berkuasa dengan EMUI 8.0 yang mampu menyokong pelbagai fungsi. honor 7A juga menampilkan dua SIM dan slot kad SD untuk kemudahan pengguna. Pengguna boleh mendapatkan honor 7A menerusi hihonor dan Kedai Rasmi honor di Shopee pada harga istimewa RM429 (RRP: RM479) sepanjang Super honor Day.


Bagi mereka yang terlepas tawaran istimewa honor 10 yang lalu pasti akan teruja dengan pengenalan honor 10 dalam edisi Phantom Green yang didatangkan khas di Shopee pada jualan Super honor Day. Pada 8 Jun 2018, peminat honor bukan sahaja boleh mendapatkan variasi Phantom Green ini pada harga RM1,599, malahan dengan setiap pembelian, pembeli akan diberi hadiah percuma bernilai RM298, selagi stok masih ada.

Untuk menikmati keistimewaan pada Super honor Day, layari: https://shopee.com.my/honormy.officialstore atau https://shopee.com.my/honormy.officialstore
Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

2.6.18

Shawl dan Bawal Raya Cantik dari Ladyqomash

Saturday, June 02, 2018 2
Shawl dan Bawal Raya Cantik dari Ladyqomash
Shawl dan Bawal Raya Cantik Dari Ladyqomash|Assalammualaikum dan Salam Ramadan korang. Hari ni pergi shopping raya ke? Eyza malas nak bersesak-sesak shopping bila nak raya ni. Eyza lebih suka beli online je. Kita jimat masa, tenaga dan duit untuk minyak dan parking.

Baju Raya Eyza dah beli, sekarang ni dok ushar shawl raya pulak. Hari tu Eyza ada nampak ramai yang recommed pakai tudung dari Ladyqomash. Eyza pun jalan-jalan cuci mata kat ig diaorang dan 'terbeli' 3 helai shawl. 

Bila shawl sampai je, Eyza memang suka sangat-sangat sebab kain lembut dan senang nak bentuk. Eyza ni dah la jenis yang tak sabar, beli 3 helai dan 1 dah selamat Eyza pakai pergi kerja. Hahaha. Tinggal 2 je nak pakai raya ni. Tu pu  dok menahan je dari pakai sebelum raya.

Shawl Hydrangea Rainbow
Kawan-kawan pun dok tanya beli shawl kat mana sebab cantik diorang kata.Eyza pun rasa cantik je bila pakai shawl Ladyqomash ni.*jangan muntah baca statement perasan ni

Ingat nak tambah lagi koleksi, tup tup nampak ada contest selfie dekat ig Ladyqomash. Eyza pun try la join dan tak sangka Eyza menang 2 helai shawl. Yeay bestnya. Yang tu pun Eyza nak simpan pakai raya. Hari-hari dok tgk sbb cantik 

Dalam dok mencari Shawl bercorak, Eyza cari jugak Shawl plain tapi nak jenis Satin lembut. Tak sangka pulak Ladyqomash keluarkan koleksi Raya kali ni shawl dan Bawal Plain. Dah la kaler yang ada semua ekslusif dan agak susah nak cari.

Kalau ikutkan hati semua warna shawl yang ada dekat ig diaorang tu Eyza nak beli. Tapi kenangkan ada lagi 4 shawl Eyza belum pakai, Eyza ambik 2 dulu sebab nak tengok material kain best tak sama macam yang bercorak.

Eyza suka beli online dengan diaorang sebab servis pantas. Hari ni order, Esok dah sampai. Eyza suka berurusan dengan orang yang macam ni. Tak la kita asyik nak check tracking je.

Untuk koleksi Raya ni, semua shawl dan bawal didatangkan dalam kotak kaler pink. Koleksi sebelum ni Eyza dapat dalam kotak warna hitam. Nice sangat bila letak dalam kotak ni. Nampak ekslusif gitu.


Eyza ambik Shawl satu dan bawal satu. Dah lama tak berbawal apa salahnya kan sesekali kita pakai. Kan bila kita pakai bawal kita nampak muda. Hihihi.


Shawl Panjang (RM 59.90)


Untuk Shawl panjang, Eyza ambik warna Rose. Eyza suka warna ni sebab unik.Nama je Rose tapi bukan warna pink yang biasa tu.


Shawl ni menggunakan kain Premium Satin dengan ukuran 180cmx70cm. Panjang tau shawl ni. Kita boleh adjust ikut kesesuaian kita. Nak singkat boleh, nak labuh pun boleh.


Bawal (RM 69.90)


Tudung Bawal ni pulak Eyza ambik kaler Ocean. Yang ni pun Eyza suka sebab warna dia susah nak cari. Nasib baik ada dekat Ladyqomash ni. Kaler ni nak kata grey bukan biru pun bukan. Kombinasi dua2 warna tu yang buatkan bawal ni nampak ekslusif gitu.


Eyza ni dah lama tak pakai bawal and rasa macam dah lupa cara nak pakai. Tapi hati ni teringin bila tengok bawal Ladyqomash ni. So, kita try la grab satu dulu.

So far, bila dah pakai Eyza terus jatuh cinta dengan bawal ni sebab material bawal ni dibuat dari Premium Heavy Satin dan lembut. Walaupun lembut, tapi bawal ni senang sangat nak bentuk. Tak macam bawal yng Eyza pernah beli dari jenama lain tu. Dah la susah nak bentuk, kena kipas terus penyet. Hahaha. Bawal ni besar tau iaitu 110cmx110cm. Kalau yang pakai labuh pun Eyza sangat syorkan Bawal ni.


Kalau korang masih mencari Shawl dan bawal raya, pergi la jenguk ig Ladyqomash .Takpun beli je kat web https://www.ladyqomash.com/ . Korang pun akan jadi rambang mata macam Eyza bila dah tengok Koleksi Raya 2018 Ladyqomash ni. Sekarang ni pulak diaorang ada buat promo Beli 2 helai percuma postage. Bestkan? Ye la.. Dah jimat duit postage RM 8.00. 

So, tunggu apa lagi. Beli online je dengan diaorang, dan tunggu tudung raya korang sampai kat rumah nanti. Selamat bercantik-cantik di pagi raya. Jangan jadi macam Eyza, tak sempat raya dah pakai. Ni dok ushar lagi ig diaorang, nak grab kaler lain pulak lepas ni.Hihihi.

1.6.18

Tips cantik dan mekap simple di Hari Raya dengan Seqybeauty

Friday, June 01, 2018 1
Tips cantik dan mekap simple di Hari Raya dengan Seqybeauty
Tips Cantik di Pagi Raya| Assalammualaikum dan hai uolls.. Dah beli baju raya ke? Eyza awal-awal lagi dah beli. Dari 2 helai baju raya, dah pun jadi 5 helai. Ni semua sebab baju raya tahun ni cantik-cantik. Semua rasa nak beli.

Kalau dah ada baju raya cantik, mesti la kita nak muka pun cantik pagi raya kan. Ha.. ni la yang Eyza nak share dengan korang. Set Kecantikan jenama Seqybeauty. Produk ni Halal dan ada KKM. So, gunakan tanpa was-was gitu.

Set Skincare Seqybeauty
Eyza pernah ada masalah kulit yang teruk. Masa tu founder Seqybeauty iaitu Blogger Sepet baru je perkenalkan Set Skincare ni. Eyza salah seorang yang jadikan muka ni sebagai bahan uji kaji. Mula-mula takut jugak, tapi tekad je nak try sebab muka dh teruk. Alhmdulillah lepas 2 minggu pakai, kulit muka Eyza makin ok. Sampai la sekarang ni jerawat susah sangat nak tumbuh. Sejak dari hari tu, Eyza memang setia je dengan Skincare Seqybeauty ni.


Skincare ni berharga RM 130 dan  tahan dalam 2-3 bulan. Jimat sangat. Berbaloi la beli.

BB Cream Seqybeauty
Eyza ni tak suka muka Eyza bertepek dengan foundation tebal. Kalau nak pergi kerja, Eyza lebih suka mekap light-light je. Eyza pilih BB Cream dari Seqybeauty kod Beige. Eyza suka sebab tekstur lembut dan kulit jadi sekata je. Rasa x pakai apa-apa kat muka. Selalunya Eyza kalau dh pakai BB Cream Seqybeauty ni memang dh x pakai bedak. Sebotol cuma RM 55 dan tahan lebih dari 2 bulan.


Kabuki Brush Set Seqybeauty
Eyza terpaling suka sapu BB Cream dengan Kabuki Brush ni sebab muka nampak sekata je berbanding kita guna tangan. Rugi tak beli berus ni sebab bulu berus ni lembut sngat. Satu cuma RM 19.90 dan kalau beli sekali dengan BB Cream atau Mist Finishing Spray, berus ni cuma berharga RM 15.90 dan kalau pembelian barang seqybeauty lebih RM 300, Korang akan dapat Kabuki Brush ni FREE je!!!



Lipstik Seqybeauty
Lipstik ni bestt sebab ianya x buatkan bibir kering. Eyza paling suka lipstik kod Sarimah sebab kaler dia pink-pink gitu. Sebatang cuma RM 39.00.


Blusher Seqybeauty
Ha.. ni pulak baby baru dari Seqybeauty. Blusher!!! Ada 2 kod iaitu Peach Smoothie dan Strawberry Shake. Eyza suka kaler yang ala-ala Natural gitu. So, Eyza pilih Peach. Kalau suka cam pink-pink boleh pilih Strawberry. Sebatang cuma RM 59.00 sahaja. Berbaloi beli sebab blusher ni dah siap dengan berus tau. Sebelah ada blusher dan sebelah lagi ada berus. Senang nak bawak ke mana-mana.


Sekarang ni ada promo 2 batang RM 100 je.. Murah sangat-sangat ni. Berbaloi beli.


Peach

Strawberry

Ada berita best untuk penggemar barangan Seqybeauty.. Ada sale sempena Ramadhan la uolls.



Berbaloi sangat kan? Mana nak dapat harga murah kebabom macam ni.


Eyza selalu mekap simple sangat. Tak sampai 5 minit.Cuma guna:
1. Pakai Serum (x kisah jenama apapun)
2. Pakai BB Cream Seqybeauty kod Beige
3. Pakai Maskara
4. Pakai Blusher Seqybeauty kod Peach
5. Pakai Lipstik Seqybeauty kod Sarimah

Dah siap!!! Senang je kan nak cantik bila kita pegi beraya. Tak ada alasan lagi tak cukup masa.


Boleh wasap 0103226721-Fiza untuk pembelian. Cod Area KL, Cheras, Taman Melati, Kajang, Ampang, Pandan Indah dan kawasan sekitar. Pos setiap hari. Untuk promosi Ramadan ni korang akan dapat Sampul Duit Raya as free gift dari Seqybeauty. So, kalau nak cantik wasap je nombor tu. Selamat bercantik-cantik di pagi raya ye.