Tips cantik dan mekap simple di Hari Raya dengan Seqybeauty - eyzamiel

1.6.18

Tips cantik dan mekap simple di Hari Raya dengan Seqybeauty

Tips Cantik di Pagi Raya| Assalammualaikum dan hai uolls.. Dah beli baju raya ke? Eyza awal-awal lagi dah beli. Dari 2 helai baju raya, dah pun jadi 5 helai. Ni semua sebab baju raya tahun ni cantik-cantik. Semua rasa nak beli.

Kalau dah ada baju raya cantik, mesti la kita nak muka pun cantik pagi raya kan. Ha.. ni la yang Eyza nak share dengan korang. Set Kecantikan jenama Seqybeauty. Produk ni Halal dan ada KKM. So, gunakan tanpa was-was gitu.

Set Skincare Seqybeauty
Eyza pernah ada masalah kulit yang teruk. Masa tu founder Seqybeauty iaitu Blogger Sepet baru je perkenalkan Set Skincare ni. Eyza salah seorang yang jadikan muka ni sebagai bahan uji kaji. Mula-mula takut jugak, tapi tekad je nak try sebab muka dh teruk. Alhmdulillah lepas 2 minggu pakai, kulit muka Eyza makin ok. Sampai la sekarang ni jerawat susah sangat nak tumbuh. Sejak dari hari tu, Eyza memang setia je dengan Skincare Seqybeauty ni.


Skincare ni berharga RM 130 dan  tahan dalam 2-3 bulan. Jimat sangat. Berbaloi la beli.

BB Cream Seqybeauty
Eyza ni tak suka muka Eyza bertepek dengan foundation tebal. Kalau nak pergi kerja, Eyza lebih suka mekap light-light je. Eyza pilih BB Cream dari Seqybeauty kod Beige. Eyza suka sebab tekstur lembut dan kulit jadi sekata je. Rasa x pakai apa-apa kat muka. Selalunya Eyza kalau dh pakai BB Cream Seqybeauty ni memang dh x pakai bedak. Sebotol cuma RM 55 dan tahan lebih dari 2 bulan.


Kabuki Brush Set Seqybeauty
Eyza terpaling suka sapu BB Cream dengan Kabuki Brush ni sebab muka nampak sekata je berbanding kita guna tangan. Rugi tak beli berus ni sebab bulu berus ni lembut sngat. Satu cuma RM 19.90 dan kalau beli sekali dengan BB Cream atau Mist Finishing Spray, berus ni cuma berharga RM 15.90 dan kalau pembelian barang seqybeauty lebih RM 300, Korang akan dapat Kabuki Brush ni FREE je!!!



Lipstik Seqybeauty
Lipstik ni bestt sebab ianya x buatkan bibir kering. Eyza paling suka lipstik kod Sarimah sebab kaler dia pink-pink gitu. Sebatang cuma RM 39.00.


Blusher Seqybeauty
Ha.. ni pulak baby baru dari Seqybeauty. Blusher!!! Ada 2 kod iaitu Peach Smoothie dan Strawberry Shake. Eyza suka kaler yang ala-ala Natural gitu. So, Eyza pilih Peach. Kalau suka cam pink-pink boleh pilih Strawberry. Sebatang cuma RM 59.00 sahaja. Berbaloi beli sebab blusher ni dah siap dengan berus tau. Sebelah ada blusher dan sebelah lagi ada berus. Senang nak bawak ke mana-mana.


Sekarang ni ada promo 2 batang RM 100 je.. Murah sangat-sangat ni. Berbaloi beli.


Peach

Strawberry

Ada berita best untuk penggemar barangan Seqybeauty.. Ada sale sempena Ramadhan la uolls.



Berbaloi sangat kan? Mana nak dapat harga murah kebabom macam ni.


Eyza selalu mekap simple sangat. Tak sampai 5 minit.Cuma guna:
1. Pakai Serum (x kisah jenama apapun)
2. Pakai BB Cream Seqybeauty kod Beige
3. Pakai Maskara
4. Pakai Blusher Seqybeauty kod Peach
5. Pakai Lipstik Seqybeauty kod Sarimah

Dah siap!!! Senang je kan nak cantik bila kita pegi beraya. Tak ada alasan lagi tak cukup masa.


Boleh wasap 0103226721-Fiza untuk pembelian. Cod Area KL, Cheras, Taman Melati, Kajang, Ampang, Pandan Indah dan kawasan sekitar. Pos setiap hari. Untuk promosi Ramadan ni korang akan dapat Sampul Duit Raya as free gift dari Seqybeauty. So, kalau nak cantik wasap je nombor tu. Selamat bercantik-cantik di pagi raya ye.

1 comment:

  1. Rose tak membeli lagi baju raya.. masih mencari. Hihi. Seqy beauty, ada kawan Rose yang pakai. Memang cantik kulit wajahnya...

    ReplyDelete