Bestnya guna Produk SuzyHoney Herbs masa dalam pantang! - eyzamiel

11.8.18

Bestnya guna Produk SuzyHoney Herbs masa dalam pantang!

Produk SuzyHoney/ Ramai yang email dan dm kat ig tanya produk yang Eyza guna waktu dalam pantang.

Lama dah ingat nk share tapi blom sempat lagi. Masa gugur kali kedua (boleh baca kat sini) Eyza pantang sendiri kat KL. Masa tu jenuh la dok google cari produk yang nak pakai masa dalam pantang. 

Ye la, kalau selalu nak pergi Spa pun parah jugak kan. Sebab tu la Eyza decide nak buat sendiri kat rumah. Ramai yang suggest suruh guna Produk SuzyHoney. Eyza pm kat FB dan dia bagi no fon suruh wasap.

Ya Allah. Eyza rasa happy sangat berurusan dengan Kak SuzyHoney ni. Friendly dan apa yang kita tanya dia akan jawab tanpa buat kita tertunggu-tunggu.

Lepas dah cerita lebih kurang, terus dia suggest Aku ambik Sabun Herba, Krim Barut Herba, Rebusan Akar Kayu, Rebusan Mandian Herba dan Rempah Tangas.


Dan.. Apa ynag buat Eyza happy sebab produk SuzyHoney ni adalah produk dari Alam Semulajadi. Maknanya founder dia siap masuk hutan cari bahan-bahan buat ubat-ubat ni semua. Harga pun sangat la berpatutan. Kiranya mampu beli la. 

Krim Barut Herba



Krim ni Eyza suka sebab ianya panas tapi sedap. Macam mana nak cakap ek? Hahaha. Krim ni sangat sesuai kalau kita nak kempiskan perut. Lepas pakai, kalau ada korset boleh pakai korset, kalau tak biar je la. Bau dia wangi dan x melekit. Eyza suka pakai sebelum tido.

Sabun Herba



Sabun ni ada bau Halia.  Sedap sangat mandi pakai sabun ni sebab ia bau wangi dan boleh buang angin sekali. Maklumlah dalam pantang memang kita ni senang sangat diserang angin jahat. Rasa selesa je badan bila mandi guna sabun ni.

Rebusan Akar Kayu


1 paket tu perlu dihabiskan dalam masa 10 hari. Cara nak rebus pun senang je. ambik segenggam macam tu, masukkan dalam periuk dengan 5 cawan air. Rebus sampai dapat agak2 3 cawan. 

Minum pagi dan petang. Esoknya boleh rebus lagi dengan tambah air je. Hari keempat boleh tukar akar kayu yang baru.

Rasanya memang pahit tapi nak sihat punya pasal telan je la. Air ni best sebab buat badan kita jadi kuat.

Rempah Tangas

Rempah tangas ni memang elok untuk perempuan. Tambah-tambah lepas bersalin atau gugur. Rasa best je lepas buat tangas ni 

Mandian Herba

Mandian Herba pulak Eyza memang suka bila mandi guna Herba ni. Badan jadi wangi dan rasa segar je. Tahu la bila kita berpantang, ada bau-bauan yang x best. Mandian ni memang sesuai sangat.

So, kalau korang pun mencari produk-produk asli tanpa bahan kimia boleh la tengok kat FB Suzyhoney.. nnt diaorg bgtau apa yng sesuai dengan kita.


Ni group utk kaum wanita je tau. Join la kalau nak dapat banyak ilmu. Macam-macam tips kita boleh dapat kat situ. Kalau nak beli barang pun boleh, pm je kat situ. Eyza tak jual tau.


No comments:

Post a Comment