TAPAK URBAN STREET DINING - Tempat Makan Hipster di Bandar Sri Permaisuri - eyzamiel

19.9.18

TAPAK URBAN STREET DINING - Tempat Makan Hipster di Bandar Sri Permaisuri


TAPAK URBAN STREET DINING - Korang buat apa cuti 3 hari minggu lepas? Eyza dengan Hubby just lepak kat KL je. Tak pergi mana-mana. Saje sebab nak spend time kat rumah. Dapat la kemas rumah dan buang apa yang tak perlu dalam rumah tu.

Petang pulak, kami laki bini pergi keluarkan peluh dekat Taman Tasik Permaisuri. Asyik terperap je kat rumah pun tak best jugak.

Dekat Tepi Tasik Permaisuri tu ada Stadium Kuala Lumpur. Tepi tu ada la diaorang ni buat TAPAK untuk peniaga Food Truck meniaga. Wow. Best jugak ni. Tak perlu nak pergi jauh-jauh.

Kami pun apa lagi, saja la jalan-jalan tengok makanan apa yang best kat situ.Lepas ni kalau boring boleh la lepak kat situ malam-malam.


Ada banyak jugak Food Truck dengan pelbagai Jenis makanan. Jangan tak tahu, kat sini ada jual Aiskrim Jipangi yg kontroversi dulu sebab bentuk tu. Hihihi. Lepas ni dah x payah nak pergi Shopping Mall bagai kalau nak makan Aiskrim tu.

Selain Truck Aiskrim, makanan lain pun best jugak. Kalau datang sini, kita akan jadi rambang mata. Tapi, beli yang kita nak makan je la sbb harga makanan pun boleh tahan. Hahaha.



Jalan sampai hujung, korang akan nampak Ayam Penyet Surabaya. Masa pergi Jogja hari tu, Eyza paling suka Ayam Bakar dekat kedai Ayam Penyet Surabaya ni. Lepas ni dah tak payah pergi Indonesia dah kalau teringin. Makan je kat sini.Tapi rasa sama ke tak Eyza tak sure sebab belum rasa. Nanti nak try la.





Kerusi meja pun diaorang dah sediakan siap dengan payung lagi.Memang selesa la tempat tu untuk kita lepak.


Eyza dengan hubby bukan nak makan pun. Kami dah kenyang. Tapi saja la lepak-lepak petang kat situ sambil makan Nachos.




Air buah-buahan yang Eyza beli tu memang sedap. Hubby ambik Mango Susu Float dan Eyza ambik Dragon Fruit Blended. Sedap. 

Nanchos pulak ok je tapi Cheese dia sikit sgt. Tak puas. Nanti nak try ada Bolognese pulak.


Apa-apapun lepas ni Eyza dah ada tempat baru nak lepak ngan hubby kalau boring kat rumah. Kalau korang nak datang sini, landmark dia Stadium Kuala Lumpur atau Tasik Permaisuri. Tak jauh pun dari HUKM. Bye Korang.

No comments:

Post a Comment