October 2018 - eyzamiel

27.10.18

Surprise Orang tersayang dengan bantuan Teddyprank

Saturday, October 27, 2018 0
Surprise Orang tersayang dengan bantuan Teddyprank

Eyza dah lama teringin nak surprisekan hubby. Tapi sebelum ni susah sikit sebab hubby kerja site. Tak menentu tempat kerja dia. Nanti macam susahkan team surprise plak nak cari. 

Kebetulan hari Khamis tu Hubby lambat sikit nak pergi kerja, so kita pun decide la nak surprisekan dia dekat rumah. Mula-mula ingat nak buat petang, sekali dia ada "on call" pulak. Nasib baik team surprise ni boleh tukar time. Thanks sangat. Sorry susahkan uolls.


Sebenarnya takde tarikh istimewa pun. Eyza saja-saja surprisekan hubby sebab dia dah banyak berkorban untuk Eyza. Ni je cara Eyza nak tunjuk yang Eyza hargai sangat apa yang hubby buat untuk Eyza.

Hubby memang terkejut sangat dapat surprise ni. Mau tak terkejut, tak pernah Eyza buat prank sepanjang kahwin selama 11 tahun ni. Ni first time. Memang dia tak sangka sangat.

Eyza terpaksa tipu sunat kata Eyza beli barang online, pastu dia kena turun ambik sebab Eyza blom bayar. Hahaha. Dia pun dengan percaya ikut je cakap wife ni. Sorry sayang. Terpaksa tipu.


Rasa happy sangat sebab prank ni berjaya. Alhamdulillah. Eyza pulak yang sebak bila tengok video tu. Over sangat tau.


Eyza amik pakej coklat sebab hubby n Eyza hantu coklat. Sambil tengok tv boleh makan coklat. *sebenarnya sebab Eyza nak makan jugak

Pakej Ohsem ni Eyza tempah dekat Teddyprank. Suka sangat sebab diaorang dapat ikut masa kita walaupun last minit ubah masa. Nasib baik jugak masa tu tak ada penghantaran kat tempat lain.


Pakej semua boleh tengok kat IG dengan FB diaorang. Pakej macam Eyza ambik tu just RM 75.00. 


Yang palingggg best bila ada...
FREE BELON, FREE KAD & FREE DELIVERY IN KL‼

Maklumat lanjut:
๐ŸŽˆ Facebook: @teddyprank4u
๐ŸŽˆ Instagram: @ teddyprank
๐ŸŽˆ 019-7564019
๐Ÿ“ž http://www.wasap.my/60197564019

n lagi satu yang best.. diaorg siap record video.. Yeay.. boleh simpan buat kenang-kenangan..

Lepas ni kalau ada nak surprise sesapa lagi sekitar KL & Selangor, Eyza memang akan cari diaorag sebab team ni memang best. Harga pun sangat berpatutan dengan service. Terbaik!


25.10.18

"Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

Thursday, October 25, 2018 0
 "Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.


Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.


"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.


Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.

Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun. 

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (ๅ‡ฏ ไผ˜ ๅฝฑ่ง† ๆŽง่‚ก ๆœ‰้™ๅ…ฌๅธ), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (ๅ ่ต„ ่‚กไปฝๆœ‰้™ๅ…ฌๅธ), Encik (่”ก้€ธ็พค) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.


Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.
Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

14.10.18

Enak Rasa Dan Hype Motosports Hotel Lancarkan Pakej Perkahwinan Ekslusif Marhain

Sunday, October 14, 2018 0
Enak Rasa Dan Hype Motosports Hotel Lancarkan Pakej Perkahwinan Ekslusif Marhain

Sabtu lepas, Eyza dengan hubby sempat la ke HYPE MOTOSPORTS HOTEL KUALA LUMPUR yang terletak dekat Highway Sungai Besi. Kiranya kalau kita masuk Highway tu, kita akan nampak hotel ni dekat sebelah kiri. Dulu hotel yang bertaraf 3 bintang ni dikenali dengan nama Nouvelle Hotel. 

Eyza datang sini sebab nak makan. Ye nak makan kenduri. Lagipun hotel ni gunakan khidmat Katering Enak Rasa. So, rugi la kalau Eyza tak datang sebab katering ni memang dah terkenal dengan pelbagai makanan yang sedap.


Hotel ni ada tiga buah dewan yang serba cantik dan mewah, kedudukan hotel  yang sangat strategik juga membuatkan hotel ni sangat sesuai utk majlis perkahwinan, majlis korporat atau majlis tertutup.

Parking pun senang kat sini sebab boleh menampung hampir 500 kenderaan dan 500 tetamu dalam satu-satu masa. Yang bestnya Dewan ni ada juga sistem audio visual dan sistem projektor.


Enak Rasa melancarkan satu pakej perkahwinan yang mampu untuk rakyat Marhain macam Eyza ni. Tapi Eyza dah kahwin, so Eyza nak war-warkan untuk korang yang masih mencari tempat dan pakej perkahwinan yang mampu milik.

Pakej Ekslusif ni cuma RM 29,000.00 sahaja. Sempena dengan perasmian ni, lima pelanggan terawal akan dapat penjimatan sebanyak RM 4000.00. Wow.. Best kan sebab pakej ni bukan saja sediakan katering tapi jugak ada tempat (Hype Motosports Hotel), butik pengantin dan fotografi. Semua dah lengkap dibawah satu pakej je.

5 pelanggan terawal akan dapat harga RM 25 per pax

Dan yang lagi best, kalau korang tempah waktu promo ni korang akan berpeluang utk menang cabutan bertuah pakej bulan madu di Malaysia atau Luar Negara.

Kalau korang tak nak pakej tu pun boleh, ada jugak pakej lain. Bincang je dengan pihak hotel dan Enak Rasa. No hal la. Tapi bagi Eyza pakej tu memang berbaloi, tak perlu nak pergi dua, tiga tempat untuk settlekan majlis.


Apa yang Eyza boleh kongsikan ialah makanan kat sini memang sedap. Eyza sampai rambang mata la tak tahu nak makan lauk apa. Ni antara menu yang sempat Eyza try hari tu 



 
 






Enak Rasa jugak ada menu istimewa iaitu Nasi Liwet. Rasanya unik sebab dimasak dalam daun pisang dan dimakan dengan ayam bakar, tauhu, tempe dan sambal. Kombinasi makanan ni memang terbaik. 


Selain dari tu, ada juga kuih muih, cendol, air teh dan kopi panas, air durian belanda dan aiskrim.



Kalau korang tak nak buat kat hotel ni, korang boleh juga tempah Katering Enak Rasa dan buat di lokasi lain. 

Antara lokasi yang ada:
1.Dewan Perkahwinan Marina Putrajaya
2.Dewan Perkahwinan Crystal Ballroom Mines 2
3.Dewan Perkahwinan Grand Ballroom Flamingo Ampang
4.Dewan Perkahwinan Masjid Raja Haji Fi Sabillillah Cyberjaya
5.Dewan Perkahwinan Komuniti Setiawangsa
6.Collosseum Glenmarie
7.Dewan Perkahwinan Banquet UIAM, Gombak
8.Rumah Tradisional FRIM
9. Cassa Detik Ampang
10.Dewan Perkahwinan Adam Hawa Bangi
11.Emerald Ballroom Selayang
12.Dewan Azalea Seksyen 14, Shah Alam
13.Dewan Karangkraf Seksyen 15, Shah Alam
14. Dewan MZ Bangi

Selain dari dewan-dewan ni, Enak Rasa juga boleh bekalkan makanan untuk dewan yang ditempah sendiri oleh pelanggan macam Dewan-dewan Komuniti DBKL, Dewan UKM, Dewan di Bawah Perbadanan Putrajaya, Wisma Sejarah Kuala Lumpur dan pelbagai dewan di sekitar Lembah Kelang.

Semoga dengan pakej Marhain ni, lebih ramai bakal pengantin dapat buat majlis di dewan yang elegan dan ekslusif. Jangan tunggu lama-lama tau untuk dapatkan pakej menarik ni. Tempah sebelum 31 Disember 2018.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi:
Cik Nurul - 0122374867
Tuan Haji Aidil - 0162580734
Puan Hajjah Salmi - 0102259734
Mohd Rusdi - 01135579805

atau boleh lawati:

10.10.18

Asam Laksa Terbaik di Restoran Mangkuk Ayam, D'Pulze Cyberjaya

Wednesday, October 10, 2018 0
Asam Laksa Terbaik di Restoran Mangkuk Ayam, D'Pulze Cyberjaya

Sorry la korang, kalau lately ni Eyza asyik cerita bab makan-makan je.Maklumlah Food Hunter. Mesti la nak cari tempat makan yang best-best. 

Ha.. Kali ni Eyza ke D'Pulze Cyberjaya. Sebenarnya kan, Eyza dah 3 kali datang sini. Tapi sebelum ni Eyza makan dekat Restoran Lain. Tapi, kali ni Eyza ke Restoran Mangkuk Ayam. Baca betul-betul tau. Jangan salah sebut pulak.

Dekorasi


Kedai ni taklah besar sangat. Tapi boleh la kalau kita nak bersantai dengan kengkawan atau family. 


Eyza suka susun atur dalam kedai ni sebab ada banyak Ayam dekat dalam ni. Masa mula-mula Eyza datang sini,Eyza ingat kedai ni just jual menu yang berasaskan ayam je tapi rupanya ada jugak menu lain.

Nama kedai ni Mangkuk Ayam sebab semua mangkuk, cawan, piring dan sudu ada gambar ayam.Bukan tu je, dekat dinding pun diletakkan mangkuk hiasan yang ada jugak gambar ayam.


Memang Unik betul la konsep hiasan Restoran ni. Kedai pun bersih dan kemas.


Boleh dikatakan majoriti hiasan dalam ni berkisarkan ayam.


Mula-mula Eyza ingatkan menu yang kat atas ni je yang ada kat kedai ni.Tapi, rupa-rupanya ada banyak jugak menu yang best-best sampaikan Eyza tak tahu nak makan yang mana dulu.

Main Menu

Asam Laksa (RM 11.90)

Eyza dah lama teringin nak makan Asam Laksa macam masa Eyza kat zaman sekolah dulu. Bila Eyza rasa je Asam Laksa kat sini, betul-betul buat Eyza rasa macam dulu. Rasa memang lebih kurang je. Kena dengan tekak Eyza. Suka sangat.

Mee Kari (RM 11.90)

Kuah Mee Kari ni pun sedap. Tak cair n tak pekat sangat. Sedap-sedap rasa orang kata. Siap disediakan cili kalau kita nak extra pedas.

Nasi Rendang Daging (RM 13.90)

Penggemar Rendang wajib try menu ni sebab rendang ni rasa macam rendang mak-mak kat kampung masak. Cukup Rasa semua.Best.

Nasi Kari Ayam (RM 12.90)

Menu ni Eyza tak rasa sebab dah kenyang sangat.Tapi kalau tengok rupa, Eyza rasa sedap ni sebab ada kari dan sambal tumis.Dua kombinasi tu memang ngam.


Setiap menu kat sini portion dia memang besar. Ada yang boleh makan 2 orang.Berbaloi harga dan portion makanan.

Kuey Teow Sup Ayam (RM 11.90)

Koay Teow ni Eyza tak sempat rasa.Tapi, bila tengok pinggan membe yang makan ni licin Eyza dah tau dah yang menu ni pun sedap.

Bubur Ayam (RM 8.90)
Gambar : Azwar

Bubur Ayam ni nampak je simple tapi sedap tau uolls. Kalau anak-anak jenis yang suka makan bubur boleh order set ni sebab tak pedas. Mak-mak pun suka.

Snack & Desert

Mee Rojak Ayam (RM 10.90)

Ni pun antara favourite Eyza kat sini.Jangan tak tahu, Eyza siap tapau bawak balik.Berbaloi sangat harga dengan portion makanan ni. Kuah kacang tu sedap.Tak puas makan kat situ, Eyza tapau pulak. 

Mee Rojak Sotong (RM 11.90)

Mee Rojak Sotong ni lebih kurang je dengan Mee Rojak Ayam cuma tukar ayam dengan sotong. Tapi dua-dua sedap.

Rojak Buah (RM 7.90)

Kalau datang sini, wajib order rojak buah ni sebab kuah dia sedapppp. Eyza makan sampai rasa tak mau share. Tapi, memang tak larat nak makan sorang. So, better la share.

Taufu Sumbat (RM 7.90)

Pecal Sayur (RM 7.90)

Kari Bebola Ikan (RM 7.90)

Kalau korang nak makan makanan yang simple dan tak heavy boleh la order makanan macam kat atas ni.

Lai Chee Kang (RM 6.90)

Untuk pencuci mulut pulak, korang kena try 2 menu ni iaitu Lai Chee Kang dan Mangga Ais. Sedap je lalu kat tekak.

Mangga Ais (RM 7.90)

Teh Tarik (RM 3.90)

Teh tarik kat sini sedap sangat. Cukup pekat, susu dan teh. Rasa tak cukup secawan. Eyza memang recommend korang order teh tarik. Gerenti tak menyesal. 


Ni Eyza sertakan senarai harga dan menu kat Restoran ni. Harga sangat la berpatutan. Kalau la Restoran ni dekat opis Eyza, hari-hari Eyza makan kat sini.

Kalau nak jimat, korang jugak boleh order Kombo Set. Memang berbaloi sangat set ni sebab dapat air sekali. Air pulak boleh pilih Teh O Ais Limau ataupun Air Bandung.

Eyza ada jugak buat video simple tentang Restoran ni. Boleh tengok kat bawah ni.



Overall Eyza puas hati makan kat sini. Berbaloi datang jauh semata-mata untuk makan. Semua makanan sedap dan portion pun banyak.

Kedai ni terletak sederet dengan parking di tingkat P10 dan berhadapan dengan News.com.


Alamat:
Restoran Mangkuk Ayam
P10, D'Pulze Shopping Centre,
63000 Cyberjaya,
Kuala Lumpur.

Facebook: