Asam Laksa Terbaik di Restoran Mangkuk Ayam, D'Pulze Cyberjaya - eyzamiel

10.10.18

Asam Laksa Terbaik di Restoran Mangkuk Ayam, D'Pulze Cyberjaya


Sorry la korang, kalau lately ni Eyza asyik cerita bab makan-makan je.Maklumlah Food Hunter. Mesti la nak cari tempat makan yang best-best. 

Ha.. Kali ni Eyza ke D'Pulze Cyberjaya. Sebenarnya kan, Eyza dah 3 kali datang sini. Tapi sebelum ni Eyza makan dekat Restoran Lain. Tapi, kali ni Eyza ke Restoran Mangkuk Ayam. Baca betul-betul tau. Jangan salah sebut pulak.

Dekorasi


Kedai ni taklah besar sangat. Tapi boleh la kalau kita nak bersantai dengan kengkawan atau family. 


Eyza suka susun atur dalam kedai ni sebab ada banyak Ayam dekat dalam ni. Masa mula-mula Eyza datang sini,Eyza ingat kedai ni just jual menu yang berasaskan ayam je tapi rupanya ada jugak menu lain.

Nama kedai ni Mangkuk Ayam sebab semua mangkuk, cawan, piring dan sudu ada gambar ayam.Bukan tu je, dekat dinding pun diletakkan mangkuk hiasan yang ada jugak gambar ayam.


Memang Unik betul la konsep hiasan Restoran ni. Kedai pun bersih dan kemas.


Boleh dikatakan majoriti hiasan dalam ni berkisarkan ayam.


Mula-mula Eyza ingatkan menu yang kat atas ni je yang ada kat kedai ni.Tapi, rupa-rupanya ada banyak jugak menu yang best-best sampaikan Eyza tak tahu nak makan yang mana dulu.

Main Menu

Asam Laksa (RM 11.90)

Eyza dah lama teringin nak makan Asam Laksa macam masa Eyza kat zaman sekolah dulu. Bila Eyza rasa je Asam Laksa kat sini, betul-betul buat Eyza rasa macam dulu. Rasa memang lebih kurang je. Kena dengan tekak Eyza. Suka sangat.

Mee Kari (RM 11.90)

Kuah Mee Kari ni pun sedap. Tak cair n tak pekat sangat. Sedap-sedap rasa orang kata. Siap disediakan cili kalau kita nak extra pedas.

Nasi Rendang Daging (RM 13.90)

Penggemar Rendang wajib try menu ni sebab rendang ni rasa macam rendang mak-mak kat kampung masak. Cukup Rasa semua.Best.

Nasi Kari Ayam (RM 12.90)

Menu ni Eyza tak rasa sebab dah kenyang sangat.Tapi kalau tengok rupa, Eyza rasa sedap ni sebab ada kari dan sambal tumis.Dua kombinasi tu memang ngam.


Setiap menu kat sini portion dia memang besar. Ada yang boleh makan 2 orang.Berbaloi harga dan portion makanan.

Kuey Teow Sup Ayam (RM 11.90)

Koay Teow ni Eyza tak sempat rasa.Tapi, bila tengok pinggan membe yang makan ni licin Eyza dah tau dah yang menu ni pun sedap.

Bubur Ayam (RM 8.90)
Gambar : Azwar

Bubur Ayam ni nampak je simple tapi sedap tau uolls. Kalau anak-anak jenis yang suka makan bubur boleh order set ni sebab tak pedas. Mak-mak pun suka.

Snack & Desert

Mee Rojak Ayam (RM 10.90)

Ni pun antara favourite Eyza kat sini.Jangan tak tahu, Eyza siap tapau bawak balik.Berbaloi sangat harga dengan portion makanan ni. Kuah kacang tu sedap.Tak puas makan kat situ, Eyza tapau pulak. 

Mee Rojak Sotong (RM 11.90)

Mee Rojak Sotong ni lebih kurang je dengan Mee Rojak Ayam cuma tukar ayam dengan sotong. Tapi dua-dua sedap.

Rojak Buah (RM 7.90)

Kalau datang sini, wajib order rojak buah ni sebab kuah dia sedapppp. Eyza makan sampai rasa tak mau share. Tapi, memang tak larat nak makan sorang. So, better la share.

Taufu Sumbat (RM 7.90)

Pecal Sayur (RM 7.90)

Kari Bebola Ikan (RM 7.90)

Kalau korang nak makan makanan yang simple dan tak heavy boleh la order makanan macam kat atas ni.

Lai Chee Kang (RM 6.90)

Untuk pencuci mulut pulak, korang kena try 2 menu ni iaitu Lai Chee Kang dan Mangga Ais. Sedap je lalu kat tekak.

Mangga Ais (RM 7.90)

Teh Tarik (RM 3.90)

Teh tarik kat sini sedap sangat. Cukup pekat, susu dan teh. Rasa tak cukup secawan. Eyza memang recommend korang order teh tarik. Gerenti tak menyesal. 


Ni Eyza sertakan senarai harga dan menu kat Restoran ni. Harga sangat la berpatutan. Kalau la Restoran ni dekat opis Eyza, hari-hari Eyza makan kat sini.

Kalau nak jimat, korang jugak boleh order Kombo Set. Memang berbaloi sangat set ni sebab dapat air sekali. Air pulak boleh pilih Teh O Ais Limau ataupun Air Bandung.

Eyza ada jugak buat video simple tentang Restoran ni. Boleh tengok kat bawah ni.



Overall Eyza puas hati makan kat sini. Berbaloi datang jauh semata-mata untuk makan. Semua makanan sedap dan portion pun banyak.

Kedai ni terletak sederet dengan parking di tingkat P10 dan berhadapan dengan News.com.


Alamat:
Restoran Mangkuk Ayam
P10, D'Pulze Shopping Centre,
63000 Cyberjaya,
Kuala Lumpur.

Facebook:

No comments:

Post a Comment