May 2019 - eyzamiel

19.5.19

Althea Angels My First Gathering + A'Bloom Launch

Sunday, May 19, 2019 0
 Althea Angels My First Gathering +  A'Bloom Launch

Kalau yang follow Eyza dekat IG mesti tahu yang Eyza ni salah seorang dari Althea Angels. Eyza happy bila dapat cuba pelbagai barangan dari Althea Korea. Dah la semua produk dia best-best.Memang berbaloi sangat.


Baru-baru ni telah diadakan Althea Angels My First Gathering +  A'Bloom Launch yang bertempat di Softsrve Ice Cream, Desert and Ballon Bar yang terletak di Desa Park City.

Mula-mula rasa segan nak pergi. Ye la, kita ni biasa-biasa je. Yang pergi nanti dah tentu-tentu la cantik-cantik belaka.

Bila borak-borak dengan Mamajue, dia kata dia pergi jugak. Yeay. Ada gang. Mula-mula plan Jue tumpang Eyza, nak dijadikan cerita last minit plan bertukar. Eyza yang terpaksa tumpang Jue. 


Party ni adalah untuk pelancaran produk baru dari Althea iaitu A'Bloom dan bertemakan Warna Pastel. Eyza tak beli baju baru pun. Guna je baju sedia ada. Cuma just Mix n match je. Eyza pilih pakai warna Mint.


Sampai je kat sana, dah nampak warna pink. Yeay. Trademark Althea tu.Walau tempat tu penuh dengan Althea Angels dan agak sempit sikit, tapi kami semua happy sebab dapat makan dan buat aktiviti seperti menghias bekas loose powder.

Eyza sempat mencuba beberapa produk yang ada kat situ. Ada antara produk tu, Eyza dah ada pun. Boleh kata kebanyakkan barang mekap Eyza adalah dari Althea Korea.




Untuk makanan, kami semua dapat kupon dan redeem apa yang kami nak makan dulu. Best sebab ada teh, kopi, soft drink, waffle dan Aiskrim. Tak puas makan waffle dan  aiskrim tu sebab sedap sangat.





Aktiviti menghias bekas loose powder pun best sebab dapat asah bakat kita jadi kreatif. Tapi Eyza ni tak kreatif. Habis comot. Hahaha.




Lepas tu Majlis diserikan dengan ucapan dari Mamasan Tammy. Tq Tammy bagi Eyza peluang jadi salah seorang Althea Angels.


Di Majlis tu, kami diperkenalkan dengan tiga produk A'Bloom dan telahpun mula dijual di Website Althea Korea mulai 23 April 2019.


A'bloom Meringue Puffs 
[Baby Meringue Puffs & Giant Meringue Puff]


Puffs comel ni ada 2 saiz. 1 yg Giant dan satu baby. Yang giant boleh mengembang sebanyak 1.5 dari bentuk asal manakala yang baby ada 3 dalam 1 bekas.

Lepas ni senang la Eyza nak pakai foundation. Ada yang besar dan kecik. Boleh guna dua-dua. Dah la puff ni gebu giler. Senang nak pakai.


Harga pulak sangat la murah. Yang Giant cuma berharga RM 8 dan yang baby RM 11.


Untuk pembelian boleh klik dekat Sini

A'bloom BHA Blackhead Blaster


Eyza ni dah la jenis banyak Blackhead. Produk ni sangat sesuai la untuk Eyza. Eyza memang suka sangat pakai ni. Langsung x sakit.


Ianya hitam Arang dan berbau wangi Tea tree Oil. Nak pakai pun senang je. Just sapu selama 1 minit di hidung. Semua blackhead akan tanggal dan hidung nampak bersih je.


Harga satu ni cuma RM 16. Kalau nak beli boleh klik dekat sini

A'bloom Mask Sheet [Watermelon, Avocado, Lemon Lime & Peach


Mask ni ada 4 jenis iaitu:
1)Water-Me-Long-Moisturizing Watermelon Mask Sheet
2)Sparkle-Me-Bright - Brightening Lemon Lime Mask Sheet
3)AC-Me-Peach - Anti Blemish Peach Mask Sheet
4)Avo-Cuddle-Me - Nourishing Avocado Mask Sheet


Sekeping cuma berharga RM 2 dan kalau beli 10 keping cuma RM 15 je. Berbaloi-baloi. Dah la mask ni best.



Kalau nak beli, boleh klik sini

Happy rasanya bila dapat join First party Althea Angel ni. Moga tahun2 akan datang akan lebih happening. Seronok dapat berkumpul dengan semua Althea Angels.


Untuk maklumat lanjut dan pembelian produk-produk Althea, boleh layari https://my.althea.kr/

15.5.19

Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim di Retro Cafe - Vivatel Kuala Lumpur

Wednesday, May 15, 2019 0
Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim di Retro Cafe - Vivatel Kuala Lumpur

Baru-baru ni Eyza sempat ke Vivatel Hotel Kuala Lumpur untuk berbuka puasa bersama Persatuan Kebajikan Rumah Jalinan Kasih, Anak-anak Yatim Miskin Selangor. Majlis yang dianjurkan oleh Vivatel Hotel Kuala Lumpur ni adalah bagi mengimarahkan bulan Ramadan dan sama-sama meraikan dengan adik-adik yang kurang bernasib baik ni.

Ketibaan adik-adik dari Rumah Jalinan Kasih disambut meriah oleh pihak pengurusan, kakitangan hotel dan sebahagian penaja dari WeHuman. Seramai 30 orang kanak-kanak dari pusat kebajikan ni yang hadir sebagai tetamu kehormat bagi Vivatel Hotel, Kuala Lumpur.

Majlis ini diadakan di Retro Cafe yang terletak bersebelahan dengan lobi hotel. Tujuan majlis ni diadakan adalah bagi meraikan adik-adik ni dan dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan bersama kakitangan dan tetamu.


Pengurus Hotel ditemani Ketua Jabatan Masing-masing beserta kumpulan penaja dari WeHuman, mengagihkan duit raya untuk adik-adik ni.Kakitangan hotel pun ada bagi sumbangan peribadi bagi ringankan beban pihak pengurusan rumah Jalinan Kasih.

Eyza rasa sebak tengok adik-adik ni gembira sangat bila dapat duit raya. Sucinya semua anak-anak ni. Walaupun mereka tak mewah, tapi mereka bahagia dengan cara mereka sendiri.


Sebelum majlis berbuka puasa, pada siangnya pihak hotel telah menyumbangkan bahan mentah terus ke rumah Jalinan Kasih. 


Program ni adalah program Amal tahunan anjuran Pihak Vivatel Hotel Kuala Lumpur yang bermatlamat untuk meringankan beban golongan yang kurang berkemampuan di Bulan Ramadan.

Rumah Jalinan Kasih ni didiami oleh 60 orang kanak-kanak dan remaja yang mendiami rumah itu, 20 daripadanya  adalah kanak-kanak yang ditempatkan atas sebab penderaan, ditinggalkan penjaga dan terdapat juga beberapa ibu tunggal.

Kepada yang ingin menghulurkan bantuan, boleh berbuat demikian dengan menghubungi pengetua rumah Jalinan Kasih atau menyampaikan sumbangan ke akaun seperti di bawah.

CIMB 
No Akaun : 12080003493208

Bagi maklumat lanjut boleh menghubungi talian 012-3600276 (Pn. Norlelah Othman) Pengetua Rumah Jalinan Kasih.

Sumbangan juga boleh dihantar terus ke alamat:
Rumah Jalinan Kasih
Taman Megah
Batu 9, Cheras
Selangor

Buffet Ramadan di Vivatel Hotel Kuala Lumpur


Di majlis yang sama juga, Eyza sempat merasa makanan di Buffet Ramadan Vivatel Hotel Kuala Lumpur ni. Boleh kata semua makanan yang dihidangkan dekat sini sedap-sedap belaka.




Bertemakan Sajian Ibunda, Retro Cafe, Vivatel Hotel Kuala Lumpur ni menawarkan pelbagai jenis makanan dari Lauk pauk kampung hinggalah menu western.




Ni pulak antara menu yang menarik kat sini:

MAK SI DUYUNG - Tiger Prawn, Flower Crab, Mussel, Osyter Tabasco, Lemon Wedges, Cocktail Dressing

PERIUK REMPAH - Sup Gear Box Kambing, Sup Ekor, Sup Tulang Rusuk

BAKAR-BAKAR - Kambing Panggang Whole Lamb

MAMI MAMU - Kari Kepala Ikan, Chicken and Lamb Briyani

IBU BERAKSI - Assam Pedas lkan Mayong and Assam Pedas Jenahak

LAUK UMI - Udang Sambal Terung and Udang Lemak Nenas

MAMA MODEN - Roast Beef Fiery Black Pepper Sauce and Chicken Lasagna



Eyza terpaling suka Seafood dan sup Ekor kat sini. Memang terbaik. Seafood fresh dan sup yang sedap ditambah pulak dengan daging yang empuk buat Eyza teringat-ingat.






Siap ada air kelapa yang dibelah dan diletakkan segar dekat cafe ni. Selain air kelapa, ada pelbagai pilihan air lain yang best jugak.



Seleksi pencuci mulut pun ada banyak pilihan. Seksyen ni yang paling Eyza suka.





Harga Buffet Ramadan dekat sini sangat la berpatutan dengan semua makanan yang dihidangkan. Bawah RM 100 tau. 


Harga yang ditawarkan cuma RM 95 nett per person  untuk dewasa dan RM 45 nett per person untuk kanak-kanak dan warga emas (kanak-kanak berunur 4-11 tahun & warga emas melebihi umur 55 tahun)

Untuk tempahan berkumpulan siap ada diskaun lagi. Untuk tempahan 10 pax dan ke atas, seorang hanya perlu membayar RM 88 nett per person. Ada lagi berita gembira, dengan setiap pembelian 10 baucer akan dapat percuma 1 baucer. 

Untuk tempahan dan pertanyan boleh hubungi :

603-92058888 Ext: 8810/8919/8820

Website : www.vivatel.com.my

Alamat : Vivatel Hotel Kuala Lumpur, No. 85, Jalan Loke Yew, 55200 Kuala Lumpur.

Email : enquiry@vivatel.com.my