May 2019 - eyzamiel

27.5.19

TIPULAH YFS Concept Store.. Tak sangka...

Monday, May 27, 2019 1
TIPULAH YFS Concept Store.. Tak sangka...

Minggu lepas, Eyza jalan-jalan dekat The Mines. Dah lama tak pergi sana. Ada la dekat 5 tahun. Dah banyak kedai-kedai baru.


Tujuan pergi sana tu, dah tentu la nak shopping raya kan. Jalan-jalan nampak la kedai YFS Concept Store kat tingkat 3 tu. Tengok dari luar, nampak menarik dan terus rasa macam nak masuk.


Dari pintu depan tu je Eyza dah nampak harga RM 10, RM 20 camtu. Eh.. Biar betul. Nakkan kepastian, Eyza pun tanya la staff kat situ. Ye la, kekadang kan diaorang tulis harga murah tapi tetiba kat bawah ada pulak t&c. Menipu je kan!


Mula-mula Eyza ingatkan staff YFS ni menipu bila dia cakap ada yang berharga RM 20. Eyza terfikir, ada lagi ke baju harga murah macam tu. Dah la jual dalam Mall. Modal lagi semua. Ni taktik je ni nak tarik orang masuk dalam kedai dia. Dah biasa dah dengan marketing teruk macam ni.





Tapi, bila Eyza sendiri masuk jalan-jalan dalam tu baru lah Eyza tahu. Betul korang. Tak tipu! Sebelum ni Eyza selalu shopping dekat P****i sebab baju dia murah. Tambah-tambah kalau time sale. Tapi, lepas ni memang Eyza akan ajak hubby shopping dekat YFS je la sebab harga murah, kualiti terjamin dan yang paling penting tak payah nak bersesak-sesak dan beratur panjang untuk shopping.

Masuk je Eyza jadi rambang mata. Semua baju hubby berkenan ada je kat sini. Puas hati la. Dah la design semua up to date.



Bayangkan seluar jeans 2 helai baru RM 140, lepas tu kalau korang beli 3 helai, yang ketiga tu cuma RM 20. Maknanya 3 helai baru RM 160. Kiranya sehelai dalam RM 53.33 sen je. Murah sangat-sangat.

Bukan tu je, ada jugak promo seluar jeans yang sehelai RM 30. Kalau macam ni, beli 5 baru RM 150. Boleh pakai tukar-tukar di hari raya. Murah sangat ni. Pasar malam pun tak dapat harga murah macam ni.


Bab T-shirt tak payah cerita la. Yang New Arrival pun baru sehelai RM 39. Eyza banyak memborong yang 2 RM 50. Memang berbaloi sangat. Beli 4 helai baru RM 100. Boleh pakai raya nanti.





Selalu kalau kedai macam ni, memang takde la saiz Eyza. Eyza akan shopping baju dengan seluar hubby je la. Tapi, rupanya kat sini, ada jugak baju yang sesuai untuk orang comel macam Eyza ni. Tengok la baju-baju yang Eyza berkenan ni. Semua saiz i. Happy tau.

Ramai je yang tanya Eyza selalu beli baju dekat mana. Eyza ni senang je. Eyza kalau beli baju, Eyza titik beratkan material, warna, saiz, harga dan keselesaan. Tak semestinya yang murah tu x best. Eyza ok je. Macam baju-baju dekat YFS ni. Selesa dan murah. Yang penting cantik. Terus je la Eyza berkenan.Tambah-tambah bukan senang nak jumpa saiz Eyza ni. Limited Edition sikit.



Kiranya lepas ni, Eyza dengan Hubby boleh shopping sama-sama dalam satu kedai je. Tak payah hubby shopping kedai lain, Eyza pulak shopping kedai lain. Mudah sangat kan bila ada YFS Concept Store ni.

Kalau korang masuk je kedai ni, mesti akan jadi rambang mata macam Eyza jugak. Fesyen dah la up to date, harga pun murah sangat. Mana nak dapat baju berharga RM 20. Kat sini je tempatnya. Dah la selesa nak shopping.

Baju wanita saiz biasa lagi la banyak pilihan. Walau Eyza tak boleh pakai saiz ni, Eyza beli jugak untuk adik-adik Eyza. Mau tak rambang mata kalau sehelai cuma harga RM 29 ke atas je. Kena pandai cari pastu kita mix n matchkan.






Seluar jeans perempuan kat sini murah giler. 2 helai RM 80. Tempat lain, paling tak pun sehelai dah RM 80. Berbaloi sangat ni kalau beli seluar jeans kat sini.


Bukan saja ada baju lelaki dan wanita dewasa tapi jugak ada baju kanak-kanak. Ya Allah, Eyza rasa geram sangat tengok baju budak-budak. Kiut jenis tak boleh bawak bincang. 

Bayangkan gaun yang cantik-cantik tu 2 pasang RM 100. Selalu gaun macam ni mau RM 80 sehelai. Baju Tshirt budak lelaki pun murah. 2 helai cuma RM 50. Siap berkolar lagi.



Selain dari baju, kat sini ada jugak jual backpack dan handbag wanita. Tapi yang ni Eyza tak sempat belek harga cuma Eyza ada nampak bagpack ada promo RM 30 je.



Semua Eyza rasa nak borong. Baju untuk ayah, suami dan anak-anak buah Eyza beli je kat sini. Bukan tu je, Eyza siap ambik order kawan-kawan yang nak pesan minta beli. Ala-ala jadi PS la. Murah kan. Rugi la tak grab.


Sempena nak raya ni, diaorang ada buat promo. Beli RM 200 ke atas, korang akan dapat baucer sebanyak RM 50. Syaratnya cuma RM 200 tu kena dalam 1 resit. Baucer tu boleh redeem hari berikutnya. 

Promo ni berlangsung dari 11 Mei 2019 hingga 4 Jun 2019 di semua outlet YFS Concept Store. Cash Voucher RM 50 tu boleh redeem di mana-mana cawangan diaorang.


Selain dari tu, ada satu lagi promo iaitu pembelian item ketiga, korang cuma perlu tambah RM 20 je. Berbaloi sangat. Promo ni berlangsung sehingga 9 Jun 2019.


Lama jugak la Eyza tawaf dalam tu. Rambang mata punya pasal. Nasib la staff diaorang penyabar layan apa je yang Eyza tanya. Last-last settle shopping keluar kedai dengan hati yang berbunga sebab persiapan raya settle dalam 1 kedai je. Yeay.

So, korang kalau nak berjimat dan cari baju dalam satu kedai je, Eyza memang suggest sangat korang ke YFS Concept Store ni.

YFS Concept Store ni ada 32 cawangan tau di Malaysia termasuk di Sabah Sarawak.

Cawangan YFS Concept Store:
1. JOHOR - 15 cawangan
2. MELAKA - 2 cawangan
3. KL & SELANGOR - 6 cawangan
4. NEGERI SEMBILAN - 1 cawangan
5. PAHANG - 1 cawangan
6. PERAK - 1 cawangan
7. SABAH - 1 cawangan
8. SARAWAK - 5 cawangan

Mudahkan nak shopping. YFS ni ada di kebanyakan negeri di Malaysia ni. Balik kampung kat Sarawak pun nanti, Eyza nak ajak adik2 ipar shopping lagi kat sini. 

Kalau korang nak tau detail tentang barangan dan lokasi YFS Concept Store ni boleh layari:



19.5.19

Althea Angels My First Gathering + A'Bloom Launch

Sunday, May 19, 2019 0
 Althea Angels My First Gathering +  A'Bloom Launch

Kalau yang follow Eyza dekat IG mesti tahu yang Eyza ni salah seorang dari Althea Angels. Eyza happy bila dapat cuba pelbagai barangan dari Althea Korea. Dah la semua produk dia best-best.Memang berbaloi sangat.


Baru-baru ni telah diadakan Althea Angels My First Gathering +  A'Bloom Launch yang bertempat di Softsrve Ice Cream, Desert and Ballon Bar yang terletak di Desa Park City.

Mula-mula rasa segan nak pergi. Ye la, kita ni biasa-biasa je. Yang pergi nanti dah tentu-tentu la cantik-cantik belaka.

Bila borak-borak dengan Mamajue, dia kata dia pergi jugak. Yeay. Ada gang. Mula-mula plan Jue tumpang Eyza, nak dijadikan cerita last minit plan bertukar. Eyza yang terpaksa tumpang Jue. 


Party ni adalah untuk pelancaran produk baru dari Althea iaitu A'Bloom dan bertemakan Warna Pastel. Eyza tak beli baju baru pun. Guna je baju sedia ada. Cuma just Mix n match je. Eyza pilih pakai warna Mint.


Sampai je kat sana, dah nampak warna pink. Yeay. Trademark Althea tu.Walau tempat tu penuh dengan Althea Angels dan agak sempit sikit, tapi kami semua happy sebab dapat makan dan buat aktiviti seperti menghias bekas loose powder.

Eyza sempat mencuba beberapa produk yang ada kat situ. Ada antara produk tu, Eyza dah ada pun. Boleh kata kebanyakkan barang mekap Eyza adalah dari Althea Korea.




Untuk makanan, kami semua dapat kupon dan redeem apa yang kami nak makan dulu. Best sebab ada teh, kopi, soft drink, waffle dan Aiskrim. Tak puas makan waffle dan  aiskrim tu sebab sedap sangat.





Aktiviti menghias bekas loose powder pun best sebab dapat asah bakat kita jadi kreatif. Tapi Eyza ni tak kreatif. Habis comot. Hahaha.




Lepas tu Majlis diserikan dengan ucapan dari Mamasan Tammy. Tq Tammy bagi Eyza peluang jadi salah seorang Althea Angels.


Di Majlis tu, kami diperkenalkan dengan tiga produk A'Bloom dan telahpun mula dijual di Website Althea Korea mulai 23 April 2019.


A'bloom Meringue Puffs 
[Baby Meringue Puffs & Giant Meringue Puff]


Puffs comel ni ada 2 saiz. 1 yg Giant dan satu baby. Yang giant boleh mengembang sebanyak 1.5 dari bentuk asal manakala yang baby ada 3 dalam 1 bekas.

Lepas ni senang la Eyza nak pakai foundation. Ada yang besar dan kecik. Boleh guna dua-dua. Dah la puff ni gebu giler. Senang nak pakai.


Harga pulak sangat la murah. Yang Giant cuma berharga RM 8 dan yang baby RM 11.


Untuk pembelian boleh klik dekat Sini

A'bloom BHA Blackhead Blaster


Eyza ni dah la jenis banyak Blackhead. Produk ni sangat sesuai la untuk Eyza. Eyza memang suka sangat pakai ni. Langsung x sakit.


Ianya hitam Arang dan berbau wangi Tea tree Oil. Nak pakai pun senang je. Just sapu selama 1 minit di hidung. Semua blackhead akan tanggal dan hidung nampak bersih je.


Harga satu ni cuma RM 16. Kalau nak beli boleh klik dekat sini

A'bloom Mask Sheet [Watermelon, Avocado, Lemon Lime & Peach


Mask ni ada 4 jenis iaitu:
1)Water-Me-Long-Moisturizing Watermelon Mask Sheet
2)Sparkle-Me-Bright - Brightening Lemon Lime Mask Sheet
3)AC-Me-Peach - Anti Blemish Peach Mask Sheet
4)Avo-Cuddle-Me - Nourishing Avocado Mask Sheet


Sekeping cuma berharga RM 2 dan kalau beli 10 keping cuma RM 15 je. Berbaloi-baloi. Dah la mask ni best.



Kalau nak beli, boleh klik sini

Happy rasanya bila dapat join First party Althea Angel ni. Moga tahun2 akan datang akan lebih happening. Seronok dapat berkumpul dengan semua Althea Angels.


Untuk maklumat lanjut dan pembelian produk-produk Althea, boleh layari https://my.althea.kr/