Blog Eyzamiel

26.7.22

Mekap Tahan Lama dengan SLAÉ Cosmetics

Tuesday, July 26, 2022 0
Mekap Tahan Lama dengan SLAÉ Cosmetics
Mekap Tahan Lama dengan SLAÉ Cosmetics - Eyza ni sejenis yang tak suka mekap banyak kali. Kalau time tak boleh sembahyang tu memang akan pakai mekap  sampai petang. Tak banyak kosmetik yang tahan sampai petang. Banyak dah Eyza cuba, kkdg sekejap je. Kena bahang matahari terus muka jadi sememeh.

Nasib baik la Eyza jumpa rangkaian produk dari SLAÉ Cosmetics. Sekarang ni kalau pergi kerja memang Eyza akan guna 3 produk ni je.


Cushion Foundation dia bagi Eyza memang best. Tak payah ko nak angkut foundation la, bedak la, berus la. Guna je ni terus cantik. Dah la makin kena matahari makin glowing. Memang in love sangat dengan Cushion Foundation dari SLAÉ Cosmetics ni.


Maskara adalah salah satu item penting yang Eyza akan pakai. Rasa tak lengkap kalau tak pakai Maskara ni sebab produk ni best sangat. Tak payah sapu banyak kali. Sapu sekali je dah nampak bulu mata melentik gitu.


Lipmatte pulak benda wajib ada dalam handbag. Yang bestnya ianya bukan saja boleh jadi lipstik tapi Eyza jadikan blusher dan eyeshadow. Jimat space dan jimat duit sebab kita boleh jadikan 3 dalam 1. Kaler dia pun cantik.

Tiap-tiap hari pergi kerja memang Eyza akan pastikan wajib pakai 3 item ni. Jimat Masa, Tahan lama dan yang penting jimat duit.Hihihi.


Muka Tanpa mekap di awal Pagi


Sampai ofis dalam pukul 8 tu terus Make Up


Muka selepas 8 Jam

Suka sangat dengan produk ni sebab muka maintain je mekap sampai petang. Takde la nampak muka pucat pun. Dalam kereta pun kita boleh bersiap. Senang sangat. 3 item tu Eyza simpan dalam handbag je senang. Memang berbaloi dan puas hati dengan produk SLAÉ Cosmetics.

Bagi yang berminat untuk dapatkan produk SLAE Cosmetics, jangan lupa guna code diskaun yang tertera di bawah untuk dapatkan 10% diskaun bagi pembelian SLAE Cosmetics ini.

[Coupon Code for 10% OFF : Eyza]
[First Time Purchase, will get extra 15%!]

[Coupon Code for 10% OFF :  SLAEEyza)

Jom join Telegram Channel #SLAEBabe : https://t.me/+_uj1IpbAl3k5YzQ1 untuk SLAE's OFFERS, DISCOUNT, FREE GIFT, CONTEST, GIVEAWAY etc, 

Kalau ada nak bertanya pasal produk ke, warna apa yang sesuai ke atau apa-apa berkaitan boleh wasap Beauty Consultant di   http://wasap.my/60192225712/SLAECosmetics

Untuk maklumat lanjut mengenai SLAE Cosmetics boleh layari :

Website : www.SLAE.com.my

22.6.22

SLAÉ Cosmetics dapat menjimatkan masa untuk cantik

Wednesday, June 22, 2022 0
SLAÉ Cosmetics dapat menjimatkan masa untuk cantik



SLAÉ Cosmetics dapat menjimatkan masa untuk cantik - Simple macam mana pun kita, mesti nak juga mekap walaupun sikit kan?. Cukup hanya pakai bedak dan secalit lipstik pun dah buat kita rasa lebih Confident nak keluar dari rumah.Tambah-tambah bila kita jadi mak-mak ni, nak mekap beria tak ada masa. So, kita mekap simple-simple je tapi still nak cantik. Kadang-kadang memang terpaksa mekap dalam kereta la jawabnya.

Eyza ni pulak sejenis suka mekap. Selalu wajib akan pakai Cushion Faoundation, Maskara, Blusher dan lipstik. Tapi kalau nak mekap Heavy sikit memang akan tambahkan dengan foundation dan Compact Powder. 

Hari tu Eyza try la cari Produk Local tapi setanding dengan produk-produk antarabangsa yang lain. Nak cari yang memudahkan kita mekap dan mesra Wuduk sebab senang nak mekap dan cuci kat mana2 pun. Dalam mencari tu, Eyza jumpa dengan koleksi mekap dari SLAÉ Cosmetics. Sangat sesuai untuk wanita zaman sekarang yang sentiasa sibuk. Guna beberapa item je pun dah cantik.


SLAÉ Cosmetics ni rupanya diasaskan oleh anak tempatan iaitu Datin Dr. Nik Sarina Hashim. Apa yang buat Eyza suka dengan produk ni ialah ianya 100% inspirasi kecantikan semulajadi dan Mesra Wuduk.

Pertama kali Eyza pakai, Eyza dah jatuh cinta dengan produk ni. Antara Set Mekap yang Eyza dah pakai ialah:

Bare & Boujee Cushion Foundation (Natural Beige) 

~ Bare & Boujee Liquid Foundation (Light Beige)

~ Bare & Boujee Compact Powder (Natural Beige)

~ Summerkiss Liquid Lipmatte (Tropical Pink)

~ Bloom This Way Powder Matte Lipstick (Dusty Peony)

~ Feline Triple Threat Mascara



Bare & Boujee Cushion Foundation best sebab ada SPF 50 yang dapat melindungi kulit dari sinaran matahari yang berbahaya. Ianya juga sesuai untuk menutup cela atau kulit kusam dan buatkan kulit berseri dan sekata.Yang bestnya ialah ianya  Medium Coverage dan dapat tahan sehingga 12 jam dan buatkan kulit nampak Natural tanpa bercapuk. Eyza suka sebab BB Cushion ni ringan dan dapat merawat kulit muka sebab salah satu bahan di dalamnya ialah daun pegaga yang memang sesuai untuk kulit muka. Tak hairan la kalau Cushion Foundation ni adalah terpaling Hot Selling dari jenama ni sebab ianya menggunakan Formula Korea. Terdapat 3 warna mengikut kesesuaian kulit muka iaitu Light Beige, Natural Beige dan Coco Beige. Untuk kulit muka Eyza, Natural Beige sesuai sebab kulit tak cerah sangat dan tak gelap sangat. Sedang-sedang gitu. 


Bare & Boujee Liquid Foundation ni Eyza gunakan untuk buat Concealer di bawah mata dan kawasan-kawasan yang perlu ditutup. Tekstur dia pekat dan memang sesuai untuk buat concealer untuk kening jugak bagi menutup lebihan kening supaya kening terbentuk cantik. Letak sikit je dah cukup untuk cover tempat yang kita nak tutup tu.


Bare & Boujee Compact Powder dapat membantu mencantikkan lagi wajah selepas kita pakai Cushion Foundation. Eyza suka sebab ianya tak buat kulit berminyak dan buat kulit muka glowing. Teksturnya pun ringan serta ada SPF 20.



Summerkiss Liquid Lipmatte ni tekstur dia ringan dan warna dia cantik. Eyza suka sebab bila pakai tak rasa melekit pun kat bibir dan tak mengeringkan bibir. Warna tahan lama sepanjang hari dan terasa bibir mungil je . Eyza pilih Tropical Pink sebab warna dia ala-ala pink and nude gitu.





Bloom This Way Powder Matte Lipstick ni adalah lipstik dengan teknologi ultra colour Natural yang dirumus khas minyak alpukat dan minyak biji delima untuk melembapkan dan mencantikkan bibir.Tekstur dia berkrim dan licin untuk memudahkan kita sapu dan nampak rata di bibir. Pakai mask pun tak melekat warna di mask.


Feline Triple Threat Mascara ni menggunakan berus kecil dan buatkan kita mudah nak sapu. Eyza suka sebab pakai sekali je dah buatkan bulu mata panjang dan lentik. Apa yang paling best ianya buat mata rasa selesa, galak, bulu mata rapi dan tak berat serta yang paling penting ianya tak comot.


Boleh kata semua produk dari SLAÉ Cosmetics ni Eyza suka. Cushion Foundation dia Coverage, Compact Powder ringan dan tak bercapuk, Foundation dia boleh cover eye bag semua, Liquid Lipmatte dan Matte Lipstick warna cantik dan Pigmented sampai boleh buat eyeshadow dan blusher la dan Mascara dia memang the best sebab bulu mata eyza lentik giler dan tak comot.

Bagi yang berminat untuk dapatkan produk SLAE Cosmetics, jangan lupa guna code diskaun yang tertera di bawah untuk dapatkan 10% diskaun bagi pembelian SLAE Cosmetics ini.

[Coupon Code for 10% OFF : Eyza]
[First Time Purchase, will get extra 15%!]

[Coupon Code for 10% OFF :  SLAEEyza)

Jom join Telegram Channel #SLAEBabe : https://t.me/+_uj1IpbAl3k5YzQ1 untuk SLAE's OFFERS, DISCOUNT, FREE GIFT, CONTEST, GIVEAWAY etc, 

Kalau ada nak bertanya pasal produk ke, warna apa yang sesuai ke atau apa-apa berkaitan boleh wasap Beauty Consultant di   http://wasap.my/60192225712/SLAECosmetics

Untuk maklumat lanjut mengenai SLAE Cosmetics boleh layari :

Website : www.SLAE.com.my


24.4.22

Maaf oleh Izmir Fareez

Sunday, April 24, 2022 0
Maaf oleh Izmir Fareez




“Single baru Izmir Fareez yang berjudul 'Maaf' menyentuh isu kekeluargaan, suami yang tidak menghargai isteri dan akhirnya menyesal diatas kematian isteri kerana tidak sempat untuk memohon maaf kepada isteri.”

Demi meneruskan langkah dalam industri muzik dan dakwah tanah air, Izmir Fareez kini mempertaruhkan single terbaru berjudul 'Maaf' hasil ciptaan Akmalul Azmi sebagai pencipta lagu dan Izmir Fareez sendiri sebagai penulis lirik.

Menurut Izmir Fareez, pengarah muzik dan penerbit untuk lagu 'Maaf' ini adalah Along Exists dan pembantu penerbit, Imtiaz dari kumpulan Simfoni.




Menurut Izmir Fareez lagi, pada asal lagu 'Maaf' ini dicipta pada tahun 2020, ianya bukanlah berkisarkan tentang kekeluargaan tetapi ianya berkaitan tentang penceritaan kematian seseorang. Setelah dipersembahkan lagu tersebut kepada Along, beliau mengatakan lagu berbunyi 'jiwang 90an' ini tidak sesuai dengan lirik yang berat seperti kematian kerana lagu yang berbunyi 'jiwang 90an' ini kebanyakannya akan dikaitkan dengan kisah percintaan. Maka, beliau menyarankan agar tukar lirik kematian kepada percintaan.


Akhirnya, lirik yang berkisarkan tentang percintaan telah siap digubah oleh Izmir Fareez tetapi disebabkan saat dan ketika itu Covid-19 yang semakin berleluasa di Malaysia, pergerakan terbatas ke studio untuk membuat rakaman muzik dan vokal. Sehinggalah kerajaan mengumumkan pergerakan merentas daerah dan negeri dibenarkan, maka bermulalah rakaman muzik dan vokal lagu 'Maaf' ini pada tahun 2021.


'Maaf' adalah sebuah lagu yang mengisahkan perceritaan kehidupan seorang suami dan isteri setelah berkahwin selama 3 tahun. Setelah hidup berumahtangga yang mereka bina, hanya isteri seorang sahaja yang menunjukkan rasa cinta dan kesetiaan kepada suami tanpa rasa jemu dan lelah, tetapi suami semakin lama hidup berumahtangga semakin pudar cinta dalam hatinya terhadap isteri. Sehinggalah isteri jatuh sakit dan meninggal dunia, maka suami mula rasa kehilangan dan menyesal dengan pelakuan dan layanan yang diberikan kepada isteri ketika hidupnya dan tiada lagi cinta dan kasih sayang setelah isteri meninggalkan suami buat selama-lamanya. Penyesalan yang dirasai oleh suami tidak dapat mengubah apa-apa kerana isteri tidak akan kembali kepada suami buat selama lamanya. Hanya mengharapkan agar isteri mengampunkan dosa suami di akhirat nanti.




Penggambaran video muzik lagu 'Maaf' yang diarahkan oleh Ahmad Nasuha dari NSPIXTURES dijalankan selama dua hari di Alor Setar dan Sungai Petani Kedah. Bagi setiap urusan penggambaran diuruskan oleh Imtiaz dari kumpulan Simfoni selaku Pengurus Projek untuk lagu 'Maaf'.

Pelakon utama di dalam video muzik ini adalah Arie Laso dan Aleya Trisya yang kedua-duanya juga merupakan model pakaian lelaki dan perempuan.


'Pada asalnya memang kita hendak membuat penggambaran muzik video ini di sekitar Kuala Lumpur tetapi disebabkan pengarah, teknikal dan pelakon-pelakon menetap di utara, jadi kita membuat keputusan untuk membuat penggambaran di sekitar negeri Kedah', ujar Izmir Fareez.

Ditanya mengenai harapan Izmir Fareez terhadap lagu ini, beliau menjawab, 'Saya berharap agar lagu ini dapat diterima oleh seluruh lapisan masyarakat kerana lagu ini berunsurkan kekeluargaan yang kita sendiri hadapi dan tempuhi di dalam kehidupan kita.'


Muzik video lagu 'Maaf' ini boleh ditonton di laman Youtube rasmi Inteam Digital dan boleh didengari di platform digital seperti Spotify, Joox, Itunes, Deezer, Kkbox atau boleh juga menerusi permintaan lagu di stesen-stesen radio di tanah air.

Sebarang maklumat lanjut atau undangan persembahan boleh berhubung terus dengan Imtiaz di talian 017-2558834.

 

1.4.22

Buffet Ramadhan di Restoran Rebung Chef Ismail

Friday, April 01, 2022 0
Buffet Ramadhan di Restoran Rebung Chef Ismail
Sudah dua tahun kita diuji dengan wabak covid-19, sememangnya kita masih lagi diuji dengan wabak Covid-19 ini namun, berbeza pada Ramadhan tahun ini apabila Perdana Menteri telah mengumumkan bahawa wabak Pandemik ini telah dikategorikan sebagai Endemik bermula 1 April 2022. 


Bila nak puasa ni mesti ramai yang mencari Buffet Ramadhan untuk berbuka dengan family kan? Salah satu tempat yang menarik dan ada pelbagai lauk pauk kampung dah semestinya Restoran Rebung. Eyza tiap-tiap tahun tak pernah la tak Berbuka Puasa di Restoran Rebung Chef Ismail. Pada tahun ini, Restoran Rebung menyambut Ramadhan dengan bertemakan Selera Warisan Bonda by Chef Ismail. Tema ini akan dipersembahkan dengan memperbanyakkan hidangan-hidangan warisan yang hampir ditelan zaman dek arus pemodenan yang kian pesat.



 "Orang yang berbuka puasa mempunyai dua kebahagiaan yang boleh ia rasakan; kebahagiaan ketika ia berbuka dan kebahagiaan ketika ia bertemu dengan Rabb-nya kerana puasa yang dilakukannya." (HR. Bukhari dan Muslim). 

Hadis ini telah memberi inspirasi kepada kita semua untuk bersama-sama meraikan kebahagiaan di bulan yang penuh keberkatan ini semasa berbuka puasa.


Restoran Rebung merupakan perniagaan bersama di antara Selebriti Chef Malaysia, Dato’ Chef Haji Ismail Ahmad dan Angkasawan Negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Al-Masri. Istimewanya di Restoran Rebung, setiap resepi masakan telah diilhamkan sendiri oleh Chef Ismail iaitu salah seorang pemilik Restoran Rebung ini.


Selain diuji dengan wabak covid, kita juga diuji dengan kenaikan harga barang semasa. Tetapi, di Restoran Rebung tetap menitikberatkan harga untuk pakej yang berbaloi kepada semua pelanggan dan bakal pelanggan Restoran Rebung. Pakej berbuka puasa di Restoran Rebung berkonsepkan buffet Ramadhan, harga buffet seperti di bawah :

 

KATEGORI

HARGA

Dewasa

RM88.00 nett

Kanak-kanak (5-11tahun)

RM58.00 nett

 

Dengan harga tersebut, Tuan/Puan disajikan dengan lebih daripada 100 jenis pilihan hidangan makanan dan juga pelbagai jenis pilihan minuman. Kebanyakan Hidangan Makanan kami berunsurkan masakan tradisional masyarakat Melayu. Di restoran Rebung, selain hidangan makanan berkonsepkan masyarakat Melayu, teratak Rebung juga menggunakan hiasan dan dekorasi berkonsepkan khazanah Melayu Asli, baik dari segi hiasan dalaman dan luaran, hiasan gambar dan juga tanaman yang segar.




Istimewanya pada tahun ini, Restoran Rebung menyajikan hidangan sentuhan Pantai Timur. Antara hidangan sentuhan Pantai Timur seperti Nasi Kerabu Kelantan, Laksam, Ayam Percik, Ikan Percik serta beberapa jenis kuih-muih yang berasal dari Pantai Timur seperti, Kuih Lompat Tikam, Kuih Serabai, Kuih Belebat Ubi, dan sebagainya. Kami juga mengekalkan hidangan wajib seperti, Masak lemak Rebung dan perut, Daging Salai Masak Lemak, Asam Pedas Daging Tetel, Gulai Tempoyak Ikan Patin, dan sebagainya. 











Sempena Ramadhan ini, tidak ketinggalan juga kami  menyajikan juadah istimewa Ramadhan iaitu Murtabak, Gulai Kawah dan sebagainya. Terdapat juga pelbagai pilihan air seperti, air balang pelbagai perisa, kopi O kampung, Teh O panas, Laicikang, Cendol dan lain-lain lagi. Hidangan makanan dan minuman istimewa Ramadhan ini disajikan khas pada bulan Ramadhan agar terasa seperti membeli di bazar Ramadhan. Bezanya, di sini Tuan/Puan boleh menjamu selera tanpa perlu ke bazar. Semuanya ada di bawah satu bumbung Restoran Rebung Chef Ismail.





Untuk menceriakan lagi suasana seperti bazar Ramadhan,  terdapat beberapa “Action Stall” disediakan. Gerai-gerai ini akan menjalankan pembuatan dan penyediaan makanan secara langsung dan dihidangkan secara terus dalam keadaan masih panas ke atas pinggan hidangan Tuan/Puan. Antara makanan yang disediakan secara langsung adalah, menebar Murtabak, membuat Roti Jala, menguli Onde-onde, memanggang Ikan Bakar, dan beberapa jenis makanan lain lagi.


PERSEMBAHAN MENARIK DI BULAN RAMADHAN



Sepanjang operasi Restoran Rebung di bulan Ramadhan, selain disajikan dengan makanan yang sedap dan harga yang berbaloi, Tuan/Puan juga akan disajikan dengan persembahan Ghazal yang dibawakan khas untuk semua pelanggan yang menjamu selera di Restoran Rebung. Ghazal merupakan satu kesenian tradisional masyarakat Melayu yang sangat popular terutamanya di Negeri Johor. Persembahan irama Ghazal ini akan dipersembahkan oleh Kumpulan Orkes Melayu Rojer.


BUNGKUS DAN BAWA PULANG


Sepanjang bulan Ramadhan, sekiranya Tuan/Puan ingin membeli juadah berbuka puasa tetapi tidak dapat berbuka puasa di premis, dan ingin menjamu selera bersama keluarga di rumah, jangan risau. Ini kerana, Restoran Rebung Chef Ismail sentiasa mencari jalan yang terbaik untuk setiap permasalahan tersebut. Jadi, Restoran Rebung telah menyediakan perkhidmatan “PICK & PAY”. Tuan/Puan hanya perlu datang ke Restoran Rebung, memesan juadah pilihan, membayar harga juadah yang dipesan dan terus boleh dibawa pulang ke rumah masing-masing. Masa yang ditetapkan untuk perkhidmatan “PICK & PAY” ini bermula dari jam 3.00 petang sehingga 5.00 petang sahaja.


PRODUK EKSLUSIF RESTORAN REBUNG



Selain menjamu selera, Tuan/Puan juga boleh mendapatkan beberapa produk ekslusif dari Restoran Rebung Chef Ismail. Di sini, terdapat beberapa produk keluaran Restoran Rebung sendiri seperti, Acar Buah resepi asli daripada Chef Ismail yang berharga RM20.00 sahaja untuk sebotol yang mengandungi berat bersih sebanyak 350gram. Selain itu, Restoran Rebung juga menjual dan menerima tempahan untuk beberapa produk Hari Raya sempena menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba. Di sini beberapa maklumat sekiranya Tuan/Puan ingin membuat tempahan produk Hari Raya dan tempahan ini perlulah beserta deposit terlebih dahulu sebanyak 50% ;

JENIS PRODUK RAYA

RESTORAN REBUNG CHEF ISMAIL

HARGA

Rendang Daging 500g (Frozen)

RM40.00

Rendang Ayam 500g   (Frozen)

RM40.00

Kuah Kacang 1KG        (Frozen)

RM38.00

Sambal Daging 500g   (Frozen)

RM35.00

Serunding Kelapa 1KG

RM38.00

Sambal Ikan Bilis 500g

RM30.00

Dodol 500g

RM28.00

Wajik 500g

RM28.00

Nasi Impit (Bantal)

RM10.00

Sate Ayam Set (Mentah)

RM1.50/PCS

Lemang

RM20.00

Ketupat Palas

RM1.50/PCS

Acar Buah 350g

RM20.00

Biskut Raya Premium Restoran Rebung (Almond ,Suji,Cornflakes)

3 Bekas Hanya RM100

 

Tarikh Tempahan : Bermula sekarang sehingga 29 April 2022

Tarikh Mengambil Tempahan Siap : 30 April 2022 – 1 Mei 2022 (*Tuan/Puan perlu mengambil  sendiri tempahan yang sudah siap di premis Restoran Rebung Chef Ismail yang bertempat di 5-2, Aras 5, Parkir Bertingkat Bukit Aman, No. 1, Jalan Tanglin, Taman Botani Perdana, 50480 Kuala Lumpur)

Untuk Membuat Tempahan : 03-2276 3535/2525 (Telefon), 011-2790 6993 (Whatsapp)


TARAWIH RAMADHAN ALMUBARAK


Dalam bulan Ramadhan, umat Islam seluruh dunia akan menunaikan solat tarawih dan menghidupkan rumah-rumah Allah dalam usaha mendapatkan gandaan pahala yang diberikan kepada mereka yang beriman. Tidak terkecuali juga di Restoran Rebung, kami menyediakan surau untuk memudahkan Tuan/Puan menunaikan solat tarawih. Solat tarawih ini juga akan diimamkan oleh seorang pekerja Restoran Rebung sendiri di surau lelaki pada setiap malam di sepanjang bulan Ramadhan ini.


RAMADHAN NORMA BAHARU


Walaupun telah diumumkan wabak covid-19 sebagai kategori Endemik, Restoran Rebung Chef Ismail tetap menyediakan sarung tangan jenis pakai buang untuk Tuan/Puan semasa proses mengambil makanan. Ini merupakan langkah berjaga-jaga untuk keselamatan kita semua di sepanjang masa. Selain itu, pemakaian mask muka tetap diwajibkan dan Tuan/Puan perlu mengimbas aplikasi MySejahtera seperti biasa sebelum memasuki premis. Ini merupakan peraturan yang masih kekal seperti disarankan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.


SPECIAL MENU OF THE DAY


Istimewanya, akan kami bawakan khas kepada semua pelanggan nanti, pada setiap hari khamis dan jumaat, terdapat “SPECIAL MENU OF THE DAY”. Berbeza dari hari-hari lain, Tuan/Puan akan menikmati menu istimewa ini pada hari pilihan setiap khamis dan jumaat. Menu hidangan istimewa ini akan kami umumkan di Laman Facebook Rasmi Restoran Rebung Chef Ismail pada setiap malam sebelum hari tersebut.


SAMBUTAN HARI RAYA DI REBUNG


Hari raya merupakan hari kemenangan buat seluruh umat islam yang berjaya menjalani ibadah puasa dengan menahan lapar dan dahaga. Warga rebung juga akan bercuti selama seminggu untuk pulang berhari raya ke kampung halaman masing-masing. Setelah seminggu berhari raya, tiba masanya kita akan menyambung berhari raya di Restoran Rebung.

Apabila Restoran Rebung mula beroperasi kembali, kebiasaannya Restoran Rebung akan menerima banyak tempahan untuk Majlis Hari Raya dan Majlis Rumah Terbuka. Restoran Rebung juga ada menyediakan perkhidmatan katering sekiranya Tuan/Puan ingin mengadakan Rumah Terbuka di halaman rumah sendiri.  Di musim perayaan, Restoran Rebung akan menyediakan beberapa hidangan berupa juadah hari raya seperti Lemang, Ketupat Palas, Rendang, Wajik, Lontong, Aneka kuih raya dan sebagainya di dalam senarai buffet kami.


TEMPAHAN


Bermula hari ini, Restoran Rebung telah membuka tempahan berbuka puasa untuk Pakej Buffet Ramadhan di Restoran Rebung Chef Ismail, Buffet Ramadhan ini akan berlangsung sepanjang tempoh bulan Ramadhan, bermula dari 3 April 2022 sehingga 1 Mei 2022 bersamaan 1 Ramadhan 1443 Hijrah sehingga 29 Ramadhan 1443 Hijrah.

Tuan/Puan sangat digalakkan untuk membuat tempahan terlebih dahulu sebelum berkunjung ke Restoran Rebung. Selain Pakej Buffet Ramadhan, Restoran Rebung juga menyediakan pelbagai tempahan untuk kepelbagaian Majlis keramaian lain seperti, Majlis Pertunangan, Majlis Perkahwinan, Majlis Perpisahan, Majlis Hari Jadi dan sebagainya.Berikut merupakan sedikit maklumat sekiranya Tuan/Puan ingin membuat tempahan untuk sebarang Majlis di Restoran Rebung. Jika untuk khidmat Katering, Tuan/Puan boleh menghubungi salah seorang wakil kami di nombor yang tertera seperti di bawah :


Alamat                                    : 5-2, Aras 5, Parkir Bertingkat Bukit Aman,                                                                                No. 1, Jalan Tanglin, Taman Botani Perdana, 50480  

                                                  Kuala Lumpur

Nombor Telefon Restoran    : +603-2276 3535 / +603-2276 2525

Khidmat Katering                 : Muhd Hafis (+017-778 7895),

                                                 Nurul Jannah Jaapar (+6011-33201245)

Email                                      : restoranrebungchefismail@gmail.com

Facebook                                : Restoran Rebung Chef Ismail

 

Asam Pedas si ikan Kembung,

Buah melaka berperisa pandan,

Selamat menjamu selera di Restoran Rebung,

Buatlah tempahan untuk buffet Ramadhan.