Blog Eyzamiel

19.12.20

Jadi kan Grill Butter Chicken Di The Chicken Rice Shop Jodoh Anda

Saturday, December 19, 2020 0
Jadi kan Grill Butter Chicken Di The Chicken Rice Shop Jodoh Anda


GBC Jodoh anda? Ha.. Apa tu GBC? GBC tu Grilled Butter Chicken. The Chicken Rice Shop dah keluarkan balik menu meletup diaorg dulu iaitu Grilled Butter Chicken. Tapi apa kena mengena dengan jodoh pulak kan? Mula-mula Eyza pun tertanya-tanya jugak tapi bila Eyza sendiri rasa Grilled Butter Chicken ni baru Eyza dapat jawapan. 


Kombinasi Ayam yang di goreng dan Grilled Butter memang serasi sangat. Macam pasangan bercinta gitu. 

Grilled Butter Chicken dekat The Chicken Rice Shop ni memang tak muak langsung sebab ada rasa pedas dan manis serta lemak gitu. Susah nak describe sedap dia macam mana. Yg pasti lepas letak kuah butter ayam still Rangup lagi. 


Ada 3 pilihan Set yang kita boleh pilih. Eyza tadi pilih Set A untuk seorang makan. Tu pun Eyza rasa portion dia besar. Share berdua dengan Husband baru habis. Dalam set ni juga kita boleh add on Boba Drinks dengan Mantou. 


Sekarang ni The Chicken Rice Shop tengah buat Peraduan GBC Jodoh Anda. 10 pemenang bertuah akan di pilih untuk memenangi Baucer dari The Chicken Rice Shop. Cara nak sertai pertandingan ni Mudah je. 



Ikut je step-step kat bawah ni:

1. Muat turun penyertaan anda di salah satu media sosial iaitu Instagram Feed / Instagram Stories / Facebook atau Tik Tok. 

2. Syarat kedua kena beli Grilled Butter Chicken Di The Chicken Rice Shop dan ambil gambar hidangan tersebut. 

3. Buka Instagram Stories anda dan cari Filter "FAKE VIDEO CALL". 

4. Pilih gambar Grill Butter Chicken dengan klik "Add the Photo / Add the Media". 

5. Muat naik video tersebut di salah 1 media sosial seperti di atas. 

6. Pasti kan anda tag @TheChickenRiceShop dan letakkan tanda pagar #JadikanGBCJodohAnda #TCRS #GrilledButterChicken di posting anda. 

7. Pasti kan Posting anda dibuka untuk Public. 


So, tunggu apa lagi. Jom la kita ke The Chicken Rice Shop. Jangan lupa pesan Hidangan Grilled Butter Chicken dan join contest ni. Mana tau rezeki menang baucer pulak nanti. 

Facebook
https://www.facebook.com/thechickenriceshop

Instagram
https://www.instagram.com/thechickenriceshop/?hl=en

#TheChickenRiceShop
#TCRS
#GrilledButterChicken
#JadikanGBCJodohAnda


29.11.20

Whitekish Magic Charcoal Memutihkan Gigi Seawal 1 Minggu

Sunday, November 29, 2020 0
Whitekish Magic Charcoal Memutihkan Gigi Seawal 1 Minggu
Senyum kan sedekah. Tapi kalau gigi kuning kita pun akan jadi kurang keyakinan untuk senyum selalu. Tambah-tambah kalau kita jumpa orang yang bergigi cantik dan putih.

Salah satu cara yang kita boleh guna untuk putihkan gigi adalah dengan menggunakan Arang. Serbuk arang ini dipercayai berfungsi seperti magnet yang mampu menyerap toksin, bahan kimia dan kotoran berasid di gigi. Ia tidaklah merbahaya kerana ianya tidak beracun dan tidak mempunyai bahan-bahan yang berbahaya. 


Sekarang ni dah tak perlu bersusah payah beli arang dan jadikan serbuk sebab ada Whitekish Magic Charcoal. Whitekish Magic Charcoal adalah produk penjagaan gigi buatan Malaysia. Dengan hanya sekali penggunaan, sudah nampak perbezaaan



Whitekish Magic Charcoal merupakan serbuk arang atau activated charcoal yang diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu arang dari tempurung kelapa. Ianya dapat membantu membersihkan gigi dan masalah bau mulut dengan menyerap bakteria dan "food chemical" di dalam mulut. 


Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan gigi kita kuning. Bukan sebab merokok sahaja. Punca-punca gigi kuning ialah:

1 Faktor usia yang semakin lanjut di mana merupakan sebahagian dari proses penuaan. 

2 Perokok

3 Tidak mengambil berat kebersihan gigi dan mulut.

4 Pengambilan ubat-ubatan. Sesetengah ubat-ubatan akan menyebabkan gigi berubah warna. 

5 Menghidap penyakit yang menjejaskan enamel atau menjalani rawatan penyakit tertentu seperti kemoterapi. 

6 Mewarisi daripada ahli keluarga.

7 Pemakanan. Biasanya berlaku pada mereka yang menggemar kopi atau teh menyebabkan perubahan warna pada gigi. 


Cara yang Betul Mengguna Whitekish

Sebagaimana yang hangat diperkatakan, penggunaan arang yang berlebihan akan menyebabkan enamel gigi akan menipis. Akibat daripada enamel yang menipis akan menyebabkan gigi kita akan senang merasa ngilu. Bagi mengelakkan perkara ini terjadi adalah penting untuk mengetahui cara penggunaan arang dengan betul untuk membersihkan gigi kita. 

Siapa yang Perlu Menggunakan Whitekish?

Whitekish Magic Charcoal diformulasikan untuk mereka yang mempunyai masalah seperti :


• Gigi kuning

• Mulut berbau

• Gusi berdarah


Fungsi Whitekish Magic Charcoal


• Membersihkan gigi

• Membunuh bakteria yang menyebabkan mulut berbau

• Meneutralkan tahap pH dalam mulut dan menyegarkan mulut

• Membantu meredakan gusi bengkak dan berdarah



Whitekish Magic Charcoal

• Diperbuat dari 100% bahan semulajadi iaitu arang aktif (activated charcoal) dari tempurung kelapa (coconut shell) yang dibakar mengikut piawaian makmal. Ia tidak mempunyai bahan penghakis (peroxide) yang boleh merosakkan gigi. 

• Diluluskan oleh KKM. NOT200700100K.

• Buatan Malaysia

• Pengeluar oleh Mazinesor Resources (RKay Empire HQ) 

• Kesannya boleh dilihat seawal seminggu dengan penggunaan yang betul

• Satu bekas 10gm

• Menggunakan teknologi daripada Jepun

• Harga :

* West Malaysia - RM89.90

* East Malaysia - RM99.90

• Simpan pada suhu bilik


Untuk minggu pertama, anda boleh gunakan dua kali sehari. Selepas minggu kedua, sudah cukup dengan dua kali seminggu sahaja. 



Whitekish diperbuat daripada 100% bahan semulajadi. Bahan yang digunakan ialah arang aktif daripada tempurung kelapa. Since ianya adalah 100% semulajadi maka produk ini tidak mengandungi bahan penghakis (peroxide) malahan mendapat kelulusan daripada KKM 


WEBSITE : 

Berminat?

CALL/SMS/WHATSAPP :
0178898878

#Whitekish #WhitekishJm #Jamumall #WhitekishFeedback 

21.11.20

Diamond Dolly Booster Essence Moisturizer terbaik untuk kulit muka

Saturday, November 21, 2020 0
Diamond Dolly Booster Essence Moisturizer terbaik untuk kulit muka
Sekarang ni Eyza memang tak sempat langsung nak jaga kulit muka macam sebelum ni sampaikan kulit muka jadi kering. Dah la bertugas kat Pusat Kuarantin, lagi la kulit ni tak terjaga. 

Sebelum ni kan Eyza selalu pergi The Beauty Expert Spa dekat Cheras tu tapi sbb busy dan PKPB terus dah tak pergi. Tak pergi pun, kita still wasap dengan Kak Mas owner spa tu. Bagitau masalah kulit Eyza dan dia suggest suruh cuba RoyalQ Asia Diamond Dolly Booster Essence Moisturizer. Dah dapat saranan dari orang yang tahu selok belok kecantikan ni, lagi la eyza confident nak guna.


So, Eyza pun try la. Diamond Dolly Booster Essence (DDBE) merupakan produk muka dengan 4 formulasi dalam 1 botol iaitu Essence, Serum, Moisturizer dan Booster. DDBE dengan formulasi terkini mampu memberikan hasil yang terbaik pada muka apabila ianya bertindak dalam 4 fungsi.


Diamond Dolly Booster Essence mengandungi:

1. Chamomilla Recutita Extract
-Berfungsi untuk melegakan kulit yang mengalami radang dan meredakan kulit yang sensitif

2. Cucumis Sativus
-Berfungsi membaiki kulit yang rosak dan kering dengan menjadikan permukaan kulit lebih lembut dan licin. Ekstrak ini sangat baik untuk membaiki kulit yang surnburn terutamanya PH value ekstrak ini juga sesuai dengan kulit kita.

3. Asparagopsis Armata Extract
-Merupakan Red Alga yang sering dijumpai di kawasan Pedalaman Lautan India dan Pasifik. Ekstrak ini sangat bagus untuk melindungi kulit dari sinaran radiasi merbahaya.

4. Saponaria Officinalis Herb
-Mengandungi flavonoids dan Vit C untuk menenangkan kulit dan menghilangkan kegatalan pada muka.

5. Humulus Lupulus
-Bersifat sebagai antimicrobial dalam alam semulajadi. melindungi kulit dari persekitaran luar, dimana ianya memelihara kelembapan kulit dengan menjadikan kulit kekal lembap dan lembut.Ianya juga membantu menanggalkan lapisan kulit mati dari epidermis dan membersihkan kulit.

6. Avena Strigosa Seed Extract
-Dikenali sebagai Black Oats. Ekstrak ini mengandungi bahan yang mampu menampung air dalam kulit. Proses penghidratan secara semulajadi dapat diransang dan dikuatkan.


Kelebihan dan manfaat DDBE:
- sangat sesuai untuk kulit yang sensitif dan yang mengalami radang
- membaiki kulit yang rosak, kering dan surnburn
- melembutkan kulit dan melicinkan kulit muka
- melindungi kulit dari sinaran radiasi berbahaya
- menghilangkan kegatalan pada kulit muka
- menanggalkan lapisan kulit mati
- mengekalkan kelembapan kulit
- melindungi kulit dari bakteria berbahaya
- meningkatkan hidrasi dalam kulit


Cara guna:
Gunakan hujung jari dan sapu 2-3 titik pada muka dan leher secara membulat


Serius Eyza suka sebab setiap malam sebelum tido Eyza akan sapu DDBE. Esok pagi bila bangun muka akan jadi lembut dan lembap je. Rugi tau kalau korang tak try. Kalau korang jenis eyza yang malas nak sapu 2, 3 benda kat muka disarankan pakai je DDBE. Sapu 1 produk je terus kulit cantik.

Untuk maklumat lanjut dan pembelian boleh hubungi:

Whatsapp : 013-2576447 / 03-95467094


27.10.20

Rakyat Malaysia akan Mala-tup Dengan Ayam Goreng Mala Marrybrown!

Tuesday, October 27, 2020 0
Rakyat Malaysia akan Mala-tup Dengan Ayam Goreng Mala Marrybrown!
Ayam Goreng Mala terbaharu Marrybrown menjanjikan pengalaman berapi!

Sape suka Ayam Goreng? Kebanyakan Rakyat Malaysia ni mesti suka kan? Eyza ni boleh dikatakan peminat tegar Ayam Goreng Marrybrown. Tambah-tambah bila Marrybrown baru je buka cawangan terbaru diaorang dekat je dengan area rumah. Bertambah-tambah senang la Eyza nak beli Ayam Goreng kegemaran. Ok, jangan cakap bab diet bila ada Ayam goreng Marrybrown ni. Hihihi.

                                  


Ni ada 1 lagi berita yang best untuk penggemar Ayam Goreng Marrybrown. Siap sedia warga Malaysia untuk letupan rasa yang mengejutkan! Rangkaian Restoran Perkhidmatan Pantas Halal milik anak tempatan No.1 di Malaysia, Marrybrown kini memperkenalkan menu terbaharu mereka yang bakal memikat citarasa anda: MB Mala Fried Chicken! Bermula dari 28 Oktober 2020 hingga 13 Disember 2020, menu terbaharu Marrybrown ini menjamin kepuasan terutama kepada penggemar rasa pedas.

Berpegang pada motto, “something different”, hidangan terbaharu Marrybrown merupakan gabungan meletup lada Sichuan yang diperap dengan cili kering khas buat pengalaman gastronomi yang luar biasa! Peminat Mala dapat menikmati kehangatan berbisa pada gigitan pertama ayam goreng MALA-tup yang menjanjikan rasa pedas yang memukau!

Menurut Dato’ Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown, inspirasi utama dalam menghasilkan menu terbaharu ini datangnya dari minat dan rasa cinta anak-anak Malaysia pada santapan penuh rempah sambil mengikuti trend ledakan Mala.

 

"Rakyat Malaysia seringkali dikaitkan dengan rasa cinta-benci pada rempah ratus namun sebenarnya ia tidak dapat dipisahkan - ketagihannya bagai dilamun cinta! Sama ada dalam nasi lemak, atau hidangan tumisan seharian, rakyat Malaysia sentiasa memerlukan rempah ratus untuk melazatkan setiap hidangan! Sejak kebelakangan ini, Mala sudah menjadi hidangan yang digilai ramai, jadi kami menyediakan versi yang halal untuk santapan semua,” kata Dato’ Joshua. 

“Ketika mencipta menu ini, kami di Marrybrown berusaha untuk memastikan rasa Mala dipadankan secara seimbang dengan rempah ratus lain untuk citarasa yang lebih lazat dengan tahap kepedasan yang tepat dan tidak terlalu kuat.”

 

Rakyat Malaysia boleh menikmati MB Mala Fried Chicken yang hangat dan pedas di Marrybrown bukan hanya dengan satu tetapi empat hidangan berbeza! Peminat ayam goreng pedas mempunyai dua pilihan kombo iaitu Ayam Goreng 2-pc atau Ayam Goreng 3-pc – kedua-dua kombo dihidangkan bersama Mashed Potato dan Vegetable Salad.

 

Bagi yang inginkan kepedasan sederhana, ada juga pilihan yang sesuai untuk mereka nikmati iaitu Kombo Bubur Ayam MALA dimana sesuap bubur dapat menghilangkan rasa bisa kepedasan Ayam Goreng Mala – walaupun begitu, kelazatan Mala tetap dapat dirasakan!

 

Bagi mereka yang berani menyahut cabaran untuk pengalaman Mala sepenuhnya, pilihan keempat, Mala Box Meal adalah pilihan terbaik dengan gabungan Ayam Goreng Mala, Chicken Burger, Vegetable Salad, dan gegelang bawang rangup yang digemari ramai. Set kombo ini juga dihidangkan bersama  kentang goreng  Mala yang unik.

 

Harga bermula dari RM14.60 dan ke atas, setiap hidangan kombo disajikan bersama Coca-Cola yang menyegarkan untuk mengatasi kehangatan!

 “Selama bertahun perkhidmatan kami, Marrybrown telah menyajikan pelbagai hidangan yang memikat hati peminat. Tujuan utama yang tidak pernah berubah adalah untuk terus berusaha dalam menyediakan hidangan terbaik kepada para peminat MB serta sentiasa mencipta sesuatu yang berbeza dan melazatkan seperti MB Mala Fried Chicken yang terbaharu ini,” kata Dato 'Joshua.

 

Marrybrown kini melayani berjuta-juta orang pelanggan melalui lebih daripada 500 buah restoran di 16 buah negara dengan penyediaan standard yang tertinggi dalam kualiti, servis, dan kebersihan untuk pengalaman pemakanan yang sempurna - di kedai mahupun di rumah!


Serius weh Ayam Mala-tup ni betul-betul Meletop! Pedas tapi sedap. Tambah-tambah bila kita gabungkan dengan Bubur Ayam Marrybrown, bertambah-tambah meletop wei. Rugi kalau korang tak try Menu ni. Eyza tengah taip ni pun dok terasa lagi kesedapan dan kepedasan Ayam Mala-top bergabung dengan Bubur. Yummy.

Untuk maklumat lanjut mengenai Marrybrown, promosi dan perkhidmatan penghantaran, sila layari: 

Facebook: MarrybrownMalaysia

Instagram: Marrybrownmy

Twitter: MarrybrownMY

YouTube: MarrybrownTV

Delivery: https://marrybrown.com/mb-delivery/